pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άρειος Πάγος: Εκτός δικαστικού σώματος ακόμα δύο δικαστές

Απολύθηκε εισαγγελέας Πρωτοδικών στην Κέρκυρα που είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες!

15/04/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο ακόμη δικαστές τίθενται εκτός δικαστικού σώματος μετά από σχετική απόφαση της 47μελούς Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Οι δύο δικαστές απολύθηκαν λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας που στοιχειοθετήθηκε από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα, για τους ίδιους λόγους σε μία πρόεδρο Πρωτοδικών, επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τώρα έχουν απολυθεί από την Πειθαρχική Ολομέλεια του ΑΠ, συνολικά 15 δικαστές και εισαγγελείς.

Ειδικότερα, στην Πειθαρχική Ολομέλεια με πρόεδρο τη Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης 6 δικαστές και εισαγγελείς. Εξ αυτών, οι δυο απολύθηκαν οριστικά, σε μία επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών, απηλλάγη ένας Πρωτοδίκης και δύο υποθέσεις αναβλήθηκαν.

Είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες!

Τους αρεοπαγίτες τους απασχόλησε η παραπομπή με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης εισαγγελέως Πρωτοδικών η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες.

Από τις εκκρεμείς 3.010 δικογραφίες που είχε η εν λόγω εισαγγελέας, οι 1.800 περίπου βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 -μετά από έρευνα- βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες. Μάλιστα, αναζητούνται ακόμη άλλες 153 δικογραφίες. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η επίμαχη εισαγγελική λειτουργός διά μέσω «αγγελιοφόρου» δικηγόρου, υπέβαλε αίτημα αναβολής επικαλούμενη ότι έχει υπέρταση, προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση που συνιστούσε τη μη μετακίνησή της επί πέντε ημέρες, μέσα στις οποίες ήταν και η ημέρα σύγκλησης της Πειθαρχικής Ολομέλειας και ότι ο δικηγόρος της έχει άλλες δίκες εκτός Αθηνών και δεν μπορεί να παραβρεθεί.

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε και ο εισηγητής-αρεοπαγίτης επισήμανε ότι η ελεγχόμενη εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης και πρότεινε την οριστική παύση της από το εισαγγελικό σώμα.

Ο κ. Πλιώτας ανέφερε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και για την πορεία των υποθέσεων.

Κατόπιν αυτών η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δεν της έδωσε τη δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του δημοσίου τομέα.

Πρόεδρος Πρωτοδικών επικαλέστηκε λόγους υγείας του παιδιού της

Παράλληλα, πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών πριν από 3,5 μήνες βρέθηκε και πάλι ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, κ.λπ. Τότε επικαλέστηκε λόγους υγείας του παιδιού της και της δόθηκε μια ευκαιρία να μηδενίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, πολύ περισσότερο επειδή βελτιωνόταν η κατάσταση του παιδιού της όπως ισχυρίσθηκε και η ίδια δεσμεύθηκε ότι θα ολοκληρώσει τις εκκρεμείς υποθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, τον περασμένο Μάρτιο είχε ακόμα στα χέρια της 282 εκκρεμείς υποθέσεις (ειδικά εργατικών διαφορών), εκ των οποίων οι 49 ήταν από το παρελθόν, ενώ οι καταγγελίες δικηγόρων και πολιτών συνεχιζόντουσαν για υπέρμετρες καθυστερήσεις σε αποφάσεις που χειριζόταν.

Η εισηγήτρια πρότεινε να απολυθεί οριστικά λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της, πολύ περισσότερο επειδή η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη κάτι που είναι σε βάρος του κύρους της Δικαιοσύνης. Η ίδια η ελεγχόμενη για τις καθυστερήσεις επικαλέστηκε και πάλι λόγους υγείας του παιδιού της οι οποίοι την ανάγκασαν να έχει τις καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλιώτας τόνισε ότι πριν από 3,5 μήνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, της δόθηκε μια ευκαιρία, την οποία δεν εκμεταλλεύθηκε, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν επανειλημμένες διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις. Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει βελτίωση και πρότεινε να παυθεί οριστικά και να πάει στο Δημόσιο.

Τελικά, ομόφωνα η Πειθαρχική Ολομέλεια την έπαυσε οριστικά και της έδωσε τη δυνατότητα να απασχοληθεί στο Δημόσιο.

Ακόμη, μία εισαγγελέας Πρωτοδικών παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής παύσης για μεγάλης διάρκειας και αυθαίρετες απουσίες από την υπηρεσία της όταν υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου.

Στην εισαγγελική λειτουργό αποδίδονται αιφνιδιαστικές και μεγάλης διάρκειας απουσίες από τα καθήκοντά της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε αποχώρησε από το νησί που υπηρετούσε και μέσα από το πλοίο ενημέρωσε για την αιφνίδια αναχώρησή της, ενώ σε άλλη περίπτωση από τη Θεσσαλονίκη έστειλε βεβαίωση του ιατρού άνδρα της, στην οποία βεβαίωνε ότι ασθένησε και δεν μπορεί να επιστρέψει στο νησί. Επίσης, επικαλούμενη ασθένεια του παιδιού της ή της ίδιας αποχωρούσε απροειδοποίητα από την Εισαγγελία που υπηρετούσε, ενώ σημείωνε καθυστερήσεις και στην επιστροφή της.

Η εισηγήτρια- αρεοπαγίτης επισήμανε ότι δεν υπήρξε συνεπείς και δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το λειτούργημά της, ενώ η προϊσταμένη της την χαρακτήρισε «παράξενη». Η εγκαλούμενη αρνήθηκε σχεδόν τα πάντα και επικαλέστηκε ότι ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, λόγω της υγείας του παιδιού της.

Ο κ. Πλιώτας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της, σημειώνοντας ότι έχει πέσει σε βαρύτατα αδικήματα, επιβαρύνοντας παράλληλα τους συναδέλφους της, ενώ η Πειθαρχική Ολομέλεια κατά πλειοψηφία της επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών από τα καθήκοντά της.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννιτσά: Αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο φέρει πλέον το όνομα της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

29/04/2026 - 11:08μμ
(Φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τον 20χρονο που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι – Ο νεαρός οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο

29/04/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

89χρονος «πιστολέρο»: Προμελετημένη ενέργεια δείχνουν τα νέα στοιχεία για τον δράστη

29/04/2026 - 6:28μμ
(Φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος πετούσε αντικείμενα από μπαλκόνι πολυκατοικίας – Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και διαπραγματευτής στο σημείο

29/04/2026 - 5:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Προϋπόθεση για τη διακίνηση ώριμων τυριών η αυστηρή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας

29/04/2026 - 4:08μμ
(Φωτ.: voria.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη από το αυτόφωρο η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα στο δρόμο

29/04/2026 - 3:39μμ
Το κτήριο του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, όπου πραγματοποίησε την πρώτη επίθεση ο ηλικιωμένος (φωτ.: EUROKINISSI / Αρετή Τηλιακού)
ΕΛΛΑΔΑ

89χρονος «πιστολέρο»: Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων για τις επιθέσεις σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο

29/04/2026 - 12:49μμ
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ μπροστά από τον Λευκό Πύργο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη την Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ

29/04/2026 - 12:16μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/westendorferbote-5636014)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Λατομείο είχε μετατραπεί σε παράνομη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων

29/04/2026 - 11:51πμ
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 89χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα στα γραφεία του ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στην συνέχεια στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, τραυματίζοντας πέντε άτομα (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του Εισαγγελέα ο 89χρονος: «Πυροβολούσα στο πάτωμα για να ακουστώ»

29/04/2026 - 11:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Λύγισε στο Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γιαννιτσά: Αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο φέρει πλέον το όνομα της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)

Ανθοέκθεση Αμπελοκήπων–Μενεμένης: Ποντιακό χρώμα και δυναμική παρουσία συλλόγων στις εκδηλώσεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ο Τραμπ επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και το Ιράν προειδοποιεί για «πρωτοφανή στρατιωτική δράση»

2 ώρες πριν
Η Ίμερα σε φωτογραφία που δημοσίευσε η «Ποντιακή Εστία» στο 5ο τεύχος

Σοϊλεμέζ Μεχμέτ πασάς, ή «ταπεινός ιερεύς Ελευθέριος»; Η ιστορία ενός «δίπιστου» όπως την διέσωσε ο Γ.Θ. Κανδηλάπτης (Κάνις)

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign