pontosnews.gr
Κυριακή, 24/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης-Πούτιν: Οι ελληνορωσικές σχέσεις ενισχύονται σημαντικά

Ενεργειακά, τουρισμός, επενδύσεις και περιφερειακά ζητήματα στην ατζέντα των δύο ηγετών

8/12/2021 - 5:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι μία διαρκής διαδρομή και έχουν μέλλον, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Σότσι της Ρωσίας.

Ενεργειακά, τουρισμός και επενδύσεις
Σχετικά με τις ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών σημείωσε: «Η Ρωσία έχει διαχρονικά αποδειχθεί αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου καθώς και ότι η Ελλάδα έχει αποδειχτεί αξιόπιστος εταίρος. Είναι σημαντικό οι όποιες μεταβολές να μην παρεκκλίνουν των όρων της συμφωνίας».

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για επενδύσεις και τουρισμό και κατέληξαν σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση «μία ευκαιρία και μία γέφυρα για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων, πάντα στη βάση του σεβασμού και του αμοιβαίου συμφέροντος», ενώ επεσήμανε «τον θετικό ρόλο της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις δήλωσε πως στη συζήτηση με τον Ρώσο Πρόεδρο «ήμουν σαφής ότι η Τουρκία όχι μόνο κάνει εμπρηστική ρητορική, αλλά ασκεί και επιθετικότητα, κάτι που προκαλεί αποσταθεροποίηση. Η Ελλάδα ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας».

Πούτιν: «Οι ελληνορωσικές σχέσεις ενισχύονται σημαντικά
«Είναι χαρά να υποδεχόμαστε στη Ρωσία τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είναι συμβολικό πως η επίσκεψη συμπίπτει με την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Θα θυμίσω πως η Ρωσία υποστήριξε εξ αρχής την ελληνική επανάσταση και πρώτη αναγνώρισε το ελληνικό κράτος» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις συζητήσεις περιεκτικές και αποτελεσματικές και σημείωσε ότι υιοθέτησαν το σχέδιο δράσης Ελλάδος-Ρωσίας για το 2022 -2024.

Περαιτέρω, ανέφερε πως οι ελληνορωσικές σχέσεις ενισχύονται σημαντικά. «Το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 56%» ανέφερε ενδεικτικά. Οι ρωσικές εταιρείες έχουν ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και αναμένουμε την ίδια ανταπόκριση και από τις αντίστοιχες ελληνικές», επισήμανε.

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και τη χθεσινή συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είχε έναν ανοιχτό διάλογο με τον ομόλογό του και ότι θα δρομολογηθεί μία κοινή επιτροπή ώστε οι δύο πλευρές να μπορέσουν να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Τον αποχαιρέτησαν με βουβό πόνο η Αλεξάνδρεια Ημαθίας και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία

23/08/2025 - 2:05μμ
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, πρώτος από αριστερά, τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά Ημαθίας (φωτ.: ΙΜΒΝΚ / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του

22/08/2025 - 8:42πμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλά στην τελετή απονομής των Βραβείων Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών, στο ΠΑΜΑΚ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη Le Monde: Είμαι περήφανος για την «κωλότουμπα», εξαιτίας της η Ελλάδα είναι σήμερα μια κανονική χώρα

21/08/2025 - 11:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχασε τη μάχη ο Απόστολος Βεσυρόπουλος παρά τις προσπάθειες των γιατρών

21/08/2025 - 2:38μμ
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Σιθωνία – Μεταφέρεται σε νοσοκομείο

21/08/2025 - 2:03μμ
Χειραψία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον μεταβατικό υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Ασάαντ Αλ-Σιμπάνι (φωτ.: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον μεταβατικό ΥΠΕΞ της Συρίας συναντήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Αντιδράσεις στα social media

20/08/2025 - 7:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρών στις τηλεδιασκέψεις για την Ουκρανία

19/08/2025 - 11:06πμ
Εορτασμός Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Αποστόλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκαπενταύγουστος 2025: Ευχές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας με αφορμή την γιορτή της Παναγίας

15/08/2025 - 2:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης – Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη: «Ζήτησε 8 φορές 112, και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες»

14/08/2025 - 3:38μμ
Υπουργείο Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης έφερε ρήγμα μεταξύ ΥΠΕΞ και πρεσβείας στο Λουξεμβούργο

12/08/2025 - 10:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: pixabay.com/el/users/umutizgi-11024074/)

Κωνσταντινούπολη: Βραδιά ποντιακής μουσικής με τα «Λεφτοκάρυα» στο φεστιβάλ «Θεοτόκεια»

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χρίστος Κωνσταντινίδης/ STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ποντιακή λύρα 2,5 μέτρων έφτιαξε συνταξιούχος στις Σάπες Ροδόπης – Η δεύτερη ζωή για ένα δέντρο που ξεράθηκε

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/ groups/konpolbe?locale=el_GR)

Η Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως υποδέχεται τους φίλους της με μεζέ από την Πόλη

2 ώρες πριν
Άνδρες της αμερικανικής Εθνοφρουράς περιπολούν κοντα στο Μνημείο του Ουάσινγκτον, στο πάρκο National Mall στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)

«Washington Post»: Το αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα και στο Σικάγο

2 ώρες πριν
Ποντιακή λύρα, αγγείο, ακορντεόν και μπουζούκι παίζουν Έλληνες που έφτασαν στα τέλη Δεκεμβρίου 1954 στην Αυστραλία, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Greta, στη Νέα Νότια Ουαλία. Οι μουσικοί, από αριστερά προς τα δεξιά, είναι οι Ανδρέας Κρουμπλίδης (Κιλκίς), Εμμανουήλ Λαγός (Κατερίνη), Θεόκλητος Αταλασίδης (Κιλκίς), Στέργιος Μήτκας (Κιλκίς), Νικόλαος Καλλιφατίδης (Καστοριά) (φωτ.: Εθνικά Αρχεία της Αυστραλίας)

Δημογραφική ανάλυση των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία μέσα από τις… νεκρολογίες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Δροσερή Κυριακή με παροδικές νεφώσεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign