pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνέργεια στις «εκκλήσεις για γενοκτονία» των Εβραίων βλέπει το Ισραήλ στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Σήμερα η επίσημη αναγνώριση από Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία – Οργισμένο το Τελ Αβίβ – Επίσκεψη Χακάν Φιντάν στη Μαδρίτη

28/05/2024 - 2:47μμ
Διαδηλωτής υπέρ των Παλαιστινίων κρατά πανό που αναγράφει «Από το ποτάμι ως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί», στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Παρίσι κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Διαδηλωτής υπέρ των Παλαιστινίων κρατά πανό που αναγράφει «Από το ποτάμι ως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί», στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Παρίσι κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για συνέργεια στις «εκκλήσεις για γενοκτονία» των Εβραίων κατηγόρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, η κυβέρνηση του οποίου ετοιμάζεται να αναγνωρίσει σήμερα επισήμως το κράτος της Παλαιστίνης.

«Είσαστε συνεργός στις εκκλήσεις για γενοκτονία του εβραϊκού λαού», έγραψε ο Κατς σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, αντιδρώντας στην αναμενόμενη επίσημη αναγνώριση σήμερα από την Ισπανία του κράτους της Παλαιστίνης και στη διατήρηση στη θέση της της τρίτης στην ιεραρχία της ισπανικής κυβέρνησης της υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, η οποία ζήτησε πρόσφατα την απελευθέρωση της Παλαιστίνης «από το ποτάμι ως τη θάλασσα».

Khamenei @khamenei_ir, Sinwar y la Vicepresidenta de España @yolanda_diaz_ – llaman a la desaparición del Estado de Israel y el establecimiento de un estado terrorista islámico palestino desde el río hasta el mar.

Presidente @sanchezcastejon – al no despedir a @yolanda_diaz_ y… pic.twitter.com/Gq4mcRlndo

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) May 28, 2024

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι «απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης» ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, πέραν του ότι είναι ένα «ζήτημα ιστορικής δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκε στην Ισπανία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη, τη Μαδρίτη, μαζί με τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και της Ομάδας Επαφής του Αραβικού Συνδέσμου για τη Γάζα.

«Οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες να επιτευχθεί διαρκής κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να ενθαρρυνθούν περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης στη βάση μιας λύσης δύο κρατών», προστίθεται στη δήλωση.

Τι θα αναγνωρίσει η Ισπανία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος που περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, ενοποιημένο υπό την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, προσθέτοντας ότι η Μαδρίτη δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στα παλαιστινιακά σύνορα μετά το 1967, εκτός κι αν αυτές συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές.

Ωστόσο ο Σάντσεθ επεδίωξε σήμερα, Τρίτη, να αμβλύνει τις εντάσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση της Ισπανίας, καταδικάζοντας τη Χαμάς και ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Θα εγκαταστήσει πρεσβεία η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία αναγνώρισε επισήμως νωρίτερα σήμερα το παλαιστινιακό κράτος, ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση αψηφώντας το Ισραήλ που καταδίκασε το σχέδιο του Δουβλίνου. «Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και συμφώνησε την σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο Δουβλίνο και την Ραμάλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θα ορισθεί Πρεσβευτής της Ιρλανδίας στο Κράτος της Παλαιστίνης μαζί με την εγκατάσταση πλήρους Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Ραμάλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρις διευκρίνισε ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα της ειρήνης.

«Σημαντική ημέρα» για τη Νορβηγία

Η Νορβηγία, μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που αναγνωρίζουν επισήμως από σήμερα το κράτος της Παλαιστίνης, χαιρέτισε «μια σημαντική ημέρα» και εξέφρασε τη λύπη της για την προφανή απουσία «εποικοδομητικής δέσμευσης» εκ μέρους του Ισραήλ.

Ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Έσπεν Μπαρτ Άιντε δήλωσε σήμερα ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν δείχνει κανένα σημάδι εποικοδομητικής δέσμευσης» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειες για να υποστηρίξει μια λύση δύο κρατών.

Με την προσθήκη της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, το κράτος της Παλαιστίνης θα αναγνωρίζεται πλέον από 145 χώρες στις 193 που είναι μέλη του ΟΗΕ, σύμφωνα με καταμέτρηση της Παλαιστινιακής Αρχής. Απούσες από τον κατάλογο αυτόν είναι η πλειονότητα των χωρών της δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Πάνω από 36.000 νεκροί στη Γάζα

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 36.096 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81.136 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 46 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θρήνος στα συντρίμμια στο Κίεβο (φωτ.: radiosvoboda.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο – Ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου

17/06/2025 - 10:14πμ
Καπνός έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε διυλιστήριο πετρελαίου έξω από την Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Με αλλεπάλληλες κινήσεις κλιμάκωσης μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

17/06/2025 - 9:11πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

16/06/2025 - 11:57μμ
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

16/06/2025 - 10:49μμ
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

16/06/2025 - 10:15μμ
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 3:52μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την απολογία του (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικάζεται ξανά ο Ιμάμογλου, για νέες κατηγορίες

16/06/2025 - 12:36μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Mdais)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μέσα στη νύχτα

16/06/2025 - 8:38πμ
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγιας Κάλας (φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 12:12πμ
Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

15/06/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρήνος στα συντρίμμια στο Κίεβο (φωτ.: radiosvoboda.org)

Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο – Ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου

10 λεπτά πριν
Μέλη των μονάδων Kuva-yı Milliye στο Αϊδίνι, περίπου το 1919. Ήταν παραστρατιωτικές ομάδες εθελοντών που οργανώθηκαν για να αντισταθούν, μεταξύ άλλων, στον Ελληνικό Στρατό που αποβιβάστηκε στη Σμύρνη (πηγή: gurkantuna.com)

17 Ιουνίου 1919: Ο Ελληνικός Στρατός παραδίδει το Αϊδίνι στη μανία των τσετών – Η σφαγή κράτησε δύο μέρες

35 λεπτά πριν
«Ο Χριστός ομιλών τη Σαμαρέιτιδι», έργο του Χανιώτη αγιογράφου Νικόλαου Βλαχάκη, 1900 (πηγή: facebook / Ιωάννης Παπαδάκης)

Στη Σαμαρείτιδα (Μέρος Δ’)

58 λεπτά πριν
Καπνός έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε διυλιστήριο πετρελαίου έξω από την Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Με αλλεπάλληλες κινήσεις κλιμάκωσης μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

1 ώρα πριν

Προ των πυλών το 2ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νοτίου Ελλάδος και Νήσων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ζεστό καλοκαιράκι στον καιρό της Τρίτης

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign