pontosnews.gr
Κυριακή, 10/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Δύσκολες ώρες στη Μαριούπολη, επιχείρηση διαφυγής των Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη

Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

1/03/2022 - 10:15μμ
(Φωτ.: EPA / Wojtek Jargilo)

(Φωτ.: EPA / Wojtek Jargilo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που ο ρωσικός στρατός έμπαινε στη Χερώνα στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμα το κτήριο της τοπικής διοίκησης, ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε ότι ουσιαστικές συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός μπορούν να γίνουν μόνο όταν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Φορώντας χακί μπλουζάκι και στρατιωτικά άρβυλα, ο αξύριστος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε συνέντευξη σε Reuters και CNN μέσα από ένα αυστηρά φρουρούμενο κυβερνητικό κτήριο.

«Είναι αναγκαίο τουλάχιστον [σ.σ. η Ρωσία] να σταματήσει να βομβαρδίζει ανθρώπους. Απλά ας σταματήσει τους βομβαρδισμούς και μετά να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Χάρτης με τις τελευταίες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας (πηγή: Twitter / DefenceHQ)

Οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού στα ουκρανικά εδάφη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το απόγευμα της Τρίτης βομβαρδίστηκε τηλεοπτικός πύργος στο Κίεβο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Σφοδροί ήταν οι βομβαρδισμοί και στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική. Το πρακτορείο TASS ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι αυτονομιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Ουκρανία.

Λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έδωσε εντολή να γίνει το πρωί της Τετάρτης εκκένωση του προξενείου της Μαριούπολης. Μαζί με το διπλωματικό προσωπικό καλούνται να αποχωρήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι σε εξέλιξη δαιδαλώδης επιχείρηση επικοινωνίας προκειμένου να ειδοποιηθούν όσοι Έλληνες πολίτες και ομογενείς βρίσκονται στην περιοχή και επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους κατόχους ελληνικού διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενούς· άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με όσους έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ουκρανική.

Το σχέδιο εκκένωσης είναι να υπάρξει ένα κονβόι οχημάτων προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, καθώς σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος προς τα δυτικά. Επικεφαλής της επιχείρησης, η οποία θα οριστικοποιηθεί την τελευταία στιγμή ανάλογα με τις εξελίξεις, είναι ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι στη Μαριούπολη θα παραμείνει ο πρέσβης Μανώλης Ανδρουλάκης μιας και το ελληνικό προξενείο θα παραμείνει σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι 12 ομογενείς έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια επιθέσεων στο ελληνικό χωριό Σαρτανά και στο χωριό Μπουγάς – το πρώτο βρίσκεται περίπου 10 χλμ από τη Μαριούπολη και το δεύτερο περίπου 70 χλμ προς τα βόρεια.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν από τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ειδικά ναυλωμένη πτήση από τη Ρουμανία. Επιβάτες 50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες που βρίσκονταν σε Οδησσό και Κίεβο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ekirikas.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τον Πόντο στη Νέα Υόρκη: Η Κάλλη Σιαμίδου μετατρέπει τη μνήμη σε σκηνική εμπειρία

9/05/2026 - 11:01μμ
(Φωτ.: instagram/akylas)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

O Akylas στην «αγκαλιά» της ομογένειας στην Αυστρία πριν τον Α’ ημιτελικό της Eurovision

9/05/2026 - 9:39μμ
Ο Τζορτζ Μάρκους στο γκαλά του Urban Land Institute στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, το 2015, όπου τιμήθηκε για τη φιλανθρωπική του προσφορά στο ίδρυμα του ινστιτούτου (φωτ.: Steve Lipofsky/ bizjournals.com/sanfrancisco/blog/real-estate)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Λίμνη Ευβοίας στην κατάκτηση του αμερικάνικου ονείρου – Η ζωή σαν παραμύθι του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Μάρκους

9/05/2026 - 10:46πμ
(Φωτ.: Facebook/Greek City Times)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συγκίνηση στο Σίδνεϊ: Η 104 ετών Ελληνίδα ομογενής τραγούδησε μαζί με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι

8/05/2026 - 11:54μμ
(Φωτ:. Facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συγκίνηση στο Σίδνεϊ για την τελετή μνήμης και την κατάθεση στεφάνου προς τιμήν των ANZAC και του Πόντου

8/05/2026 - 1:16μμ
(Φωτ.: sbs.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η θεατρική παράσταση «Η ζωή του Βύρωνα» επιστρέφει δυναμικά στο Ελληνικό Κέντρο Μελβούρνης

7/05/2026 - 1:12μμ
O Ζόραν Μαμντάνι μιλά στην εκδήλωση για την ομογένεια, στο Gracie Mansion, 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Orthodox Observer)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μαμντάνι: «Η Νέα Υόρκη είναι και πόλη των Ελλήνων» – Μήνυμα με πολιτικό βάθος και προσωπικό τόνο στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

6/05/2026 - 10:28μμ
(Φωτ.: Orthodox Observer/Δημήτριος Πανάγος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δεξίωση του Ζόραν Μαμντάνι στη δημαρχιακή κατοικία στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

6/05/2026 - 10:28πμ
Παρέλαση στο Ντιτρόιτ για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Κυριακή 3 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Consulate General of Greece in Chicago)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Νέα Υόρκη στο Ντιτρόιτ: Η ομογένεια τίμησε τα 205 χρόνια της Επανάστασης με παρελάσεις και ισχυρό μήνυμα ενότητας

5/05/2026 - 3:51μμ
(Φωτ.: larissapress.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λάρισα: Η πρώτη πόλη που φιλοξενεί μνημείο για τον απόδημο ελληνισμό – Ο ισχυρός συμβολισμός του

5/05/2026 - 12:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναυλία του heavy metal συγκροτήματος Metallica στο ΟΑΚΑ, Σάββατο 9 Μαϊου (φωτ.: Δήμητρα Κούτρα Toklik/EUROKINISSI)

«Σεισμός» στο ΟΑΚΑ με τους Metallica – Η 360° σκηνή που ξεσήκωσε τους 85.000 θεατές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Pavel Bednyakov, Pool)

Πούτιν: «Η σύγκρουση με την Ουκρανία οδεύει προς το τέλος της» – Παρεμβάσεις για Δύση και Μέση Ανατολή

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Η Ρίτας το τρόπαιο, μετά από αυτοκτονία της ΑΕΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)

Gori Senior Judo European Cup: Ασημένια η Ξανθοπούλου – Χάλκινη η Συρινίδου

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Riccardo Antimiani)

Χανταϊός: Τι είναι ο ιός των Άνδεων και γιατί οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ekirikas.com)

Από τον Πόντο στη Νέα Υόρκη: Η Κάλλη Σιαμίδου μετατρέπει τη μνήμη σε σκηνική εμπειρία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign