pontosnews.gr
Τρίτη, 3/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μια Ελληνίδα στο χωριό του Αϊ-Βασίλη, στο Ροβανιέμι

Η Ελένη Τσάμη ζει μια ζωή σαν χριστουγεννιάτικο παραμύθι

8/12/2024 - 7:00μμ
Η Έλενη Τσάμη στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας (φωτ.: STR / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Έλενη Τσάμη στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας (φωτ.: STR / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μεγάλη αδυναμία της ο Άγιος Βασίλης, τα Χριστούγεννα και το χιόνι. Όταν ήταν μικρή γνώριζε πως το ιδανικό μέρος για να εργαστεί είναι το Χωριό του Αϊ-Βασίλη, στο παγωμένο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Εκεί όπου όλα τα όνειρά της, όπως οι βόλτες με τους ταράνδους, οι συναντήσεις με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές και η θέαση του μαγευτικού Βόρειου Σέλαος θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα.

Αυτό το κρυφό παιδικό απωθημένο η Ελένη Τσάμη από την Αθήνα κατάφερε να το πραγματοποιήσει, κι έτσι το τελευταίο διάστημα ζει και εργάζεται στο Χωριό του Αϊ-Βασίλη!

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκμυστηρεύτηκε πως αισθάνεται σαν «όλες οι παιδικές και γεμάτες ελπίδα σκέψεις που έκανα κάποτε, γίνονται ξαφνικά πραγματικότητα. Βλέπεις μπροστά σου τον Άγιο Βασίλη, τον αγκαλιάζεις, του μιλάς και γίνεσαι ξανά παιδί».

«Το χωριό του Άγιου Βασίλη είναι η χαρά των παιδιών, αλλά για να είμαι ειλικρινής η χαρά των ενηλίκων είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το βλέπεις στα πρόσωπά τους, στη διάθεσή τους. Τα παιδιά κάποια στιγμή μπορεί να κουραστούν και να θέλουν να γυρίσουν στο δωμάτιό τους, οι μεγάλοι όμως ποτέ», σημειώνει η Ελένη Τσάμη και εξηγεί πως «το να καταφέρεις να μπεις στο σπίτι του Άγιου Βασίλη και να κρυφοκοιτάξεις το εργαστήριο που φτιάχνει τα παιχνίδια, να μιλήσεις και να παίξεις με τα ξωτικά, τα οποία τα βλέπεις και εκτός σπιτιού να σε κρυφοκοιτάνε και να σου δίνουν το σήμα για να ξεκινήσει το κρυφτό, είναι κάτι μοναδικό, κάτι που σου δίνει απίστευτη χαρά, τη μεγαλύτερη χαρά όμως την παίρνεις όταν επιτέλους βλέπεις τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Όλα όσα φαντάστηκες μικρό παιδί, παίρνουν σάρκα και οστά. Τον βλέπεις μπροστά σου, πληθωρικό, χαμογελαστό, με τη ζεστή του αγκαλιά, και φεύγεις από το σπίτι του πιο ευτυχισμένος».

(Φωτ.: STR/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όπως εξηγεί, «φυσικά όλο το χωριό είναι τόπος χαράς, παντού βλέπεις κόσμο να γελάει, να παίζει χιονοπόλεμο, να φτιάχνουν χιονάνθρωπους στην πλατεία. Πίσω από το σπίτι του Αϊ-Βασίλη βρίσκεται η φάρμα του με τους ταράνδους, με τους οποίους μπορείς να πας και βόλτα! Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το μέρος παρόλο το κρύο, ζεσταίνεται η καρδιά σου και αγαλλιάζει η ψυχή σου. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να περιγράψω το συναίσθημα που σου προκαλείται, είναι σαν να παίζεις σε χριστουγεννιάτικη ταινία».

Αναφερόμενη στη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Ελλάδα και να εργαστεί στο εξωτερικό και μάλιστα σε ένα τόσο μακρινό μέρος, η 33χρονη γυναίκα επισημαίνει: «αποφάσισα να έρθω στη Φινλανδία όταν επέστρεψα από την πρώτη καλοκαιρινή σεζόν που έκανα στο εξωτερικό και ήταν στη Νορβηγία. Ήθελα να μείνω φυσικά στην Ελλάδα, αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές και ήξερα από την αρχή πως ήθελα να εργαστώ στο χωριό του Άγιου Βασίλη εδώ στη Φινλανδία και έτσι έγινε.

»Για μένα που είμαι φυσιολάτρης, όπως επίσης μου αρέσει και ο χειμώνας, η ζωή εδώ στη Λαπωνία είναι ιδανική: έχει κρύο, χιόνια, δάση και ηρεμία.

»Δεν υπάρχει αυτό το άγχος της πόλης, κυκλοφορώ στο δρόμο και πέραν του ότι νιώθω απόλυτη ασφάλεια, απολαμβάνω τη φύση στο έπακρο! Εδώ εργάζομαι σε δύο εστιατόρια, το ένα εκ των οποίων είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο και η διακόσμησή του αποτελείται από γλυπτά φτιαγμένα από πάγο. Όλα είναι παραμυθένια. Η αλήθεια είναι πως δεν αντιμετωπίζω καμία δυσκολία εδώ, ούτε εργασιακά ούτε προσωπικά, και αισθάνομαι πολύ τυχερή.

»Εγώ είμαι η προσωποποίηση του πνεύματος των Χριστουγέννων, όλοι οι γνωστοί μου το ξέρουν αυτό. Μου αρέσουν πολύ, περιμένω κάθε χρόνο με ανυπομονησία να έρθουν. Όλα είναι πιο όμορφα τότε, όλοι γινόμαστε λίγο πιο ευαίσθητοι, λίγο πιο ευγενικοί, λίγο πιο υπομονετικοί και λίγο πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Και φυσικά, ο ερχομός του Άγιου Βασίλη είναι ένα ακόμα λιθαράκι που την κάνει την πιο όμορφη περίοδο φέρνοντας τα δώρα.

»Σημασία για μένα δεν έχει το δώρο, αλλά η χαρά να βλέπω τους άλλους να ανοίγουν τα δώρα!

»Δεν είμαι εντελώς μόνη εδώ, είναι και ο αδερφός μου και κάποιοι φίλοι που αποφάσισαν να μας ακολουθήσουν φέτος στη σεζόν και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, παρ’ όλα αυτά θα ήθελα φυσικά να είμαι στο σπίτι μου, με όλους τους αγαπημένους μου ανθρώπους και να περάσουμε μαζί τις γιορτές. Ή ακόμα καλύτερα να ήταν αυτοί εδώ», υπογραμμίζει με ενθουσιασμό.

Η Ελένη Τσάμη είναι ηθοποιός, και διευκρινίζει πως αν και είναι πολύ ευτυχισμένη που εργάζεται στο Χωριό του Άγιου Βασίλη, θα ήθελε πολύ να εργαστεί στο θέατρο. «Στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολο, όχι τόσο γιατί δεν θα βρω κάπου να παίξω, αλλά γιατί δεν είναι εύκολο να βιοποριστώ μόνο από αυτό το επάγγελμα. Είμαι όμως αισιόδοξη! Προς το παρόν απολαμβάνω τη διαμονή και απασχόληση μου στο Ροβανιέμι, μια ανάσα από τον Αρκτικό Κύκλο, και βιώνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φύση και το πνεύμα των Χριστουγέννων». Ποιος ξέρει, ίσως ο Άγιος Βασίλης να φέρει φέτος στην Ελένη το δώρο που επιθυμεί, έναν ρόλο που ονειρεύεται.

•Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο αρχαιότερος αρειανός μετεωρίτης αποκαλύπτει ότι ο Άρης είχε νερό πριν από 4,1 δισ. χρόνια

31/10/2026 - 2:09μμ
(Φωτ.: glomex/ΕΡΤ)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αγριογούρουνο εισέβαλε σε γήπεδο 5×5 στη Μασσαλία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

30/10/2026 - 12:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο/Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τι ώρα είναι στη Σελήνη; Οι επιστήμονες σχεδιάζουν ένα κοινό σύστημα μέτρησης του χρόνου με τη Γη

16/10/2026 - 5:40μμ
Η χελώνα Τζόναθαν (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τζόναθαν, 192 ετών: Η χελώνα που ίσως κρύβει το μυστικό της μακροζωίας

8/10/2026 - 11:14μμ
Ο Γιάννης Σταύρου με τους ήρωές του (φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Δημήτρης Σταύρου)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κρήτη: 9χρονος από το Ρέθυμνο μαγεύει με τον Καραγκιόζη

27/09/2026 - 12:27μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιαπωνία: Ρεκόρ με 107.677 αιωνόβιους – Οι γυναίκες αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα

15/09/2026 - 10:47μμ
Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

3/09/2026 - 11:52μμ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κίνα: Σχολείο… στον αέρα για τους μαθητές – Τελεφερίκ πάνω από φαράγγι αντικαθιστά τρίωρη διαδρομή

1/09/2026 - 1:44μμ
(Φωτ.: X.com/@PopBase)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έθελ Κέιτερχαμ: Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο έγινε 117 ετών – Έχει ζήσει με έξι μονάρχες και 28 πρωθυπουργούς

21/08/2026 - 5:43μμ
(Πηγή: YouTube/ Thrakinet TV Channel)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αλεξανδρούπολη: Μια κόκκινη καρδιά αντί για τον «Σταμάτη» σε φανάρι πεζών

20/08/2026 - 11:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧΚ)

Pizza Fan: Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας – Δεσμεύσεις για καταβολή δεδουλευμένων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Επιβλητικός στη Βουλγαρία ο Κολοσσός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Ασημένιο μετάλλιο ο Παπαθεοδώρου

1 ώρα πριν
Ο Κωστής Παλαμάς μπροστά στο βιβλιοπωλείο Κάουφμαν στην Αθήνα, πριν από το 1941 (φωτ.: Δημήτριος Γιαγκόγλου / Wikimedia Commons)

Παλαμάς και πρόσφυγες του 1922 – «Μια στάλα αγάπη» για όσους έχασαν τα πάντα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Με νέα τμήματα εμπλουτίζει τις δράσεις του ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV