pontosnews.gr
Τρίτη, 19/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκλογές 2023: Τρία νέα μέτρα για ΕΝΦΙΑ, Youth Pass και επίδομα παιδιών εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με πολίτες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

7/05/2023 - 11:20μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας 
(φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με φόντο πλοία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τρία νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν την επόμενη 4ετία εφόσον κυβέρνηση είναι και πάλι η Νέα Δημοκρατία.

Σε συζήτηση με πολίτες και εργαζόμενους των ναυπηγείων εξήγγειλε επιπλέον έκπτωση 10% σε όσα σπίτια ασφαλιστούν έναντι φυσικών καταστροφών, Freedom Pass ύψους 150 ευρώ για κάθε νέο που κλείνει το 18ο έτος του, καθώς και αύξηση στο επίδομα παιδιών των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ενώ συμμετείχαν ο Σάββας Παπαδόπουλος (εργαζόμενος στα Ναυπηγεία), η Αγγέλα Σαββουλίδου (ιδιωτική υπάλληλος, απόφοιτος Λογιστικής), ο Χρήστος Στεργίου (επαγγελματίας τουρισμού), ο Σπύρος Θεοδωρακάτος (ιδιωτικός υπάλληλος, web designer), η Ραφαέλα Καπούλα (υπάλληλος σχολικού κυλικείου), ο Παναγιώτης Γκεζερλής (επιχειρηματίας startup εταιρείας τεχνολογίας), η Ειρήνη Αλαμάνου (συνταξιούχος, δικαστική υπάλληλος), η Εύα Αυγέρη (εργαζόμενη στον Δημόσιο Τομέα), η Ειρήνη Κοράκη (κοινωνιολόγος-ηθοποιός), ο Βασίλης Κομπούλης (κτηνίατρος-πτηνοτρόφος) και η Ελένη Λέτσου (εργαζόμενη στον Ιδιωτικό Τομέα).

Η εξαγγελία

«Τα τρία νέα μέτρα είναι εξαρχής ενταγμένα στο πρόγραμμά μας και κοστολογημένα εντός της περιμέτρου των 9 δισ. ευρώ που έχουμε καταθέσει και στην Κομισιόν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου σταθερότητας και ανάπτυξης. Απλά κάποια μέτρα για την εξειδίκευση του οικονομικού προγράμματος ανακοινώνονται σήμερα καθώς δεν μπορούσαμε να τα πούμε όλα μέσα στα δεκάδες μέτρα στη γενική παρουσίαση πριν από δυο εβδομάδες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ
«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μια ακόμα παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Θα μου πείτε, πώς συνδέονται αυτά τα δυο; Θα σας εξηγήσω. Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%. Με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, ώστε να υπάρχει και μία ιδιωτική κάλυψη απέναντι στη φυσική καταστροφή με ένα σημαντικό κίνητρο περαιτέρω μείωσης της φορολογίας», είπε.

Μόνιμο μέτρο το Freedom Pass για τους νέους
«Θυμάμαι πόσο μεγάλη επιτυχία είχε στη διάρκεια της πανδημίας το «Freedom Pass» που κάναμε για τους νέους, που τους δώσαμε ουσιαστικά 150 ευρώ για να μπορούν να κινηθούν και να δαπανήσουν σε υπηρεσίες που σχετίζονται και με τον τουρισμό το καλοκαίρι. Είπαμε, λοιπόν, γιατί να μην το μονιμοποιήσουμε αυτό; Είμαστε σε θέση πια να μπορούμε να πούμε ότι θα δίνουμε ένα τέτοιο εργαλείο, 150 ευρώ σε κάθε νέο την ώρα που θα ενηλικιώνεται, στα 18 του χρόνια, ώστε να μπορεί να το δαπανήσει σε ένα ταξίδι, σε μια υπηρεσία πολιτισμού ή σε μια υπηρεσία αθλητισμού, συνεισφέροντας και με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον να ξέρουμε ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο, σε εγχώριες υπηρεσίες και με κάποιο τρόπο να μπορούν να επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία», ανέφερε ανακοινώνοντας το δεύτερο μέτρο.

Αύξηση στο επίδομα τέκνων
«Θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων, έτσι ώστε το επίδομα τέκνου -σήμερα για ένα παιδί είναι 50 ευρώ- θα πάει στα 70. Αλλά προσέξτε, για δύο παιδιά είναι 70. Δηλαδή έχεις ένα παιδί παίρνεις 50, έχεις δύο παιδιά παίρνεις 70. Δεν είναι πολύ λογικό, οπότε τα 70 θα γίνουν 120 και μετά για τρία παιδιά θα πάνε στα 170. Και για 4 παιδιά από τα 170 στα 220 ευρώ. Ήταν λίγο παράξενο το γεγονός ότι προσθέτεις τέκνα στην οικογένεια, αλλά κλιμακωτά το επίδομα δεν ανεβαίνει αρκετά», εξήγησε ανακοινώνοντας το τρίτο μέτρο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρών στις τηλεδιασκέψεις για την Ουκρανία

19/08/2025 - 11:06πμ
Εορτασμός Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Αποστόλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκαπενταύγουστος 2025: Ευχές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας με αφορμή την γιορτή της Παναγίας

15/08/2025 - 2:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης – Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη: «Ζήτησε 8 φορές 112, και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες»

14/08/2025 - 3:38μμ
Υπουργείο Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης έφερε ρήγμα μεταξύ ΥΠΕΞ και πρεσβείας στο Λουξεμβούργο

12/08/2025 - 10:06μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φθινόπωρο προκλήσεων για την κυβέρνηση: Η αγωνία των δημοσκοπήσεων, το… σπριντ μέχρι τη ΔΕΘ και το «βουνό» του ΟΠΕΚΕΠΕ

10/08/2025 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Βασικά σημεία του νομοσχεδίου για το Μεταναστευτικό

8/08/2025 - 11:59μμ
Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις διεθνείς σχέσεις, την άμυνα και την ενεργειακή ασφάλεια (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ECONOMIST IMPACT/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μανιάτης: Ζητά από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας για παράνομες και προκλητικές ενέργειες σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο

8/08/2025 - 7:02μμ
Το εσωτερικό του ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λένα Σαμαρά: Την ερχόμενη Δευτέρα η κηδεία της, στο Α’ Νεκροταφείο

8/08/2025 - 2:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Λένας Σαμαρά

8/08/2025 - 8:45πμ
Στιγμιότυπο από συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη (φωτ. αρχείου: EPA/Radek Pietruszka)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Μάιο είχαν κατατεθεί οι θέσεις της Ελλάδας στον ΟΗΕ

7/08/2025 - 2:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΖΟΚΕΡ: Μαρκόπουλο και Παλαιό Φάληρο «παραμιλούν» με τους δύο υπερτυχερούς που μοιράστηκαν πάνω από 28,8 εκατ. ευρώ

34 λεπτά πριν
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί σε παλιότερη φωτιά στη Λέσβο (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Λέσβος: Συνελήφθη 57χρονος για τέσσερις εμπρησμούς – «Ήθελα να εκδικηθώ τους συντοπίτες μου»

1 ώρα πριν
Καρτ ποστάλ εποχής με την προκυμαία της Σμύρνης (φωτ.: levantineheritage.com)

Πώς θα ήταν η ελληνική Σμύρνη σήμερα; Έκθεση φωτογραφίας μαθητών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

2 ώρες πριν
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη  χθεσινή συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Ντ. Τραμπ: Ο Πούτιν ίσως να μη θέλει να κάνει συμφωνία ειρήνευσης

2 ώρες πριν
Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σταυρού «Ξενιτέας» (φωτ.: Ξενιτέας ποντίων Σταυρού)

Οι Πόντιοι του Σταυρού χόρεψαν στα Στεφανινά και τον Άνω Σταυρό

3 ώρες πριν
Πλήθος κόσμου κοντά στην ξύλινη εκκλησία
Kiruna, στη βόρεια Σουηδία. Η εκκλησία μεταφέρεται με ειδικά κατασκευασμένο τρόλεϊ, σε νέα τοποθεσία, πέντε χιλιόμετρα μακριά (φωτ.: EPA/Fredrik Sandberg SWEDEN OUT)

Σουηδία: Η ιστορική ξύλινη εκκλησία της Κιρούνα αλλάζει τοποθεσία!

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign