pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκόπια: Διπλός θρίαμβος του VMRO-DPMNE – Καταποντίστηκε το σοσιαλδημοκρατικό SDSM

Νέα πρόεδρος η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

9/05/2024 - 9:35πμ
Υποστηρικτές του VMRO-DPMNE πανηγυρίζουν τη διπλή εκλογική νίκη (φωτ.: EPA / Nake Batev)

Υποστηρικτές του VMRO-DPMNE πανηγυρίζουν τη διπλή εκλογική νίκη (φωτ.: EPA / Nake Batev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συντριπτική νίκη κατήγαγε το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE στις βουλευτικές και στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στα Σκόπια. Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 43% και καταλαμβάνει 59 έδρες στη Βουλή των 120 εδρών.

Το απερχόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) καταποντίστηκε, λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 15% και εξασφαλίζοντας 19 έδρες.

Την τρίτη θέση με ποσοστό 14% και 18 έδρες καταλαμβάνει το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα, το DUI του Αλί Αχμέτι. Στην τέταρτη θέση με ποσοστό 11% και 13 έδρες έρχεται ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει».

Πέμπτο, με ποσοστό 6,8% και έξι έδρες, είναι το εθνικιστικό φιλορωσικό κόμμα «Αριστερά». Έκτο, με ποσοστό 5,3% και πέντε έδρες το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι, ο οποίος αποχώρησε πριν από δύο χρόνια από το SDSM.

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούλιο του 2020, πρώτο είχε έρθει το SDSM (με επικεφαλής τότε τον Ζόραν Ζάεφ) καταλαμβάνοντας 46 έδρες, ενώ το δεύτερο VMRO-DPMNE είχε εξασφαλίσει 44 έδρες.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι λίγο πριν τα μεσάνυχτα δήλωσε πως στις εκλογές αυτές «νίκησε ο περήφανος λαός της “Μακεδονίας” και ηττήθηκε η διαφθορά, ο νεποτισμός και η αναξιοκρατία που εξέθρεψε η συγκυβέρνηση SDSM-DUI».

Ο Μίτσκοσκι ανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον αντιπολιτευόμενο αλβανικό συνασπισμό «Αξίζει» για το σχηματισμό κυβέρνησης, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το DUI, το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις συνασπισμού της χώρας.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι με την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Ταυτόχρονα, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες παράλληλα με τις βουλευτικές, η υποψήφια του VMRO-DPMNE Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα συγκέντρωσε ποσοστό 65%, έναντι ποσοστού μόλις 29% που απέσπασε ο υποψήφιος του SDSM και απερχόμενος πρόεδρος Στέβο Πεντάροφσκι.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η 70χρονη Σιλιάνοφσκα εκλέγεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της χώρας.

Ο Πεντάροφσκι δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα και πως η ιδέα του για πολυεθνική χώρα, πλήρως ενσωματωμένη στις ευρωατλαντικές δομές, δυστυχώς δεν έτυχε υποστήριξης από το εκλογικό σώμα αυτή τη φορά.

Μετά τα μεσάνυχτα, μερικές χιλιάδες υποστηρικτές του VMRO-DPMNE συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπου πανηγύρισαν την επικράτηση του κόμματος στις χθεσινές διπλές εκλογές στη χώρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: x.com/OC_Scanner)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες μετά από σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα στο αεροδρόμιο La Guardia

23/03/2026 - 10:05πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»

23/03/2026 - 9:06πμ
Ιρανός εργάτης επισκευάζει δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από το διυλιστήριο πετρελαίου Shahran μετά από αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. 8 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος επεκτείνεται σε ρεύμα και νερό – Στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές

22/03/2026 - 11:13μμ
Το πλοίο MSC Ela με σημαία Παναμά αποχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας
(φωτ.: EPA / Οlivier Ηoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση Ιράν-ΗΠΑ: Απειλές για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και φόβοι για παγκόσμιο σοκ

22/03/2026 - 8:27μμ
Φωτογραφία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κατεστραμμένη αίθουσα νηπιαγωγείου στη Ντιμόνα του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πυραυλικό χτύπημα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Ρουκέτες σε αμερικανικό διπλωματικό κέντρο στη Βαγδάτη

22/03/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν μπορεί να πλήξει την Ευρώπη» – Κάλεσμα για κοινό μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ

22/03/2026 - 2:28μμ
Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες διάσωσης (πηγή: x.com/Haberler)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δύο κτήρια κατέρρευσαν στη συνοικία Φατίχ – Αναφορές για τραυματίες

22/03/2026 - 1:05μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Αράντ του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο 48 ωρών του Τραμπ στο Ιράν για να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ – Με επιθέσεις σε υποδομές θα απαντήσει η Τεχεράνη

22/03/2026 - 8:39πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα στο νότιο Ισραήλ, διπλωματική ρήξη με Σαουδική Αραβία και διεθνείς πιέσεις στο Ιράν

22/03/2026 - 12:00πμ
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πετά πάνω από σημείο όπου χτύπησαν ιρανικοί πύραυλοι, στο νότιο Ισραήλ (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισραηλινό F-16 και αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Εμιράτα χτύπησαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/03/2026 - 7:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Lukas Coch)

Miami Open: Βαριά ήττα για τον Τσιτσιπά

2 λεπτά πριν
Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας θα φιλοξενήσει την εκδήλωση

«Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»: Το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή ερμηνεύουν στη Βέροια η Σόνια Θεοδωρίδου και η «Πολύμνια»

30 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Οικονομία: Δέσμη τεσσάρων έκτακτων μέτρων στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Σε καύσιμα, λιπάσματα και ακτοπλοϊκά οι ενισχύσεις

58 λεπτά πριν
(Πηγή: «Νόστος» / Χριστίνα Τδαρδίκου)

Μπουένος Άιρες: Η ομογένεια άναψε τη φλόγα της Ελευθερίας για την 25η Μαρτίου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: x.com/OC_Scanner)

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες μετά από σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα στο αεροδρόμιο La Guardia

2 ώρες πριν
Εκπρόσωποι συλλόγων στο μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Θρακών, από Βούλγαρους και Νεότουρκους. Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Μαρωνείας)

«Μαύρο Πάσχα» των Θρακών: Συγκίνηση στην Κομοτηνή για τα θύματα της Γενοκτονίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign