pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σεισμός στη Μιανμάρ: Οικογένειες κοιμούνται στους δρόμους υπό βροχή και ακραία ζέστη – Πάνω από 3.400 οι νεκροί

Στην Ταϊλάνδη έχουν ανασυρθεί 24 νεκροί, αλλά αγνοούνται άλλοι 77 άνθρωποι

6/04/2025 - 9:50πμ
Κάτοικος της πόλης Μανταλέι της Μιανμάρ τρώει μια μερίδα φαγητό στην άκρη του δρόμου ενώ άλλοι περιμένουν στην ουρά για να προμηθευτούν τη δική τους, στο πλαίσιο διανομής γευμάτων από ανθρωπιστικές οργανώσεις (φωτ.: EPA/Nyein Chan Naing)

Κάτοικος της πόλης Μανταλέι της Μιανμάρ τρώει μια μερίδα φαγητό στην άκρη του δρόμου ενώ άλλοι περιμένουν στην ουρά για να προμηθευτούν τη δική τους, στο πλαίσιο διανομής γευμάτων από ανθρωπιστικές οργανώσεις (φωτ.: EPA/Nyein Chan Naing)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Μιανμάρ, που επλήγη από ισχυρό σεισμό στις 28 Μαρτίου, με τις οργανώσεις αρωγής να προειδοποιούν ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενδέχεται να περιπλέξουν τις προσπάθειες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και να αυξήσουν τον κίνδυνο ασθενειών.

Ο απολογισμός από τη δόνηση των 7,7 βαθμών ανήλθε σε 3.471, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ 4.671 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 214 αγνοούνται.

Οι οργανώσεις αρωγής έχουν προειδοποιήσει ότι οι ασυνήθιστες για την εποχή βροχοπτώσεις και η ακραία ζέστη ενδέχεται να προκαλέσουν το ξέσπασμα ασθενειών, όπως η χολέρα, μεταξύ των επιζώντων του σεισμού που έχουν χάσει τα σπίτια τους και βρίσκονται στον δρόμο.

«Οικογένειες κοιμούνται στο ύπαιθρο, έξω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, την ώρα που τα πτώματα των αγαπημένων τους ανασύρονται από τα ερείπια. Πραγματικός φόβος για νέους σεισμούς», έγραψε στο Χ ο επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) Τομ Φλέτσερ ο οποίος βρίσκεται στη Μιανμάρ.

«Χρειάζεται να προσφέρουμε σκηνές και ελπίδα στους επιζώντες καθώς προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις κατεστραμμένες ζωές τους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη ισχυρή και συντονισμένη δράση για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Οι γειτονικές χώρες της Μιανμάρ – η Κίνα, η Ινδία και οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας—είναι μεταξύ αυτών που έχουν στείλει ομάδες διασωστών και είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, όπου ζουν περίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι τώρα, έχει δεσμευθεί να προσφέρει τουλάχιστον 9 εκατ. δολάρια στη Μιανμάρ για να στηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων, όμως Αμερικανοί νυν και πρώην αξιωματούχοι λένε ότι το «ξήλωμα» της υπηρεσίας διεθνούς βοήθειας έχουν επηρεάσει την απάντηση της Ουάσινγκτον.

Τρεις εργαζόμενοι στη USAID που μετέβησαν στη Μιανμάρ μετά τον σεισμό ενημερώθηκαν ότι έχουν απολυθεί, δήλωσε η Μάρσια Ουόνγκ πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας αυτής.

Στο μεταξύ στην Ταϊλάνδη οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό έφτασε τους 24. Από αυτούς 17 σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε υπό κατασκευή πολυώροφο κτίριο στη Μπανγκόκ. Άλλοι 77 άνθρωποι αγνοούνται στα συντρίμμια του.

Παραβιάσεις της εκεχειρίας

Ο στρατός δυσκολεύεται να κυβερνήσει τη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημά του τον Φεβρουάριο του 2021. Εξάλλου ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη χώρα – όπου είναι ενεργές δεκάδες ένοπλες ομάδες εθνοτικών μειονοτήτων και πολιτικών αντιπάλων της χούντας πολλές από τις οποίες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περιοχές της Μιανμάρ– έχει προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην οικονομία και έχει ωθήσει βασικές υπηρεσίες στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Από τον εμφύλιο έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ η επισιτιστική ανασφάλεια είναι εκτεταμένη, με περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Μιανμάρ να έχει ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατηγόρησε την Παρασκευή τη χούντα ότι περιορίζει την πρόσβαση βοήθειας σε πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων δεν τη στηρίζουν.

Όπως εξήγησε, ερευνά καταγγελίες για 53 επιθέσεις που εξαπέλυσε η χούντα εναντίον αντιπάλων της, περιλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών, από τις οποίες οι 16 πραγματοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας την Τετάρτη.

Η οργάνωση αρωγής Free Burma Rangers ανακοίνωσε χθες Σάββατο στο Reuters ότι ο στρατός βομβάρδισε τις πολιτείες Κάγια και Σαν την Πέμπτη και την Παρασκευή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και άμαχοι, σύμφωνα με τον ιδρυτή της οργάνωσης Ντέιβιντ Γιούμπανκ, ο οποίος επεσήμανε ότι μετά την κήρυξη της εκεχειρίας ο στρατός έχει εξαπολύσει τουλάχιστον επτά επιθέσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 3:52μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την απολογία του (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικάζεται ξανά ο Ιμάμογλου, για νέες κατηγορίες

16/06/2025 - 12:36μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

16/06/2025 - 8:38πμ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

15/06/2025 - 8:53μμ
O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει τον Χριστοδουλίδη: Δεν ζητήσαμε διαμεσολάβηση

15/06/2025 - 5:23μμ
Το πολυώροφο κτήριο στην Μπατ Γιαν που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν σε πόλεμο πυραύλων: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» λένε και οι δύο πλευρές

15/06/2025 - 4:34μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Χ / NikosChristodoulides)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαμεσολαβήτρια η Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης μεταφέρει μήνυμα του Ιράν στον Νετανιάχου

15/06/2025 - 3:18μμ
Συντρίμμια και καταστροφές στη Ρεχοβότ, πόλη στο Κεντρικό Διαμέρισμα του Ισραήλ που χτυπήθηκε από ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ και Ιράν μόλις πέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές: Ο εφιάλτης άρχισε για Μέση Ανατολή και τιμές ενέργειας

15/06/2025 - 12:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/elpnaousas)

7η χρονιά «Οι Λύρες στις Πηγές» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

1 ώρα πριν
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

2 ώρες πριν
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

2 ώρες πριν
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

3 ώρες πριν
Η Κλαυδία στον ημιτελικό της EUROVISION (φωτ.: EBU / Sarah Louise Bennett)

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών τιμά την Κλαυδία με μια μεγάλη εκδήλωση

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign