Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν το 5ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και Πολιτισμού Ελλάδας και Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στο Δίον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Με τίτλο «Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των θεών», ένωσε τις γεύσεις, την παράδοση και τον πολιτισμό των δύο τόπων, μέσα στο μοναδικό φυσικό τοπίο του Αρχαιολογικού Πάρκου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 18 πολιτιστικοί σύλλογοι –δύο από την Κύπρο και δεκάξι από την Πιερία–, παρουσιάζοντας συνταγές και γεύσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική τους ταυτότητα.
Την ποντιακή κουζίνα έφερε στο κοινό ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», με δεκαπέντε πιάτα – περέκ, μαύρα λάχανα με φασούλια, χοσάφ’, στύπα, χαψοφούστουρον, ωτία, σαρμάδες με άσπρο λάχανο και τανωμένον σουρβά, μεταξύ άλλων.