pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πονηρή επίθεση Τσελίκ σε Δένδια – Τον χαρακτήρισε «προβοκάτορα» διαχωρίζοντας τη στάση του από τη στάση Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος του AKP δήλωσε ότι τα λόγια του Έλληνα υπουργού Άμυνας «θα πνιγούν στο Αιγαίο»

17/09/2024 - 9:39πμ
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ (φωτ. twitter/ Ömer Çelik)

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ (φωτ. twitter/ Ömer Çelik)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια «προβοκάτορα» και υποστήριξε ότι συγκαταλέγεται στα «εξτρεμιστικά στοιχεία» στην Ελλάδα που προσπαθούν να υπονομεύσουν τον διάλογο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, διαχωρίζοντας τη στάση του από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια εμφανώς προβοκατόρικη προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τσελίκ ανέφερε ότι η πόρτα του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών άνοιξε έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ υποστήριξε ότι ενώ οι δύο ηγέτες προσπαθούν να διατηρήσουν αυτή την προσέγγιση, «ριζοσπαστικά στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο».

«Ένας προβοκάτορας Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο Δένδιας, τον οποίο γνωρίζουμε και από την προηγούμενη θητεία του, προέβη και πάλι σε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια. Πρόσφατα, πήγε στο νησί της Μεγίστης, το οποίο απέχει δύο χιλιόμετρα από τις ακτές μας, και από εκεί αναφέρθηκε στο πώς θα αυξήσουν τους εξοπλισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία» είπε ο Ομέρ Τσελίκ και συνέχισε τη δήλωσή του ως εξής:

«Βέβαια, τώρα εδώ το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι το εξής: Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση ή ο Δένδιας; Ο Δένδιας λέει πράγματα που έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση που επιδεικνύει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση επιθυμία για διάλογο και επιδιώκει να σαμποτάρει όλες τις διαδικασίες διαλόγου, στοχοποιώντας την Τουρκία. Στοχοποιώντας όμως την Τουρκία στην πραγματικότητα πετυχαίνει το αντίστροφο. Στοχοποιεί την ίδια την προσέγγιση του Μητσοτάκη προς την Τουρκία, η οποία συνίσταται σε μείωση των εντάσεων, συνέχιση της εξομάλυνσης, συνέχιση του διαλόγου. Στοχοποιεί την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και τη βούληση που επιδεικνύει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Διότι δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση τα λόγια του Δένδια να φτάσουν σε εμάς χωρίς να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε ακόμη ότι «τα λόγια του Δένδια τα λένε και τα ακούνε μόνοι τους άνθρωποι που είναι σαν τον ίδιο τον Δένδια. Δεν εκφράζουν οτιδήποτε για τη δική μας πλευρά».

Συνεχίζοντας τη φραστική επίθεσή του κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίστηκε: «Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός του έχει κάνει διαφορετικές δηλώσεις, είναι σαν να λέει κάτι εναντίον του δικού του πρωθυπουργού μέσω της Τουρκίας. Ασφαλώς και γνωρίζουμε τις εσωτερικές πολιτικές φιλοδοξίες ανθρώπων όπως του Δένδια. Τις είχαμε δει και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης υπουργίας του. Το γεγονός όμως ότι τις εκφράζει διά μέσω της Τουρκίας είναι πλέον ένα πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο Τούρκος εκπρόσωπος δήλωσε: «Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι εμείς έχουμε τη βούληση να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, στο τραπέζι, να τα προστατεύσουμε μέσω του διαλόγου και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες, γνωρίζουμε ότι κάποιοι άλλοι ήρθαν και θέλουν να έρθουν εδώ μόνο εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα ή με σκοπό την αποσταθεροποίηση της περιοχής».

Τέλος, άφησε αιχμές χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά, κατά των χωρών που έχουν παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, με προφανή στόχευση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, που υπέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες με την Κυπριακή Δημοκρατία οδικό χάρτη αμυντικής συνεργασίας. «Διαπιστώνουμε πάντα ότι όσοι ‘δείχνουν σημαία’ στην Ανατολική Μεσόγειο και έρχονται εδώ να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου, προσπαθούν στην πραγματικότητα να κάνουν τα προβλήματα ακόμη πιο περίπλοκα… Όσοι θέλουν να παρέμβουν στο Κυπριακό από έξω, στην πραγματικότητα επιδιώκουν κάτι άλλο. Ναι, η ελληνοκυπριακή πλευρά παρουσιάζει ένα πολιτικό μοντέλο πολύ ευνοϊκό για τέτοιους σχεδιασμούς. Όμως όλοι θα φύγουν και στο τέλος θα μείνουμε εμείς, και εκείνο που θα ωφελήσει είναι η συνετή διαχείριση της διαδικασίας. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνεται χώρος σε προβοκάτορες όπως ο Δένδιας» κατέληξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

16/06/2025 - 1:48μμ
Ιρανοί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην Τεχεράνη, 14 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιράν-Ισραήλ: Γιατί η Αθήνα φοβάται την ανατροπή των μουλάδων

16/06/2025 - 1:24μμ
Με την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου έκλεισε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επιστρέψαμε, είμαστε όρθιοι – Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

15/06/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπο από το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου – Ποιοι και γιατί διαφώνησαν με το κείμενο θέσεων

15/06/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία – Τι αλλάζει

11/06/2025 - 5:03μμ
Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΚΟΚ
(φωτ.: EUROKNISSI / Δήμητρα Κούτρα / Toklik)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Νομοθετικές βελτιώσεις Κυρανάκη για ταξί, τροχόσπιτα, πρόστιμα

10/06/2025 - 10:52μμ
Ο Βασίλης Στίγκας στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογοδικείο για Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στίγκας χάνουν την έδρα τους

10/06/2025 - 1:02μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες

9/06/2025 - 7:16μμ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον χάρτη (φωτ.: Χ/ΓΕΕΘΑ-HNDGS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρτης του 1585 με τον Εύξεινο Πόντο εξόργισε την Τουρκία – «Φαιδρότητα» απαντά το ΥΠΕΘΑ

6/06/2025 - 6:29μμ
(Πηγή: Creative Commons/ Panoramio)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου

1/06/2025 - 10:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

35 δευτερόλεπτα πριν
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

28 λεπτά πριν
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

57 λεπτά πριν
Η Κλαυδία στον ημιτελικό της EUROVISION (φωτ.: EBU / Sarah Louise Bennett)

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών τιμά την Κλαυδία με μια μεγάλη εκδήλωση

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τη «στέψη» στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης (φωτ.: Facebook / Γιώργος Γκουντινάκης)

Ένας ποντιακός γάμος από τα παλιά στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης

2 ώρες πριν
Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign