pontosnews.gr
Σάββατο, 28/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι δήλωσαν Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Μπουκώρος για τις παραιτήσεις τους

Και οι δύο αρνούνται οποιαδήποτε παράνομη πράξη

27/06/2025 - 11:37μμ
Μοντάζ φωτογραφιών του Διονύση Σταμενίτη και του Χρήστου Μπουκώρου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)

Μοντάζ φωτογραφιών του Διονύση Σταμενίτη και του Χρήστου Μπουκώρου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη θέση τους σχετικά με τα όσα ακούγονται για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ διατύπωσαν οι παραιτηθέντες υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης.

Με ανάρτησή του ο Χρήστος Μπουκωρός αναφέρεται σε παραίτηση για λόγους πολιτικής ευθιξίας. «Δεν είμαι διατεθειμένος να επωμισθώ, ούτε κατ’ ελάχιστον, το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ», τονίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υποστηρίζει επίσης ότι ενδιαφέρθηκε μόνο για μία περίπτωση, το 2021, όταν και επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η τηλεφωνική επικοινωνία «αφορούσε αίτημα καρδιοπαθούς και διαβητικού συμπολίτη μας, για παράταση σε προγραμματισμένο έλεγχο, εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Υπέβαλα πριν από λίγο την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό για λόγους ευθιξίας και προκειμένου να διευκολύνω το κυβερνητικό έργο. Στα 11 χρόνια που υπηρετώ ως βουλευτής την πατρίδα και τους συμπολίτες μου στη Μαγνησία, δεν έφερα κανέναν, ούτε έναν, σε δύσκολη θέση με τη συμπεριφορά μου. Δεν είμαι διατεθειμένος να επωμισθώ, ούτε κατ’ ελάχιστον, το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα βοσκοτόπια χωρίς κοπάδια, οι παράτυπες πληρωμές και οτιδήποτε άλλο δεν με αγγίζουν. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο που πολιτεύομαι.

»Για την ιστορία, η μία και συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία ενδιαφέρθηκα είναι η εξής: Η τηλεφωνική μου επικοινωνία, το 2021, με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφορούσε αίτημα καρδιοπαθούς και διαβητικού συμπολίτη μας, για παράταση σε προγραμματισμένο έλεγχο, εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του. Ο συγκεκριμένος μικροπαραγωγός προσπαθούσε επί αρκετό χρονικό διάστημα να επικοινωνήσει με τον Οργανισμό. Υπογραμμίζω ότι επρόκειτο για αίτημα παράτασης και όχι αποφυγής του ελέγχου. Τελικά, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κανονικά στην προκαθορισμένη ημερομηνία και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα στην αυστηρότερη εκδοχή τους.

»Το σύντομο χρονικό διάστημα, που ο πρωθυπουργός μού ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάστηκα με ζήλο, αδιάκοπα. Τα αποτελέσματα της εργασίας μου εκτιμώ ότι είναι μετρήσιμα. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους στο Υπουργείο, στο Κτηματολόγιο και στους Εποπτευόμενους Φορείς, οι οποίοι γνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που συνολικά καταβάλλαμε.

»Τέλος, απευθύνω θερμές ευχαριστίες στους συμπολίτες μου στη Μαγνησία για το ανεπανάληπτο κύμα συμπαράστασής τους και τη διαχρονική στήριξή τους και τους διαβεβαιώνω ότι παραμένω στις επάλξεις για τα συμφέροντα του τόπου μας από τη θέση του βουλευτή, που εκείνοι με έχουν τάξει».

Η θέση του Διονύση Σταμενίτη

Από την πλευρά του ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει πως «Ουδέποτε έχει υπάρξει το παραμικρό προς τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για παράκαμψη διαδικασιών ή υπέρβαση αυτών, παρά μόνο -στην πραγματικότητα των διαλεχθέντων- συζήτηση για την εξέταση προβλημάτων των πολιτών – παραγωγών που τέθηκαν υπόψη μου». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όσον αφορά το περιεχόμενο της δικογραφίας και την αναφορά του ονόματος μου σε αυτήν, θέλω να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε έχει υπάρξει το παραμικρό προς τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για παράκαμψη διαδικασιών ή υπέρβαση αυτών, παρά μόνο -στην πραγματικότητα των διαλεχθέντων- συζήτηση για την εξέταση προβλημάτων των πολιτών – παραγωγών που τέθηκαν υπόψη μου.

»Θέλω να διευκρινίσω ότι για το ανακύψαν θέμα, αυτό που πραγματικά περιέχεται και αναφέρεται στη δικογραφία, αφορά ξεκάθαρα σε διάλογό μου, στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων μου.

»Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, εργάστηκα με αφοσίωση και ευθύνη, λειτουργώντας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Ωστόσο, για λόγους πολιτικής ευθιξίας και αντιλαμβανόμενος το πολιτικό κλίμα που δημιουργείται από τις τελευταίες εξελίξεις και τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, σας υποβάλλω την παραίτηση μου και παρακαλώ να γίνει δεκτή.

»Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνατε να με εμπιστευτείτε στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στα κυβερνητικά έδρανα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Βορίδη και η επόμενη μέρα – Ανασχηματισμός, Προανακριτική στο τραπέζι, εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

27/06/2025 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται Βορίδης, Σταμενίτης, Χατζηβασιλείου, Μπουκώρος

27/06/2025 - 3:42μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Γλυκό καλαμπόκι, «κόκορες» στα καφενεία και «όλα γίνονται» – Αποκαλυπτικοί διάλογοι με οσμή ρουσφετιών

26/06/2025 - 7:24μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑΤΟ-Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θωρακίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, όπως οφείλει να κάνει – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Ερντογάν

25/06/2025 - 5:59μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Χάγη, Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε στην άμυνα πάνω 25 δισ. ευρώ τα επόμενα 12 χρόνια

25/06/2025 - 12:40μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Χατζηδάκης: Δεσμευόμαστε πως οι «πονηρούληδες» που έλαβαν επιδοτήσεις και δεν τις δικαιούνταν, θα τις επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία

22/06/2025 - 11:53πμ
(Φωτ. αρχείου: chevron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβύη: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» – Τι απαντά η Αθήνα

20/06/2025 - 10:05πμ
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλή στη διάρκεια της ψηφοφορίας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Κ. Αχ. Καραμανλή

19/06/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Ολομέλεια η συζήτηση για σύσταση Προκαταρκτικής για τα Τέμπη – Μετά τα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

18/06/2025 - 9:07πμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλάει στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, «Οι αθέατες όψεις του πολέμου στην Ουκρανία», στο Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα, Τρίτη 17 Ιουνίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς για ελληνοτουρκικά: Έχουμε ήρεμα νερά όχι επειδή δεν προκαλούν αλλά επειδή δεν αντιδρούμε

17/06/2025 - 9:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φβτ.:karagianniskaratzopoulos.com)

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ο Κωστάν Νταράς που έγινε ο Λαμπρούκος της καρδιάς μας

14 λεπτά πριν

ΤΖΟΚΕΡ: Mega τζακ ποτ 8 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Κυριακής

40 λεπτά πριν
Οι Πόντιοι του Αρκαδικού στα «Ελευθέρια» του δήμου Δράμας (φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού)

Οι Πόντιοι του Αρκαδικού τίμησαν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο και χόρεψαν στα «Ελευθέρια» Δράμας

59 λεπτά πριν
Οι φλόγες έκαψαν χορτολιβαδικές εκτάσεις μεταξύ του Λαγκαδά και της Εγνατίας Οδού (φωτ.: glomex)

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Λαγκαδά και Ευαγγελισμό Βόλβης – Ζημιές από το χαλάζι σε Σέρρες και Κοζάνη

2 ώρες πριν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πέτρα του σκανδάλου είναι ο κ. Μητσοτάκης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Πανελλαδικές: Χωρίς θεαματικές μεταβολές οι φετινές βάσεις – Πώς θα κινηθούν σε κάθε πεδίο

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign