pontosnews.gr
Κυριακή, 19/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Δήμος Ηλιούπολης στήνει  καρναβάλι με κοινωνικό πρόσωπο – Πώς θα στηρίξουμε τον μικρό Παναγιώτη

Ο μόλις 13 ετών Ηλιουπολίτης πρέπει να χειρουργηθεί, και η δημοτική Αρχή συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο

9/03/2024 - 12:20μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καρναβάλι γενικά σημαίνει κέφι, χαρά, μουσική, χορός – όμως ειδικά για την Ηλιούπολη φέτος σημαίνει και κάτι ακόμη: κοινωνική ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη. Εδώ και καιρό η δημοτική Αρχή συμπαραστέκεται στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να μεταβεί στην Αμερική για μια επέμβαση που θα του προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Παναγιώτης είναι 13 ετών, και από πολύ μικρός διαγνώστηκε με σπαστική εγκεφαλική παράλυση. Η πάθηση δεν έχει επηρεάσει τη νοητική του εξέλιξη. Ο Παναγιώτης είναι ένα έξυπνο παιδί που κάνει όνειρα για το μέλλον, όμως όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Το ποσό που απαιτείται για την επέμβαση ανέρχεται στα 88.200 ευρώ, και ήδη με την κινητοποίηση που έχει κάνει ο Δήμος Ηλιούπολης έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος. Χάρη στη συμβολή συλλόγων, φορέων, δημοτών, αλλά και πολιτών από όλη την Ελλάδα, μέχρι την Παρασκευή το πρωί είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 78.500 ευρώ.

Ο δήμος προβάλλει διαρκώς το θέμα μέσα από τις επίσημες σελίδες του στα social media, με πανό στην πόλη και αφίσες, με αποστολή newsletter, με φυλλάδια και δημοσιεύσεις σε τοπικά sites. Και τώρα ο δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος έθεσε και τη γιορτή για το καρναβάλι στην εξυπηρέτηση του στόχου, καθώς κάλεσε δημότες και κατοίκους που θα συμμετάσχουν, να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των χρημάτων και να γίνει πραγματικότητα η ελπίδα του Παναγιώτη.

Το καρναβάλι της Ηλιούπολης (Κυριακή 10/3, 12:00) θα ξεκινήσει στην πλατεία Φλέμινγκ και προσφέρθηκαν να τραγουδήσουν δωρεάν οι Zan Batist, Jackpot, Danny Darlas, Στέλιος Λεγάκης και Νάνσια, ενώ θα ακολουθήσει κι ένα πάρτι στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με DJs τη Μαρία Παπιδάκη και τον Παναγιώτη Νάκη.

Στάθης Ψυρρόπουλος: «Ένιωσα ότι είναι υποχρέωση όλης της Ηλιούπολης»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος αναφέρθηκε στο πώς ενημερώθηκε για την περίπτωση του παιδιού και πώς αποφάσισε ως δημοτική Αρχή να σταθεί δίπλα του και στην οικογένειά του:

«Την οικογένεια την γνώριζα, γιατί είχα έρθει σε επαφή όταν –πριν από χρόνια– χρειάστηκε να κάνω επέμβαση από τη θέση της αντιπολίτευσης, με εθελοντική δράση, και να καλύψω ανάγκη που υπήρχε στο σχολείο όπου φοιτούσε για να μπορεί να πηγαίνει με αξιοπρέπεια. Η ανάγκη του παιδιού μού έγινε γνωστή από τα social media, και αμέσως σκέφθηκα ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να έχει ο μικρός Παναγιώτης ένα καλύτερο μέλλον», λέει ο Στ. Ψυρρόπουλος και προσθέτει: «Ένιωσα ότι είναι υποχρέωση όλης της Ηλιούπολης και το πράξαμε σε συνεργασία με την οικογένεια».

Για το αν η Ηλιούπολη στέλνει έτσι ένα γενικότερο μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, ο δήμαρχος απαντά: «Πιστεύω ότι μια δημοτική Αρχή πρέπει πάνω απ’ όλα να αφήνει το στίγμα της στην κοινωνία, και τι καλύτερο από το να αποτελέσει ο δήμος πρότυπο υποστήριξης, βοήθειας και αλληλεγγύης. Ο κάθε δήμος οφείλει πάνω απ’ όλα να επιτελεί κοινωνικό έργο, το οποίο κάποιοι το ξεχνάνε. Κανένας δημότης δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητος, και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική πολιτική σκηνή.

»Μας ενδιαφέρει όλος ο κόσμος και οι πραγματικές ανάγκες του. Εδώ αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει μια πραγματική ανάγκη και το κατάλαβε μαζί μας και ο κόσμος, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για την προσφορά του».  

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρεται στο κατά πόσο έχουν ανταποκριθεί οι δημότες στο κάλεσμα για στήριξη της οικογένειας και του παιδιού: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με την αποδοχή του κόσμου. Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε επίσημα από το δήμο μας ότι είμαστε δίπλα στον Παναγιώτη, βλέπαμε ότι αυξάνονταν συνεχώς τα χρήματα που δίδονταν ως δωρεά. Η διαδικασία ήταν απόλυτα διαφανής και τα χρήματα εξαρχής τα συγκέντρωνε οργάνωση από την Θεσσαλονίκη, η οποία παρείχε σε όλους ένα link, όπου βλέπεις σε πραγματικό χρόνο το ακριβές ποσό που έχει συγκεντρωθεί».

Και για το αν ο δήμος θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης όταν συγκεντρωθεί το ποσό, απαντά: «Πάντοτε θα είμαστε δίπλα στον μικρό Παναγιώτη. Τον γνωρίζουμε και τον αγαπάμε. Εξάλλου είναι αξιολάτρευτος και στην ιδέα ότι θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός από το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει για το χειρουργείο στην Αμερική, γινόμαστε όλοι πιο χαρούμενοι».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Ποια οχήματα εξαιρούνται

19/10/2025 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 43χρονος για έκθεση ανηλίκου – Λιποθύμησε η κόρη του από το πολύ αλκοόλ

19/10/2025 - 3:05μμ
(Πηγή: ΓΑΚ / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Φιρμάνι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μήκους τριών μέτρων «μίλησε» μετά από 170 χρόνια

19/10/2025 - 1:15μμ
(Φωτ.: pixabay.com/adamtepl)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα κεντρικά και νότια – Αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα

19/10/2025 - 8:08πμ
Κόσμος παρακολουθεί ομιλίες στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου ελληνικού single malt ουίσκι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πάτρα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώτα Λοτσάρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι είναι γεγονός – «Παιδί» των The Whisky Friends

18/10/2025 - 5:10μμ
(Φωτ.: orangepress.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ύποπτο σακίδιο πλάτης στη Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε την κινητοποίηση της ΕΛΑΣ

18/10/2025 - 1:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Περαία: Από ρευματοκλοπές μέχρι παραβάσεις του ΚΟΚ διαπιστώθηκαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας

18/10/2025 - 12:49μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 51 λόγω τεχνικού προβλήματος

18/10/2025 - 11:46πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικό: Η υπογεννητικότητα και η Εκπαίδευση

18/10/2025 - 10:46πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: ΙΧ καρφώθηκε σε δέντρο – Σοβαρά τραυματίας ο οδηγός

18/10/2025 - 9:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραηλινή στρατιωτικός μπροστά από τεθωρακισμένο του Ισραήλ το οποίο είναι σε θέση μάχης στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA/Hannibal Hanschke)

Μετά τα χτυπήματα στη Γάζα το Ισραήλ «επανέρχεται στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός»

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Στο 1-1 Άρης και Παναθηναϊκός – Νίκη για Βόλο, ισοπαλία στην Τρίπολη

41 λεπτά πριν
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κύπρος: Ικανοποίηση για την νίκη Ερχιουρμάν – Σε συνάντηση «το συντομότερο δυνατόν» προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

1 ώρα πριν
O Τουφάν Ερχιουρμάν με την γυναίκα ψηφίζουν στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα (φωτ.: EPA/Birol Bebek)

Κατεχόμενα: Πάει σπίτι του ο εκλεκτός του Ερντογάν – Συντριπτική νίκη του Ερχιουρμάν και εκλογή από τον Α΄ γύρο

2 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα (φωτ. αρχείου: EPA/Haitham Imad)

Το Ισραήλ ξαναχτυπά τη Γάζα και διακόπτει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)

Ξάνθη: Στην τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας της Φλόγας της Αγάπης ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign