pontosnews.gr
Τρίτη, 22/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά θα επιδιώκουμε πάντα ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ

11/09/2022 - 2:15μμ
Συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. (Motion Team/Βασίλης Βερβερίδης)

Συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. (Motion Team/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Θεωρώ απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα τον ακολουθήσει το δρόμο της πρόκλησης αλλά θα συνεχίσει να δίνει σαφείς απαντήσεις εντός και εκτός. Είπε ότι η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα σημειώνοντας όμως ότι θα επιδιώκουμε πάντα ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία.

Σε ερώτηση για την ενεργειακή κρίση και τη στήριξη των νοικοκυριών, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα προς τους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας προσθέτοντας ότι, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, κάθε νοικοκυριό θα λάβει στήριξη. Επίσης είπε ότι θα υπάρχει επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου. «Προσβλέπουμε και στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την ενέργεια. Επιδιώκουμε πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου για την αποσταθεροποίηση είναι επιλογή της Ρωσίας.

Είπε επίσης ότι θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας που επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια, με την έννοια ότι η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική. «Αυτό από μόνο του συνιστά μια αποσταθεροποιητική ενέργεια διότι θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας με έναν επιθετικό γείτονα, με ένα βαρύ χειμώνα, να εκχωρήσουμε την αρμοδιότητα διακυβέρνησης της χώρας σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια εποχή που πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις κάθε μέρα» είπε. Η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει τον εκλογικό κύκλο προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης για το ρόλο της Τουρκίας είπε ότι είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και ότι υπάρχει προβληματισμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη στάση της.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει στηλιτεύσει το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου που επιδιώκει το ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία και πρόσθεσε «αποτελεί χρέος μου όχι μόνο να ασφαλίσω τη χώρα ενισχύοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητα αλλά ταυτόχρονα να οικοδομώ στέρεες συμμαχίες ώστε η Τουρκία να αντιληφθεί τελικά ότι ο δρόμος στον οποίο πορεύεται είναι αδιέξοδος».

Ζωντανά η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράθυρο Μητσοτάκη για μείωση φόρου στα καύσιμα – Η προϋπόθεση και τα νέα μέτρα

20/09/2026 - 12:00μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Τασούλας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων. Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια αύξηση στο επίδομα

18/09/2026 - 12:12μμ
Συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση για την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλουκαι των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Μακάριου Λαζαρίδη (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου, «όχι» για Αυγενάκη και Λαζαρίδη

17/09/2026 - 11:30μμ
Από τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Ορλεάνη, στις 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Ορλεάνη: Ελληνικό προξενείο ξανά έπειτα από 21 χρόνια – Η ιστορία που φτάνει στον Λίνκολν

16/09/2026 - 9:33μμ
Η ελληνική και η τουρκική έξω από το υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα προς Τουρκία: «Απειλή» η άμυνα των νησιών ενώ ισχύει το casus belli

16/09/2026 - 9:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Ολομέλεια, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «μάχη των 180» έγινε πρόβα κάλπης

16/09/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Ώρα μηδέν στη Βουλή για τις απαιτούμενες πλειοψηφίες

16/09/2026 - 9:47πμ
Εικόνα από την πολιτική κηδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Ρίγη συγκίνησης και κόκκινες σημαίες στο τελευταίο «αντίο»

15/09/2026 - 11:28μμ
Ο Γιάννος Κρανιδιώτης (δ) με τον γιο του Νικόλα που επίσης έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: 27 χρόνια από το θάνατο του οραματιστή πολιτικού και διαπρεπούς διπλωμάτη Γιάννου Κρανιδιώτη

14/09/2026 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14/09/2026 - 3:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών, με νέο χοροδιδάσκαλο

44 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ΜΜΕ (φωτ. αρχείου: EPA/Al Drago)

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ

57 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Έγκλημα στην Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας

1 ώρα πριν
Στο ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη, για τον Στάθη Νικολαΐδη. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Ασλανίδης - Δήμαρχος Παύλου Μελά)

Στάθης Νικολαΐδης: 50 χρόνια ποντιακό τραγούδι – Η βραδιά που ένωσε γενιές στην Πολίχνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

ΗΠΑ-ΥΠΠΟ: Δεκαπέντε ελληνικές αρχαιότητες επαναπατρίζονται μέσω της εισαγγελίας του Μανχάταν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ)

Παμβώτιδα: Δύο οβίδες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απομακρύνθηκαν από το βυθό της λίμνης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV