pontosnews.gr
Τρίτη, 21/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η εισαγγελέας καταλόγισε σε ιατροδικαστή – μάρτυρα υπεράσπισης «προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου»

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του Άλκη κατά των τριών ιατροδικαστών

11/04/2023 - 3:20μμ
Εικόνα από το σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Άλκη Καμπανού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Εικόνα από το σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Άλκη Καμπανού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μήνυση εναντίον των τριών ιατροδικαστών που κατέθεσαν με τις ιδιότητες των μαρτύρων υπεράσπισης – τεχνικών συμβούλων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, υπέβαλαν οι γονείς του 19χρονου, ενώ η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα καταλόγισε σε έναν εξ αυτών προσπάθεια παραπλάνησης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Λίγο πριν από τη διακοπή της δίκης για τη Δευτέρα 24 Απριλίου, οπότε θα καταθέσει ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης (πραγματογνώμονας επί τεχνικών ζητημάτων) –στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων– υπήρξε αναστάτωση στη δικαστική αίθουσα.

Η εισαγγελέας της έδρας καταλόγισε στον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη που κατέθετε από το πρωί ως μάρτυρας υπεράσπισης, προσπάθεια παραπλάνησης του ΜΟΔ που δικάζει την υπόθεση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Αφορμή αποτέλεσε μια φωτογραφία που προσκόμισε ο ιατροδικαστής, τεχνικός σύμβουλος δύο εκ των κατηγορουμένων, και περιλαμβάνεται στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση. Ο μάρτυρας, στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι τα τραύματα στο κεφάλι του Άλκη δεν προκάλεσαν τον θάνατο του 19χρονου, αναφέροντας ότι προήλθαν από χέρια και πόδια, διαφορετικά θα έπρεπε να συνδέονται με θλαστικά εντυπώματα. Προκειμένου να τεκμηριώσει την επιστημονική του άποψη χρησιμοποίησε στην τεχνική του έκθεση, φωτογραφία από διεθνές επιστημονικό σύγγραμμα, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει ένα κρανίο με τραύμα από θλων όργανο (ράβδο). Όπως παρατήρησε όμως η εισαγγελέας, επικαλούμενη το συγκεκριμένο σύγγραμμα, πρόκειται για τραύμα που αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά.

Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η δίκη να διαβιβαστούν τα πρακτικά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης σε βάρος του ιατροδικαστή.

Η μήνυση της πλευράς Καμπανού

Στην προφορική μήνυση που υποβλήθηκε, διά τους συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης στρέφονται κατά των ιατροδικαστών Κατερίνα Αποστολίδου, Γρηγόρη Λέων και Δημήτρη Γαλεντέρη.

Στις καταθέσεις τους είχαν πάρει αποστάσεις από το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που συνέταξε η συνάδελφός τους Λήδα Κοβάτση ως προς τα αίτια θανάτου του 19χρονου, διατυπώνοντας την επιστημονική τους άποψη, ότι το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο (σ.σ. η κ. Κοβάτση κάνει λόγο για συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι).

Υπό αυτές τις συνθήκες, η οικογένεια του 19χρονου υπέβαλε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της απάτης ενώπιον δικαστηρίου, ζητώντας να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα πρακτικά της δίκης με το περιεχόμενο των καταθέσεών τους και των ιατροδικαστικών γνωματεύσεων που συνέταξαν.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντίδραση από μερίδα των συνηγόρων υπεράσπισης, που καταλόγισε στην πολιτική αγωγή «ένδεια επιχειρημάτων», ενώ ακολούθησε ένταση στη δικαστική αίθουσα.

Τι κατέθεσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης

Ο μάρτυρας απέδωσε τον θάνατο του Άλκη στο χτύπημα που δέχθηκε στη μηριαία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγική καταπληξία (ανάλογη επιστημονική άποψη διατύπωσαν οι δυο προηγούμενοι ιατροδικαστές Γρηγόρης Λέων και Κατερίνα Αποστολίδου που εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης), αποσυνδέοντας από τον μηχανισμό θανάτου τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Δεν διαφωνώ με τα ευρήματα της κ. Κοβάτση, αλλά με το συμπέρασμα. Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου. Εν προκειμένω περιλαμβάνει όλες τις κακώσεις στα κάτω άκρα παρότι η ίδια αποδέχεται ότι κάποιες δεν ήταν θανατηφόρες», είπε ο κ. Γαλεντέρης, επιμένοντας ότι ο θάνατος του Άλκη δεν προκλήθηκε ούτε επηρεάστηκε από τα χτυπήματα στο κεφάλι. Εκτίμησε δε, ότι τα συγκεκριμένα χτυπήματα στο κεφάλι προκλήθηκαν «με χέρια και πόδια», αλλά όχι με κάποια όργανα, διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά εντυπώματα.

Όσον αφορά το «θανατηφόρο» τραύμα στη μηριαία αρτηρία, πιθανολόγησε ότι προκλήθηκε από όργανο, όπως σιδερόβεργα ή μαχαίρι (τύπου παγοκόφτης) ή από κατσαβίδι («συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες»), αποκλείοντας όμως να προκλήθηκε από δρεπάνι ή μαχαίρι- κάραμπιτ, όργανα που, κατά το κατηγορητήριο, κρατούσαν οι δύο κατηγορούμενοι, υπέρ των οποίων κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το πόσα άτομα χτύπησαν τον Άλκη με βάση το σύνολο των τραυμάτων που δέχθηκε, ο Δημήτρης Γαλεντέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήταν «το λιγότερο τρεις».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αριστερά ο Νίκος Ηλιάδης, λαχειοπώλης στην Καβάλα (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Μεγάλος Λαχνός του Εθνικού Λαχείου που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ

20/10/2025 - 3:43μμ
Το ψυγείο στο πορμπαγκάζ του περιπολικού (πηγή: TikTok)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τη μεταφορά… ψυγείου με περιπολικό!

20/10/2025 - 3:26μμ
Η είσοδος στη Σήραγγα Κατερίνης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραδίδεται το απόγευμα η αναβαθμισμένη Σήραγγα Κατερίνης

20/10/2025 - 2:29μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Η καταλυτική συμβολή του στην ανασυγκρότηση των Σερρών

20/10/2025 - 1:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο 22χρονοι για το φονικό στη Φοινικούντα

20/10/2025 - 10:44πμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες μπαίνει η εβδομάδα

20/10/2025 - 8:13πμ
Από τις εγκαταστάσεις της σπείρας (φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ: Προφυλακίστηκαν αν και τα αρνήθηκαν όλα οι δύο αδελφοί από τη Συρία

19/10/2025 - 11:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Ποια οχήματα εξαιρούνται

19/10/2025 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 43χρονος για έκθεση ανηλίκου – Λιποθύμησε η κόρη του από το πολύ αλκοόλ

19/10/2025 - 3:05μμ
(Πηγή: ΓΑΚ / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Φιρμάνι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μήκους τριών μέτρων «μίλησε» μετά από 170 χρόνια

19/10/2025 - 1:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα νέα γιαπωνέζικα σταφύλια (φωτ.: Okayama University of Science)

Ιαπωνία: Νέα ποικιλία μοσχάτου σταφυλιού made in Japan θα δίνει γλυκό και γευστικό κρασί

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Απέλαση Νίκου Ασλανίδη: Και δεύτερη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της Όλγας Μαρκογιαννάκη

3 ώρες πριν
Πυροσβέστες, διασώστες και το κατεστραμμένο βαγόνι του εμβληματικού  τελεφερίκ Γκλόρια της Λισαβόνας (φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Πορτογαλία: «Εκτός προδιαγραφών» το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

ΕΝΦΙΑ 2026: Διπλάσιος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν μειωμένο εκκαθαριστικό

4 ώρες πριν
Ροζ χλιδή με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Γλυπτά Παρθενώνα: Νέο ελληνοβρετανικό πόλεμο πυροδότησε το «ροζ» γκαλά μπροστά στα ελληνικά αγάλματα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη χρήση του χώρου του Άγνωστου Στρατιώτη

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign