pontosnews.gr
Κυριακή, 24/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ: Προϋπόθεση για την ειρήνη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων

Τι δήλωσε ο Ευρωπαίος ειδικός εκπρόσωπος για τον Νότιο Καύκασο

10/08/2024 - 8:53μμ
Αρμένιοι φεύγουν με κάθε μέσο από το Αρτσάχ τον περασμένο Σεπτέμβριο και περιμένουν να περάσουν το σημείο ελέγχου στο Λατσίν, δίπλα σε αζερικό άρμα μάχης (φωτ.: EPA/Roman Ismayilov)

Αρμένιοι φεύγουν με κάθε μέσο από το Αρτσάχ τον περασμένο Σεπτέμβριο και περιμένουν να περάσουν το σημείο ελέγχου στο Λατσίν, δίπλα σε αζερικό άρμα μάχης (φωτ.: EPA/Roman Ismayilov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις προϋποθέσεις για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν εξέθεσε ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για τον Νότιο Καύκασο και την κρίση στη Γεωργία Toivo Klaar, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο JAMnews.

«Η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, η συνεργασία για την τύχη των αγνοουμένων και οι προσπάθειες αποναρκοθέτησης είναι αποφασιστικά στοιχεία για τη διαρκή ειρήνη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Toivo Klaar και συμπλήρωσε ότι «για μένα ολόκληρη η διαδικασία εξομάλυνσης αφορά τους ανθρώπους και συνεπώς τις ανθρωπιστικές υποθέσεις», είπε στο JAMnews.

«Προσωπικά με λυπεί το γεγονός ότι δεν καταφέραμε ακόμα να προχωρήσουμε περαιτέρω σε αυτά τα θέματα. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα παραμείνει βασικό ζήτημα για τον διάδοχό μου», δήλωσε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 θα υπηρετεί ως πρέσβης της ΕΕ στο Ουζμπεκιστάν.

Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ

Ειδικά για τους Αρμένιους που εγκατέλειψαν το Αρτσάχ, ο Klaar δήλωσε ότι, κατά την ΕΕ, οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ (το Αρτσάχ στα αρμενικά) θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας εξομάλυνσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και ότι θα υπάρξουν άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Μπακού και του Γερεβάν για την ασφαλή και αξιοπρεπή επιστροφή τους στην περιοχή καταγωγής τους.

«Το Αζερμπαϊτζάν έχει υποχρέωση να διευκολύνει την επιστροφή των Αρμενίων του Καραμπάχ στα πατρογονικά τους σπίτια. Ελπίζω ότι η εχθρότητα και η βία μπορούν επιτέλους να αντιστραφούν μια για πάντα, προς όφελος όλων των πληθυσμών της περιοχής. Η ΕΕ ήταν πολύ σαφής στο θέμα. Το Αζερμπαϊτζάν έχει μια υποχρέωση από αυτή την άποψη, την οποία, όπως μου φαίνεται, δεν αρνείται» σημείωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους Αρμένιους που ζούσαν σε άλλα μέρη του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του Μπακού, ή των Αζερμπαϊτζάνων που ζούσαν στην Αρμενία.

«Μερικές φορές άλλα ζητήματα θίγονται σε αυτό το πλαίσιο, όπως το ζήτημα του λεγόμενου “Δυτικού Αζερμπαϊτζάν”. Για μένα, αυτά είναι εντελώς ξεχωριστά ερωτήματα που δεν μπορούν να αναμειχθούν.  Φυσικά θα πρέπει να μπορούν να επισκέπτονται τα μέρη όπου έχουν ζήσει οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους, ή ακόμη και να επιστρέψουν εκεί, εάν το επιθυμούν, και αυτό θα πρέπει επίσης να είναι συνέπεια της ομαλοποίησης, αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα από τους Αρμένιους του Καραμπάχ», κατέληξε.

Πηγή: armenpress.am

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνδρες της αμερικανικής Εθνοφρουράς περιπολούν κοντα στο Μνημείο του Ουάσινγκτον, στο πάρκο National Mall στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)
ΚΟΣΜΟΣ

«Washington Post»: Το αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα και στο Σικάγο

24/08/2025 - 8:58πμ
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία (φωτ.: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Διαδήλωση για την αποχώρηση ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο Γκιούμρι

23/08/2025 - 8:45μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sascha Steinbach)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματία πρώτων κυριών: Η Εμινέ Ερντογάν ζητά από τη Μελάνια Τραμπ να στείλει επιστολή στον Νετανιάχου για τα παιδιά της Γάζας

23/08/2025 - 2:46μμ
Ο Έρικ Μενέντεζ παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Αναστολών μέσω τηλεδιάσκεψης (φωτ.: EPA / California Department of Corrections)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παραμένουν στη φυλακή οι αδελφοί Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ, παρά τα νέα στοιχεία

23/08/2025 - 10:38πμ
Οι σκιές των Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα, με φόντο το οποίο αναγράφει τη φράση «Επιδιώκοντας την ειρήνη» (φωτ.: ΕΡΑ / Sergey Bobylev / Sputnik / Κρεμλίνο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα ξέρω αν θα επέλθει ειρήνη στην Ουκρανία – «Υπάρχει τεράστιο μίσος εκεί»

23/08/2025 - 12:01πμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στέκονται ανάμεσα σε κατεστραμμένες τέντες μετά από ισραηλινό πλήγμα σε καταυλισμό στην κεντρική Γάα (φωτ.: . EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Χονδροειδές» ψέμα η έκθεση του ΟΗΕ για τον λιμό στη Γάζα

22/08/2025 - 8:48μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: EPA/ Alexander Zemlianichenko / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

22/08/2025 - 7:15μμ
Άποψη της γειτονιάς Alzaim στην Ανατολική Ιερουσαλήμ   και του ισραηλινού οικισμού Ma'ale Adumim στη Δυτική Όχθη, το 2016. Ο οικισμός έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρένο στον σχεδιασμό των εποικισμών του Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ

22/08/2025 - 5:00μμ
(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Λιμός έχει πλήξει τη Γάζα λέει οργανισμός του ΟΗΕ – Το Ισραήλ απορρίπτει την έκθεση

22/08/2025 - 1:23μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

21/08/2025 - 9:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/ groups/konpolbe?locale=el_GR)

Η Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως υποδέχεται τους φίλους της με μεζέ από την Πόλη

27 λεπτά πριν
Άνδρες της αμερικανικής Εθνοφρουράς περιπολούν κοντα στο Μνημείο του Ουάσινγκτον, στο πάρκο National Mall στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)

«Washington Post»: Το αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα και στο Σικάγο

52 λεπτά πριν
Ποντιακή λύρα, αγγείο, ακορντεόν και μπουζούκι παίζουν Έλληνες που έφτασαν στα τέλη Δεκεμβρίου 1954 στην Αυστραλία, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Greta, στη Νέα Νότια Ουαλία. Οι μουσικοί, από αριστερά προς τα δεξιά, είναι οι Ανδρέας Κρουμπλίδης (Κιλκίς), Εμμανουήλ Λαγός (Κατερίνη), Θεόκλητος Αταλασίδης (Κιλκίς), Στέργιος Μήτκας (Κιλκίς), Νικόλαος Καλλιφατίδης (Καστοριά) (φωτ.: Εθνικά Αρχεία της Αυστραλίας)

Δημογραφική ανάλυση των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία μέσα από τις… νεκρολογίες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Δροσερή Κυριακή με παροδικές νεφώσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Super League: Με το δεξί Ολυμπιακός, Άρης, Ατρόμητος

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Κ18: Για το χάλκινο μετάλλιο αύριο η Εθνική εφήβων

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign