pontosnews.gr
Κυριακή, 28/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κωνσταντίνος Τασούλας: Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δύο πολιτικά κόμματα απείχαν από τη διαδικασία

13/03/2025 - 12:11μμ
Ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: 
Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ορκίστηκε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο εξ Ηπείρου ορμώμενος τέως πρόεδρος της Βουλής, διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, την πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο νέος ΠτΔ είναι το ένατο πρόσωπο το οποίο ανέρχεται, από το 1974, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Ελλάδας.

Προηγήθηκαν οι Μιχαήλ Στασινόπουλος (1974-1975), Κωνσταντίνος Τσάτσος (1975-1980), Κωνσταντίνος Καραμανλής (1980-1985 και 1990-1995), Χρήστος Σαρτζετάκης (1985-1990), Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος (1995-2000 και 2000-2005), Κάρολος Παπούλιας (2005-2010 και 2010-2015), Προκόπιος Παυλόπουλος (2015-2020) και Κατερίνα Σακελλαροπούλου (2020-2025).

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα υποδέχθηκαν στην είσοδο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Μέγαρο της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης. Στο μνημείο, είχαν παραταχθεί αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων προς επιθεώρηση από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εντός της αίθουσας της ολομέλειας, ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης ανέγνωσε στο Σώμα την προσφώνηση του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και την αντιφώνηση του Κωνσταντίνου Τασούλα, κατά την αναγγελία του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας της ολομέλειας της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2025, βάσει της οποίας, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολούθως, εκλήθη ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς να συνοδεύσει στην αίθουσα του κοινοβουλίου τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα συνοδεύοντα αυτόν μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την αναπομπή των κεκανονισμένων δεήσεων, ο εκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε το χέρι του στο Ιερό Ευαγγέλιο και επανέλαβε τον όρκο, τον οποίον ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού». «’Αξιος» αναφώνησε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιω. Πλακιωτάκης, λέξη που επαναλήφθηκε από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Στη συνέχεια υπεγράφη το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ορκισθέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Τέλος, ο νέος ΠτΔ αναχώρησε από την αίθουσα αφού χαιρέτησε τους αρχηγούς των κομμάτων.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας μετέβη, για να καταθέσει στεφάνι, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Από τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έλειπαν δύο πολιτικά κόμματα, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο σχεδιασμός για την πρώτη ελληνική αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 - 12:19μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

25/06/2026 - 11:59μμ
Tο εμβληματικό μνημείο «Είμαστε τα βουνά μας» ή «Τατίκ-Παπίκ» (δηλαδή «Η Γιαγιά και ο Παππούς»). Το γλυπτό, έργο του Σαργκίς Μπαγκντασαριάν από το 1967, βρίσκεται βόρεια του Στεπανακέρτ και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα λαξευμένους σε ηφαιστειακή πέτρα (πηγή: Matthew Karanian/ alchetron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κραυγή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για τους ομήρους του Αρτσάχ: Έκκληση να μην μετατραπεί σε «ξεχασμένη υπόθεση» η πολιτική ομηρία 19 ανθρώπων

25/06/2026 - 6:40μμ
Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελένα Καμπούροβα με το παράσημο στο πέτο, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Yagrek)

Ρωσία: Κρατικό παράσημο στην Ελένα Καμπούροβα, τη μεγάλη κυρία του ρωσικού τραγουδιού, με τις ελληνικές ρίζες

14 λεπτά πριν
Πολεμικό αεροσκάφος F-35 στη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας (φωτ. αρχείου: EPA / Giuseppe Lami)

F-35 στην Τουρκία: Κίνηση στο Κογκρέσο για να μπει φρένο στον Τραμπ

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Diamond League: Τρίτος ο Καραλής στο Παρίσι – Δεν κατάφερε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις

1 ώρα πριν
Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν και φέτος στα παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Nikos Lissaridis)

«Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας»: Τα παρχάρια του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης γέμισαν ξανά ζωή

1 ώρα πριν
Πυροσβέστες στο 
διώροφο στην Καλλιθέα που τυλίχθηκε στις φλόγες, Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καλλιθέα: «Πήδα, θα σε πιάσουμε» – Η δραματική διάσωση 75χρονης από φλεγόμενο σπίτι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Youtube/GREEK FOOD AND CINEMA)

Κάκια Κοντοπούλου: Η γυναίκα που έζησε δέκα ζωές σε μία – Από τις διώξεις και τη σκηνή, στις μεγάλες απώλειες και τη δική της «Αντιστάρ»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign