pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Αναφορές για τουλάχιστον 500 νεκρούς μετά από βομβαρδισμό σε νοσοκομείο

Το φονικό χτύπημα αποδίδεται από τους Παλαιστίνιους στο Ισραήλ το οποίο από την πλευρά του σημειώνει ότι διερευνά το περιστατικό και υποστηρίζει ότι υπάρχουν αναφορές για πύραυλο της Χαμάς που αστόχησε

17/10/2023 - 9:37μμ
Πηγή φωτ.: twitter.com/Timesofgaza

Πηγή φωτ.: twitter.com/Timesofgaza

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στο κέντρο της Γάζας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 «μάρτυρες», ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Israel hit the Arab Baptist Hospital in Gaza. According to Gazan officials, there are around 300 dead and more than 200 wounded. pic.twitter.com/uRQo187Xb3

— Levent Kemal (@leventkemaI) October 17, 2023

تغطية اخبارية| لحظة قصف الاحتلال لمستشفى المعمداني في غزة، ما أدى لاستشهاد المئات. pic.twitter.com/4IRmWIAvpd

— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) October 17, 2023

Τριήμερο εθνικό πένθος

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τα θύματα του φονικού χτυπήματος. «Το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

«Αυτό που συνέβη είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ισραήλ: Πύραυλος της Χαμάς που αστόχησε χτύπησε το νοσοκομείο

Από την πλευρά τους οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το νοσοκομείο χτυπήθηκε από πύραυλο της Χαμάς που αστόχησε και σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το χτύπημα δεν υπήρχε ισραηλινή αεροπορική δραστηριότητα.

#BREAKING: Reports suggest that the mass casualty event at the Baptist Hospital in Gaza City was the result of a misfired rocket launch by Hamas.

No IDF air activity was reported at the time and the timing coincided with a salvo of rockets launched at Israel.

Reminder: 30-40%…

— Israel War Room (@IsraelWarRoom) October 17, 2023

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η αντίδραση της ΕΕ

«Μια επίθεση κατά πολιτικών υποδομών δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ερωτηθείς αν η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Όπως είπε, η είδηση έφτασε όταν ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν εκφράζει την προσωπική του θέση ή την ομόφωνη θέση όλων των ευρωπαίων ηγετών.

Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αρνήθηκε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Καταδικάζει ο ΠΟΥ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταδίκασε σήμερα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας  και απαίτησε την άμεση προστασία για τους άμαχους και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

«Ο ΠΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ ‘Αχλι Αραμπ», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγκέσους.

Έκτακτη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ ζητούν Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως αύριο το πρωί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα με θύματα εκατοντάδες Παλαιστίνιους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι σε δημοσιογράφους φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμπελ Ειρήνης 2026: Προτεινόμενος ο Τραμπ – 287 υποψηφιότητες σε μια χρονιά έντονων συγκρούσεων

30/04/2026 - 5:26μμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρένο στο ράλι του πετρελαίου, αλλά η κρίση ΗΠΑ-Ιράν οδηγείται σε νέα κλιμάκωση

30/04/2026 - 2:26μμ
(Φωτ.: EPA / Larry W. Smith)
ΚΟΣΜΟΣ

Άλμα των τιμών του πετρελαίου στα 125 δολάρια

30/04/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και το Ιράν προειδοποιεί για «πρωτοφανή στρατιωτική δράση»

29/04/2026 - 9:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο εξετάζεται ως τρομοκρατική ενέργεια – Πιέσεις από το Ισραήλ για άμεσα μέτρα

29/04/2026 - 6:56μμ
(Φωτ.: EPA / Craig Hudson)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος Γ’ προς Τραμπ: «Χωρίς τους Βρετανούς, θα μιλούσατε γαλλικά»

29/04/2026 - 3:10μμ
(Φωτ.: truth social)
ΚΟΣΜΟΣ

«Τέρμα το καλό παιδί!»: Ο Τραμπ απειλεί με νέα ανάρτηση τους Ιρανούς καλώντας τους «να βάλουν μυαλό»

29/04/2026 - 1:45μμ
Κατακόρυφη αύξηση έχουν σημειώσει οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ. Εδώ εικόνα από πρατήριο της Exxon στην Ουάσινγκτον (DC), τις 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ράλι στις τιμές της βενζίνης – Στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

29/04/2026 - 11:02πμ
Σε πρώτο πλάνο ο λογότυπος του ΟΠΕΚ (φωτ.: EPA / Lisi Niesner)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αποχώρησαν τα Εμιράτα από τον ΟΠΕΚ

28/04/2026 - 11:28μμ
Καπνός υψώνεται έπειτα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε χωριό του νότιου Λιβάνου, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: «Στον αέρα» η εκεχειρία – Πλήγματα, εκκενώσεις και βαθιά ρήγματα στο εσωτερικό

28/04/2026 - 11:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ίλιον: Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με ανταλλακτικά, επεκτάθηκε και σε διαμερίσματα

2 λεπτά πριν
Η Παναγία Σουμελά από ψηλά (φωτ.: Anadolu)

Παναγία Σουμελά: Νέα ζητήματα ασφάλειας στο προσκήνιο – Ξανά στο μικροσκόπιο το εμβληματικό μοναστήρι στον Πόντο

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αllwyn)

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου σε ένα μοναδικό challenge στο Allwyn Game Time

37 λεπτά πριν
Από την φετινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου (Φωτ.:n-t.gr)

«Βυσσινόκηπος»: Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχοφ και το διπλό ανέβασμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

57 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι σε δημοσιογράφους φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Νόμπελ Ειρήνης 2026: Προτεινόμενος ο Τραμπ – 287 υποψηφιότητες σε μια χρονιά έντονων συγκρούσεων

1 ώρα πριν
Από την ημέρα της επίθεσης στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού (φωτ.: EUROKINISSI / Αρετή Τηλιακού)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 89χρονος για τους πυροβολισμούς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign