pontosnews.gr
Σάββατο, 20/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην Ελλάδα ο Μανώλης Ανδρουλάκης, γενικός πρόξενος στην πολύπαθη Μαριούπολη – «Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω», είπε

Τον υποδέχθηκαν η σύζυγος με το παιδί τους και ο πατέρα του

20/03/2022 - 6:43μμ
Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης αγκαλιάζει τον γιο του υπό το βλέμμα της τρισευτυχισμένης συζύγου του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης αγκαλιάζει τον γιο του υπό το βλέμμα της τρισευτυχισμένης συζύγου του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά από πολυήμερο ταξίδι και αφού παρέμεινε στη Μαριούπολη της Ουκρανίας όσο περισσότερο ήταν δυνατόν –ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που έφυγε από εκεί–, έφθασε το απόγευμα στην Ελλάδα ο Μανώλης Ανδρουλάκης, γενικός πρόξενός μας στη κατεστραμμένη, πλέον, πόλη. Στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περίμεναν η σύζυγός του Aselina Batyrbekova με το παιδί τους αλλά και ο πατέρας του Γιώργος Ανδρουλάκης.

«Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω στη Μαριούπολη», είπε ο Μανώλης Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του, τονίζοντας πως δεν ήξερε ότι ο απεγκλωβισμός του και το ταξίδι της επιστροφής είχε λάβει τέτοια έκταση.

«Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως όπως η Γκερνίκα, το Στάλινγκραντ, το Γκρόζνι. Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές», τόνισε. «Το σημείο όπου βρισκόμουν χτυπήθηκε δύο φορές… ήξερα πως δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα μου», δήλωσε απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι.

Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα, ανάμεσά τους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας όπως και τις δύο οικογένειες που τον φιλοξένησαν στη διάρκεια του ταξιδιού του. Επαινώντας τη συνολικότερη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο διπλωμάτης είπε πως «Αυτό είναι το ελληνικό ΥΠΕΞ που ξέρουμε».

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Φανερά χαρούμενη η σύζυγός του, που το προηγούμενο διάστημα απηύθυνε συνεχώς εκκλήσεις για την ασφαλή επιστροφή του Μανώλη Ανδρουλάκη στην Ελλάδα αλλά και του προσωπικού του ΟΑΣΕ στις πατρίδες τους, είπε πως είναι «πολύ ευτυχισμένη» και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την επιχείρηση που έστησε προκειμένου η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της να διαφύγουν από τη Μαριούπολη.

Ο πατέρας του πρόξενου βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του γιου του και εμφανώς συγκινημένος έστειλε κι εκείνος ευχαριστήριο μήνυμα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος αφού καλωσόρισε τον διπλωμάτη εξήρε τα όσα έκανε για τους ομογενείς.

«Καλωσορίζω τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, τον κ. Μανώλη Ανδρουλάκη στην πατρίδα. Θέλω να του εκφράσω τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων για το σπουδαίο έργο που έκανε στη Μαριούπολη. Υπερέβαλε εαυτόν για να μπορέσει να είναι κοντά μέχρι και την τελευταία στιγμή στους Έλληνες ομογενείς. Βλέποντας τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στις πόλεις της Ουκρανίας, καταλαβαίνετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, ο Πρέσβης κ. Κωστελλένος και ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό έκαναν έξι επιτυχημένες αποστολές απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών και ομογενών. Τους εκφράζουμε τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη. Η ελληνική κυβέρνηση συνομιλεί και με τις δύο πλευρές και με διεθνείς οργανισμούς, έτσι ώστε να προστατευτούν οι άμαχοι στην Ουκρανία. Φυσικά, και οι Έλληνες ομογενείς, στους οποίους θα είμαστε δίπλα και τώρα και μετά τη λήξη του πολέμου. Σας ευχαριστούμε πολύ, κ. Ανδρουλάκη. Μας κάνατε περήφανους», είπε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη τις επόμενες ημέρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω ανατροπής γερανού – Δεν υπάρχουν τραυματίες

20/09/2025 - 2:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναστηράκι: Δύο τραυματίες από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

20/09/2025 - 1:06μμ
(Φωτ.: Κυριάκος Καλεντερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Καλεντερίδης: Ο οδηγός της γραμμής 58 που χαρίζει στα παιδιά χαμόγελα και μπρελόκ σε σχήμα λεωφορείου 

20/09/2025 - 11:04πμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΤΑ: Τιμούν τα 50 χρόνια του Πολεμικού Μουσείου με αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων

20/09/2025 - 10:33πμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά στην Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

20/09/2025 - 9:07πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος ο καιρός – Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

20/09/2025 - 8:08πμ
Εικόνα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον προαύλιο χώρο και μετα στο εργοστάσιο με παλέτες στο Μενιδι (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μενίδι: Βελτιωμένη η εικόνα σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης ξυλείας

19/09/2025 - 10:52μμ
Η είσοδος της μάντρας όπου έγινε η έκρηξη (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Τσοτύλι Κοζάνης: Από οβίδα του Β’ Παγκοσμίου η έκρηξη

19/09/2025 - 9:45μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Anrita)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Μια κάθε τρεις ώρες στην Ελλάδα, 19 την ώρα στη Γαλλία

19/09/2025 - 8:29μμ
Στον απολυμαντικό σταθμό στο Μακρυχώρι Λάρισας. Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά προβάτων: 17 σημεία απολύμανσης στη Θεσσαλία – «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είμαστε σε πόλεμο»

19/09/2025 - 7:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Γλυφάδα: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω ανατροπής γερανού – Δεν υπάρχουν τραυματίες

14 λεπτά πριν
Από διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Λισαβόνα (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Antunes)

Πορτογαλία: Ένα βήμα πριν από την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μοναστηράκι: Δύο τραυματίες από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

1 ώρα πριν

Στα Μελίσσια τα Σάββατα έχουν χρώμα ποντιακό – Ξεκινούν τα μαθήματα, με το βλέμμα στην παράδοση

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Χάος σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Κυβερνοεπίθεση προκαλεί προβλήματα σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Βερολίνο

2 ώρες πριν
Το πρόσωπο και η υπογραφή του Γιώργου Σεφέρη σε συλλεκτική τηλεκάρτα (φωτ.: EUROKINISSI)

Το μεγαλείο του Γιώργου Σεφέρη: Από τη Σμύρνη στο Νόμπελ, και στις καρδιές όλων των Ελλήνων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign