pontosnews.gr
Δευτέρα, 29/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παναγία Σουμελά στον Πόντο: Βρέθηκε ο… ένοχος για το απαράδεκτο πάρτι με ηλεκτρονική μουσική

Να αφήσουν πίσω το φιάσκο του Φεβρουαρίου επιχειρούν οι τουρκικές Αρχές, την ώρα που εντείνονται οι επικρίσεις για τον τρόπο διαχείρισης των μνημείων στη χώρα

12/06/2022 - 9:54πμ
(Πηγή: ΝTV)

(Πηγή: ΝTV)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Να αφήσουν πίσω τους το φιάσκο που έγινε τον Φεβρουάριο στην τότε κλειστή λόγω έργων Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα επιχειρούν οι τουρκικές Αρχές, την ώρα που αναμένεται νέο ρεκόρ επισκέψεων και όσο εντείνονται οι επικρίσεις για τον τρόπο διαχείρισης των μνημείων στη χώρα. Τρανταχτό παράδειγμα η Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, η οποία από τότε που λειτουργεί ως τέμενος έχει υποστεί μεγάλες φθορές από τους προσκυνητές.

Στην περίπτωση βέβαια του διαφημιστικού πάρτι με ηλεκτρονική μουσική σε ένα άλλο σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας, ο αποδιοπομπαίος τράγος βρέθηκε, και δεν ήταν άλλος από τον αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Τραπεζούντας, Μουσταφά Ασάν.

Σύμφωνα με το DHA, μετά από την εσωτερική έρευνα που έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας θεωρήθηκε αυτός ως υπεύθυνος για την άδεια που δόθηκε στον DJ Αχμέτ Σεντερζί.

Το γιατί και πώς μπήκαν μέσα στην Παναγία Σουμελά περίπου 30 άτομα για να γυρίσουν με… κινητά ένα βιντεοκλίπ για την τουριστική προώθηση του μνημείου όσο εκείνο παρέμενε κλειστό για εργασίες που κράτησαν χρόνια και μάτωσαν την τοπική οικονομία, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και στην Τραπεζούντα.

Βέβαια το θέμα έφτασε μέχρι την Κομισιόν με ερωτήσεις για το ποια μπορεί να είναι η μεταχείριση ενός μνημείου που βρίσκεται στον προσωρινό κατάλογο της UNESCO. Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Ιερά Σύνοδος.

Όλα φαίνεται όμως να λύθηκαν με την απόλυση του Μουσταφά Ασάν, ο οποίος κατηγορείται ότι ενήργησε με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο.

Μάλιστα ο διοργανωτής, ο Αχμέτ Σεντερζί, είχε δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ότι σχεδίαζε αντίστοιχα εγχειρήματα σε Κοτύωρα, Κερασούντα, Ρίζαιο και Αρτβίν. Υποστήριξε δε ότι ο ήχος ήταν σε τέτοια ένταση που δεν προκάλεσε φθορές, σημειώνοντας ότι ήθελε να δοθεί μία διαφορετική οπτική μέσω της μουσικής.

Ο κεμαλιστής «DJ»

Πρέπει να ξεκαθαριστεί πάντως ότι ο Αχμέτ Σεντερζί δεν είναι διεθνούς φήμης DJ. Για την ακρίβεια ούτε στην Τουρκία είναι διάσημος, και με μια πρόχειρη έρευνα αποδεικνύεται δεν είναι καν DJ.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη εστιατορίου στην παραλία της Τραπεζούντας, ο οποίος μάλλον δεν γύρισε το βίντεο για να προωθήσει διεθνώς το μνημείο, όπως δήλωσε, αλλά έχει διαφορετικά κίνητρα για την πράξη του.

Στο προφίλ του εστιατορίου του στο Ιnstagram δεσπόζει μια φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ, όχι οποιαδήποτε ημερομηνία, αλλά την 19η Μάϊου, την ημέρα που ο ηγέτης των Νεότουρκων αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

(Φωτ.: Instagram / Ahmet’s Restaurant)

Επίσης αποκαλύπτεται πως είχε κάποιου είδους εμμονή να διοργανώσει το συγκεκριμένο πάρτι, που σημειώνεται ότι υλοποιήθηκε με την αρωγή των επίσης άγνωστων DJ Βολκάν Γκιουντούζ και Τζενγκις Τζαν Ατασόι.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι ήθελαν το πάρτι να γίνει συγκεκριμένα στην Παναγία Σουμελά.

Πλάνα από το εξοργιστικό μουσικό βίντεο:

View this post on Instagram

A post shared by MedyaTava (@medyatavacom)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε πρώτο πλάνο η μακέτα του ποντιακού χωριού στο Ποντιακό Μουσείο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης (φωτ.: efkozani.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μουσείο ποντιακής τέχνης από την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης

29/09/2025 - 6:20μμ
(Φωτ. αρχείου: facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέα χρονιά, νέες εμπειρίες στην Εύξεινο Λέσχη Μαρίνας «Η Ρωμανία»

29/09/2025 - 4:03μμ
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Περιστάσεως)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Άρχισαν τα μαθήματα στην Εύξεινο Λέσχη Περιστάσεως

28/09/2025 - 10:14μμ
Ο συγγραφέας στο ιστορικό βαγόνι μεταφοράς των προγόνων μας που εκτίθεται στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καρς, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Ανδρέας Αθανασιάδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Ανδρέας Αθανασιάδης: Ένας Καρσιώτης ψυχή τε και σώματι

28/09/2025 - 7:50μμ
Ο Κόσουκε Φουκούντα τιμάται από τους «Μίθριους» (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κόσουκε Φουκούντα: Ο Ιάπωνας που αγαπά τους Πόντιους (και τον αγαπούν και εκείνοι)

28/09/2025 - 2:46μμ
Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης» στην εκδήλωση «Η γειτονιά χορεύει» (φωτ.: facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η γειτονιά… χόρεψε» στη Νέα Φιλαδέλφεια, με πρωταγωνίστρια την ποντιακή παράδοση

28/09/2025 - 11:50πμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι σπουδαστές και φοιτητές αρχίζουν τους χορούς

27/09/2025 - 8:00μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Τριαντάφυλλε, σε ευχαριστούμε θερμά»

27/09/2025 - 4:03μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσία των μελών του ΣΠΦΝΑ στο πλατό του Action24 (πηγή: glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Τι κάνουν οι Πόντιοι Φοιτητές Αττικής το πρωί του Σαββάτου;

27/09/2025 - 3:35μμ
Ο Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης σε εξώφυλλο άλμπουμ του
ΠΟΝΤΟΣ

Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης: Έχασε την άνιση μάχη σε ηλικία 75 ετών – Η φωνή των Ποντίων σίγησε

27/09/2025 - 1:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην πίσω σειρά διακρίνονται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας (δεύτερος από αριστερά) και ο Ιταλός ομόλογός του Γκουΐντο Κροσέτο (δεύτερος από δεξιά) κατά την υπογραφή του Μνημονίου για τη ναυτική συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)

Μνημόνιο ναυτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και συμφωνία αγοράς 2+2 φρεγατών

4 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τον περσινό αγώνα (φωτ.: facebook/Δήμος Νέας Ιωνίας - Municipality of Nea Ionia)

Τρέχοντας «στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» την Κυριακή 5 Οκτωβρίου

41 λεπτά πριν
Ο Στέφανος Ντούσκος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Συγχαρητήρια ΠΟΕ στον παγκόσμιο πρωταθλητή κωπηλασίας Στ. Ντούσκο

1 ώρα πριν
Ο Βασίλης Μπισμπίκης συνομιλεί με δημοσιογράφους (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου η δίκη του Β. Μπισμπίκη για τις ζημιές στα παρκαρισμένα ΙΧ

2 ώρες πριν
Σε πρώτο πλάνο η μακέτα του ποντιακού χωριού στο Ποντιακό Μουσείο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης (φωτ.: efkozani.gr)

Μουσείο ποντιακής τέχνης από την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης

2 ώρες πριν
Οι αστυνομικοί της Α-535 Διμοιρίας Αποκατάστασης Τάξης με τους γονείς και την αδελφή του Γ. Λυγγερίδη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

ΕΛΑΣ: Απονομή «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» μετά θάνατον στον Γ. Λυγγερίδη – «Οι άνθρωποι είναι που κάνουν την αστυνομία»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign