pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Δύσκολες ώρες στη Μαριούπολη, επιχείρηση διαφυγής των Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη

Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

1/03/2022 - 10:15μμ
(Φωτ.: EPA / Wojtek Jargilo)

(Φωτ.: EPA / Wojtek Jargilo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που ο ρωσικός στρατός έμπαινε στη Χερώνα στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμα το κτήριο της τοπικής διοίκησης, ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε ότι ουσιαστικές συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός μπορούν να γίνουν μόνο όταν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Φορώντας χακί μπλουζάκι και στρατιωτικά άρβυλα, ο αξύριστος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε συνέντευξη σε Reuters και CNN μέσα από ένα αυστηρά φρουρούμενο κυβερνητικό κτήριο.

«Είναι αναγκαίο τουλάχιστον [σ.σ. η Ρωσία] να σταματήσει να βομβαρδίζει ανθρώπους. Απλά ας σταματήσει τους βομβαρδισμούς και μετά να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Χάρτης με τις τελευταίες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας (πηγή: Twitter / DefenceHQ)

Οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στα ουκρανικά εδάφη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το απόγευμα της Τρίτης βομβαρδίστηκε τηλεοπτικός πύργος στο Κίεβο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Σφοδροί ήταν οι βομβαρδισμοί και στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική. Το πρακτορείο TASS ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι αυτονομιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Ουκρανία.

Λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έδωσε εντολή να γίνει το πρωί της Τετάρτης εκκένωση του προξενείου της Μαριούπολης. Μαζί με το διπλωματικό προσωπικό καλούνται να αποχωρήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι σε εξέλιξη δαιδαλώδης επιχείρηση επικοινωνίας προκειμένου να ειδοποιηθούν όσοι Έλληνες πολίτες και ομογενείς βρίσκονται στην περιοχή και επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους κατόχους ελληνικού διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενούς· άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με όσους έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ουκρανική.

Το σχέδιο εκκένωσης είναι να υπάρξει ένα κονβόι οχημάτων προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, καθώς σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος προς τα δυτικά. Επικεφαλής της επιχείρησης, η οποία θα οριστικοποιηθεί την τελευταία στιγμή ανάλογα με τις εξελίξεις, είναι ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι στη Μαριούπολη θα παραμείνει ο πρέσβης Μανώλης Ανδρουλάκης μιας και το ελληνικό προξενείο θα παραμείνει σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι 12 ομογενείς έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια επιθέσεων στο ελληνικό χωριό Σαρτανά και στο χωριό Μπουγάς – το πρώτο βρίσκεται περίπου 10 χλμ από τη Μαριούπολη και το δεύτερο περίπου 70 χλμ προς τα βόρεια.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν από τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ειδικά ναυλωμένη πτήση από τη Ρουμανία. Επιβάτες 50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες που βρίσκονταν σε Οδησσό και Κίεβο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αρχαιολόγος και καθηγητής Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν (φωτ.: Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Αξίζει να ερευνούμε την ιστορική ακρίβεια στα ομηρικά έπη;

14/09/2025 - 1:41μμ
Καρτ ποστάλ πριν από την καταστροφή της Σμύρνης απεικονίζει τον Βουτζά
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η ηχώ της Σμύρνης θα αντηχήσει στη Μελβούρνη

13/09/2025 - 8:38πμ
(Φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το Νόργουκ θα γεμίσει ελληνικό και ποντιακό «Κέφι»

11/09/2025 - 5:56μμ
Φωτογραφία με Μικρασιάτες πρόσφυγες από το εξώφυλλο του βιβλίου
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καμπέρα: Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μέσα από τις φωτογραφίες του Τζορτζ Τρελόαρ

10/09/2025 - 12:28μμ
Το αδιαχώρητο επικράτησε στο περσινό φεστιβάλ όταν άρχισαν οι χοροί (φωτ.: facebook/Let's Go Greek Festival Parramatta)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η Παραμάτα θα γεμίσει Ελλάδα στο φεστιβάλ Let’s Go Greek

9/09/2025 - 10:07πμ
(Φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Ο «Ποντοξενιτέας» παρουσιάζει το βιβλίο του Τζορτζ Τρελόαρ

7/09/2025 - 10:05μμ
Σημαίες της Κύπρου, της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου ανάμεσα στους μιναρέδες που τοποθετήθηκαν στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΗΠΑ: Ομογενείς βουλευτές ζητούν παρέμβαση Ρούμπιο για την απελευθέρωση των πέντε Ελληνοκυπρίων από τα κατεχόμενα

7/09/2025 - 1:25μμ
Ο άτυχος ομογενής Μερκούρης Ψυλλάκης
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ο ομογενής Μερκούρης Ψυλλάκης έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία

6/09/2025 - 2:45μμ
Οι βραβευθέντες μαθητές με τα διπλώματά τους (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Μαθητές της Βικτόριας μίλησαν ελληνικά και βραβεύτηκαν στο 7ο Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου

6/09/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: facebook / Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Διπλή δόση Πόντου στο χορό της Ποντιακής Αδελφότητας Δυτικής Αυστραλίας – Η συγκινητική στιγμή με το «’Πάρθεν η Ρωμανία»

4/09/2025 - 2:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Εύξεινος Λέσχη Αθηνών)

Εύξεινος Λέσχη Αθηνών: Όλα έτοιμα για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2025-2026 – Ήρθε η ώρα του αγιασμού

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/smkl9)

Μικρασιάτες-Κωνσταντινουπολίτες Λαυρεωτικής: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: twitter.com /Novartis)

Υπόθεση Novartis: Ένοχοι για ψευδείς καταθέσεις και ψευδή καταμήνυση ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και η Μαρία Μαραγγέλη

1 ώρα πριν
(φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Μικρασιατών του Δήμου Ελασσόνας)

Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας: Ετήσιο μνημόσυνο από τους Μικρασιάτες της Ελασσόνας

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπόθεση Novartis: Σήμερα… κληρώνει για «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

2 ώρες πριν
(Πηγή: Δήμος Καβάλας)

Η Καβάλα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign