pontosnews.gr
Τρίτη, 17/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Γερμανοί βιομήχανοι υπολογίζουν τις ζημιές από ένα πιθανό εμπορικό πόλεμο της ΕΕ με την Κίνα

Σύμφωνα με έρευνα θα στοίχιζε στη χώρα έως και έξι φορές ακριβότερα από το Brexit

8/08/2022 - 3:46μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έως και έξι φορές ακριβότερος από το Brexit θα ήταν για τη Γερμανία ένας πιθανός εμπορικός «πόλεμος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, εκτιμά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου και προτείνει εναλλακτικούς τρόπους περιορισμού της εξάρτησης από χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα.

«Η αποπαγκοσμιοποίηση μας κάνει φτωχότερους. Αντί να απομακρυνθούμε από σημαντικούς εμπορικούς εταίρους χωρίς επαρκείς λόγους, οι εταιρίες πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς εταίρους σε άλλες χώρες, προκειμένου να περιορίσουμε τις μονόπλευρες και κρίσιμες εξαρτήσεις από συγκεκριμένες αγορές και απολυταρχικά καθεστώτα», τονίζει η οικονομολόγος Λιζάντρα Φλαχ, επικεφαλής της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Βαυαρικής Βιομηχανίας (vbw).

Ειδικά στη Γερμανία, προειδοποιεί το Ινστιτούτο, εκείνοι που θα έχουν τις σημαντικότερες απώλειες θα είναι η αυτοκινητοβιομηχανία (-8.47% σε προστιθέμενη αξία, -8,306 δισεκατομμύρια δολάρια), οι εταιρίες κατασκευής εξοπλισμού μεταφορών (-5.14%, -1,529 δισεκατομμύρια) και οι κατασκευαστές μηχανολογικού εξοπλισμού (-4.34%, -5,201 δισεκατομμύρια). «Αν η Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, θέλει να επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό μοντέλο της, τότε ο επαναπατρισμός των εφοδιαστικών αλυσίδων δεν αποτελεί λύση η οποία θα βοηθήσει την οικονομία», προειδοποιεί το Ifo και εξηγεί ότι μια περισσότερα υποσχόμενη επιλογή θα ήταν η δημιουργία στρατηγικών εταιρικών σχέσεων και η σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με χώρες παρόμοιας νοοτροπίας, όπως π.χ. οι ΗΠΑ. «Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της γερμανικής και της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής», σχολιάζει ο εκ των συντακτών της έρευνας Φλόριαν Ντορν.

Το Ifo μελέτησε πέντε πιθανά σενάρια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της διάστασης μεταξύ των δυτικών χωρών και της Κίνας, σε συνδυασμό με μια εμπορική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ. Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, να αντισταθμίσει σε κάποιο βαθμό τις αρνητικές επιπτώσεις της απομάκρυνσης των οικονομιών Ευρώπης και Κίνας, αλλά όχι και να τις εκμηδενίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με ένα ομοίωμα «αόρατου» βομβαρδιστικού μπροστά του (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: Κάνουν μεγάλο λάθος, δεν θέλουν να βοηθήσουν

17/03/2026 - 8:23μμ
O Αλί Λαριτζανί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, 31 Μαΐου 2024 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Γιατί ο θάνατος Λαριτζανί αλλάζει τα πάντα – Ο άνθρωπος που κρατούσε όρθιο το σύστημα

17/03/2026 - 5:58μμ
Ιρανοί σε κατεστραμμένη από αεροπορικά πλήγματα πολυκατοικία στη νότια Τεχεράνη. 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στις ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατίας – «Το Ιράν δεν ήταν απειλή»

17/03/2026 - 4:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ο Αλί Λαριτζανί είναι νεκρός», δηλώνει το Ισραήλ

17/03/2026 - 12:27μμ
Από επίθεση εναντίων των ΗΑΕ (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν πλήττει ξανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – «Σοκαρισμένος» ο Τραμπ από την αντίδραση της Τεχεράνης

17/03/2026 - 9:34πμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά δεν ξέρουμε αν ο ανώτατος ηγέτης είναι νεκρός ή ζωντανός – «Οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σαν πέτρα»

16/03/2026 - 8:25μμ
Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κρατούν ένα κερί έξω το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Σπαρακτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία με τους 63 νεκρούς στο Κότσανι

16/03/2026 - 7:15μμ
Πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας μεταφέρει αργό πετρέλαιο στην Ινδία αφού διέσχισε το Στενό του Ορμούζ την περασμένη Πέμπτη (φωτ.: EPA/Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Αρνητική και η Ισπανία – Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε σε έναν ευρύτερο πόλεμο»

16/03/2026 - 4:56μμ
Διαμαρτυρία στη Νότια Κορέα κατά του αιτήματος του Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή πολεμικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ από τη Σεούλ (φωτ.: EPA/Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: «Όχι» και από Γερμανία και Ιταλία για αποστολή πολεμικών πλοίων – Το σκέφτεται η Δανία, σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές η Κίνα

16/03/2026 - 3:07μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Αυστραλία, Ιαπωνία και Βρετανία στο κάλεσμα Τραμπ – Προειδοποίηση από το Ιράν

16/03/2026 - 11:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΟΞ)

Florina Euro Cup 2026: Στην κορυφή η Αγγελική Εμμανουέλα Σαλαβούρα

19 λεπτά πριν
Από το αρχείο του Αλέξανδρου Τζώνη, η φωτογραφία περιλαμβάνεται στο βίντεο «Παράγκες: μια μικρή ιστορία» (πηγή: YouTube / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνα)

Παράγκες: Τα σπίτια της προσφυγιάς που το κράτος ήθελε να ξεχάσει – Και η μαρτυρία του Αλέξανδρου Τζώνη

47 λεπτά πριν
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSΙ / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Ιερώνυμος για εικόνες και Θρησκευτικά: Μας αναπαύουν οι αποφάσεις, είμαστε στον σωστό δρόμο

1 ώρα πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με ένα ομοίωμα «αόρατου» βομβαρδιστικού μπροστά του (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / POOL)

Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: Κάνουν μεγάλο λάθος, δεν θέλουν να βοηθήσουν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Προκριματικά Ευρωμπάσκετ γυναικών 2027: Πρόκριση με την… υπογραφή των Σπανού, Φασούλα για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)

Συναγερμός στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό: Σε καραντίνα όλο το νησί

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign