pontosnews.gr
Κυριακή, 17/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Τουρκία βάζει… τα καλά της και διεκδικεί ρόλο επιτηρητή της πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία

Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος, λέει ο Γερμανός καγκελάριος

10/05/2025 - 8:21μμ
Φρίντριχ Μερς, Εμανουέλ Μακρόν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κιρ Στάρμερ και Ντόναλντ Τουσκ κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Κίεβο (φωτ.: EPA/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT)

Φρίντριχ Μερς, Εμανουέλ Μακρόν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κιρ Στάρμερ και Ντόναλντ Τουσκ κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Κίεβο (φωτ.: EPA/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς που προειδοποίησε για νέο πακέτο κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα η Τουρκία προαλείφεται να αναλάβει το καθήκον επίβλεψης μιας πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία.

«Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και πιστεύω ότι υπάρχει τώρα μια μικρή πιθανότητα. Είναι μικρή η πιθανότητα, αλλά υπάρχει (…) και ο ίδιος ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν πρέπει να παραδεχθεί ότι η συνέχιση του πολέμου θα ήταν απελπιστική», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, ο καγκελάριος διαβεβαίωσε για την συνοχή των συμμάχων της Ουκρανίας. «Είμαστε πολύ ενωμένοι εδώ. Και οι ΗΠΑ εμπλέκονται πλήρως», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας, Βρετανίας και Ουκρανίας σήμερα στο Κίεβο. «Ο Πούτιν θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διχάσει την Δύση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί τους τελευταίους μήνες, αν όχι χρόνια, για τον τερματισμό του πολέμου», τόνισε. Στο ίδιο πνεύμα, μιλώντας στο ιδιωτικό δίκτυο n-tv, ο Γερμανός καγκελάριος μίλησε για μια «σημαντική πρωτοβουλία από πέντε ευρωπαίους ηγέτες – μαζί με τους Αμερικανούς» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα προκαλέσει αίσθηση».

Αμέσως μετά το τελεσίγραφο της Δύσης στη Ρωσία, πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την επίβλεψη τήρησης πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία. Μάλιστα ο Χακάν Φιντάν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ φέρεται να έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια τηλεφωνήματος της «συμμαχίας των προθύμων» με τους συμμάχους του Κιέβου.

Αντιφατικές και επιθετικές οι δηλώσεις της Δύσης

Δυσαρέσκεια στο Κρεμλίνο από τις σημερινές δηλώσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών που όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ έχουν επιθετική χροιά.

«Ακούμε πολλές αντιφατικές ανακοινώσεις από την Ευρώπη. Είναι σε γενικές γραμμές επιθετικές στη φύση τους, αντί να έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση των σχέσεών μας. Τίποτα περισσότερο», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαδηλωτές στέκονται απέναντι στους αστυνομικούς στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Πέμπτη νύχτα βίαιων επεισοδίων σε διάφορες πόλεις, παρά την παραδοχή Βούτσιτς για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών

17/08/2025 - 10:35πμ
Τούρκοι αστυνομικοί χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα για να απομακρύνουν διαδηλωτές από την πλατεία Ταξίμ, στη διάρκεια διαμαρτυρίας τον περασμένο Μάρτιο για τη φυλάκιση του πρώην δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

17/08/2025 - 9:11πμ
Όχημα και αξιωματικός της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Anna Rose Layden)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ανάπτυξη της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ

16/08/2025 - 9:24μμ
Ουκρανή στέκεται μπροστά σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Ντρουζκίβκα, στην επαρχία Ντόνετσκ (φωτ.: EPA/Γραφείο Τύπου της 24ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ο Πούτιν ζήτησε την αποχώρηση της Ουκρανίας από το Ντονέτσκ για να τελειώσει ο πόλεμος

16/08/2025 - 7:48μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Στόχος η απευθείας ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι

16/08/2025 - 3:46μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν καλωσορίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα ο Ζελένσκι – Κοινό ανακοινωθέν Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

16/08/2025 - 12:48μμ
(Φωτ.: ΕΡΑ / Sergey Bobylev / Sputnik / Κρεμλίνο)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλάσκα 2025 – Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: «Πρόοδος» χωρίς επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία

16/08/2025 - 10:04πμ
Συντριβάνι μπροστά από το ανάκτορο της βασίλισσας στη Στοκχόλμη (φωτ.: pixabay/Frank_P_AJJ74)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεμένει από νερό η Στοκχόλμη – Σύσταση στους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση

15/08/2025 - 11:51μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα, 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Τραμπ συνάντησε τον Πούτιν: Τα χειροκροτήματα και η χειραψία

15/08/2025 - 11:24μμ
Μάσκες με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ σε κατάστημα με σουβενίρ στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος κορυφής Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Λεπτό προς λεπτό το γεωπολιτικό πόκερ

15/08/2025 - 8:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι χαριτωμένοι μαθητές του «Αγίου Παντελεήμονα» προσπαθώντας να μοιάσουν στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους (φωτ.: facebook/St Panteleimon Greek School Dandenong)

Ομογένεια: Το ελληνικό σχολείο του Dandenong γέμισε… παππούδες και γιαγιάδες!

16 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χρήστος Τέλιος)

Τάκης Βαμβακίδης: Αληθεύουν οι φήμες ότι νοσηλεύεται; – Το pontosnews.gr επικοινώνησε με το νοσοκομείο

48 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)

Έντονη αντίδραση των Βρετανοκυπρίων στην αμυντική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας

1 ώρα πριν
Πινακίδα πώλησης καπνού της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, 1884 (πηγή: Wikipedia)

Τα φημισμένα καπνά του Πόντου και το μονοπώλιό τους

2 ώρες πριν
Παρέα λουόμενων απολαμβάνει το μπάνιο της σε παραλία των Σπετσών το 1926 (φωτ.: Γενικά Αρχεία του Κράτους)

Πώς ήταν το καλοκαίρι στην Ελλάδα έναν αιώνα πριν; – Μπαιν μιξτ και μπανικά στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Ελ. Βενιζέλος»: Κατασχέθηκε μισός τόνος από το ναρκωτικό KHAT, τη φυσική κόκα κρυμμένη σε… κουρτίνες και σεντόνια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign