pontosnews.gr
Τρίτη, 2/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη για νέο γύρο διαπραγματεύσεων

Πού βρίσκεται ο πήχης των προσδοκιών για τον τέταρτο γύρο των διά ζώσης συνομιλιών, που θα φιλοξενηθεί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ

29/03/2022 - 8:34πμ
Κατεστραμμένο διαμέρισμα σε πολυκατοικία που βρέθηκε στο επίκεντρο των ρωσικών βομβαρδισμών στο Τσέρνιγκοφ (φωτ.: EPA / Nataliia Dubrovska)

Κατεστραμμένο διαμέρισμα σε πολυκατοικία που βρέθηκε στο επίκεντρο των ρωσικών βομβαρδισμών στο Τσέρνιγκοφ (φωτ.: EPA / Nataliia Dubrovska)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην Κωνσταντινούπολη για διά ζώσης συνομιλίες μετά από διαδοχικές τηλεδιασκέψεις συναντώνται σήμερα οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ο πόλεμος βρίσκεται στην 34η ημέρα του και ο πήχης των προσδοκιών για άμεση κατάπαυση του πυρός παραμένει χαμηλά.

Με την Τουρκία να επιθυμεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο, πριν από το ραντεβού στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στις 10:30 οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν σύντομη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ορισμένοι κύκλοι –χωρίς να τους κατονομάσει– προσπάθησαν να εμπλέξουν τη χώρα του στον πόλεμο. «Δεν θα μπορέσει κανείς να εμποδίσει την Τουρκία, η οποία έχει μια δίκαιη και ειλικρινή στάση, να γίνει γέφυρα ειρήνης, ηρεμίας και εμπιστοσύνης στην περιοχή και σε όλον τον κόσμο», υποστήριξε.

Αυτός θα είναι ο τέταρτος γύρος συνομιλιών (χωρίς να υπολογίζονται οι τηλεδιασκέψεις), και σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι πρόκειται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση εξήγησε ότι ο πιο φιλόδοξος στόχος είναι μια συμφωνία για εκεχειρία. Πρόσθεσε όμως ότι το ελάχιστο που θα μπορούσε να προκύψει είναι να δοθούν τα χέρια για τα ανθρωπιστικά ζητήματα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο έθνος είπε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας, το οποίο όμως εφόσον συμφωνηθεί θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Υπενθύμισε όμως ότι οι κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και οι εγγυήσεις ασφάλειας παραμένουν εκ των ων ουκ άνευ.

Πάντως οι Financial Times σε δημοσίευμά τους ανέφεραν ότι η Ρωσία φέρεται να έχει υποχωρήσει σε τρία αρχικά της αιτήματα: την αποναζιστικοποίηση, την αποστρατικοποίηση και την νομική προστασία της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία. «Οι παραχωρήσεις έρχονται καθώς η επί ένα μήνα χερσαία επίθεσή έχει σε μεγάλο βαθμό βαλτώσει ως αποτέλεσμα της μη αναμενόμενης σκληρής ουκρανικής αντίστασης και των ρωσικών επιχειρησιακών ελλείψεων», αναφέρεται.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

«Διπλωματικό θρίλερ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ – Το Ιράν απειλεί με γενικό πόλεμο

1/06/2026 - 11:45μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Το Ιράν διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου

1/06/2026 - 6:08μμ
Μέλη της Χεζμπολάχ επιθεωρούν περιοχή που υπέστη ζημιές από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Σουεϊφάτ, νότια της Βηρυτού, στις 28 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Οι διαπραγματεύσεις βαλτώνουν, το Ισραήλ προελαύνει στον Λίβανο και οι ΗΠΑ χτυπούν το Ιράν

1/06/2026 - 3:03μμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΚΟΣΜΟΣ

«Voice cloning»: Απάτες με τεχνητές φωνές AI «ξεγελούν» θύματα και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

1/06/2026 - 12:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν σε νέα φάση έντασης στις διαπραγματεύσεις: Η Τεχεράνη ζητά εγγυήσεις, ο Τραμπ αυστηροποιεί τους όρους της συμφωνίας

31/05/2026 - 8:44μμ
Στιγμιότυπο από το επίμαχο βίντεο (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ένας Έλληνας τραυματίας σε βίαια επεισόδια – Η αντίδραση του ΥΠΕΞ, η ανάρτηση του Ράμα

31/05/2026 - 5:53μμ
Τα ερείπια του κάστρου Μποφόρ (φωτ. αρχείου: Elysian Ezryn / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ κατέλαβε το εμβληματικό κάστρο Μποφόρ – Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά η Γαλλία

31/05/2026 - 4:56μμ
(Φωτ.: EPA / Valentina Camu)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Χάος μετά την κατάκτηση του Champions League – Ένας νεκρός, ένας σε κρίσιμη κατάσταση, 219 τραυματίες

31/05/2026 - 4:26μμ
Χάρτες από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) δείχνουν πού εισήλθε ο μετεωρίτης στη γήινη ατμόσφαιρα (πηγή: NOAA)
ΚΟΣΜΟΣ

Διάστημα: Ισχυρή έκρηξη μετεωρίτη πάνω από τις ΗΠΑ με εκκωφαντικούς θορύβους

31/05/2026 - 8:35πμ
Κάτοικοι επιθεωρούν τις ζημιές που προκάλεσε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος απειλεί την αρχαία Τύρο: Στο στόχαστρο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Λιβάνου

30/05/2026 - 10:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ (αρ.), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χαβιέρ Θαρθαλέχος, και ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου Νικόλαος Ιωαννίδης σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τις επιστροφές μεταναστών: Πράσινο φως για «κόμβους» εκτός Ευρώπης

14 δευτερόλεπτα πριν
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ATEF SAFADI)

«Διπλωματικό θρίλερ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ – Το Ιράν απειλεί με γενικό πόλεμο

28 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι», στο Κίεβο. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)

Ουκρανία: Το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι» ένωσε τις ελληνικές κοινότητες, στο Κίεβο

52 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/ecumenicalpatriarchate)

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σταυροδρόμι – Πατριαρχικές ευχές στους μαθητές της Ομογένειας

1 ώρα πριν
Ο Λευτέρης Κογκαλίδης, το 2002, σε συνέντευξη Τύπου για το 3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Τηλεόρασης (φωτ. αρχείου: Γιάννης Μωυσιάδης/ Eurokinissi)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Τελετή εγκαινίων της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2026» παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Metropolitan Expo   (φωτ. Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

«Ποσειδώνια 2026»: Η «καρδιά» της παγκόσμιας ναυτιλίας χτυπά στην Αθήνα – Άνοιξε η κορυφαία διεθνής έκθεση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign