pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: Η ανταλλαγή κρατουμένων στο τραπέζι

Ως κίνηση καλής θέλησης για να βελτιωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις

15/06/2021 - 5:13μμ
(Φωτ.: RIA Novosti / Alexei Druzhinin / POOL)

(Φωτ.: RIA Novosti / Alexei Druzhinin / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει ο πλανήτης τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη στη Γενεύη, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε… ψυχροπολεμικό κλίμα.

Η ανταλλαγή κρατουμένων θα τεθεί ως θέμα ως κίνηση καλής θέλησης για να βελτιωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος πριν από τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δέχεται πιέσεις να πετύχει την απελευθέρωση δύο Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι ο Μπάιντεν θα αναφερθεί στην πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του την Τετάρτη στη Γενεύη στο θέμα του Πολ Γουίλαν, που κρατείται στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας, και του Τρέβορ Ριντ που είναι φυλακισμένος επειδή όντας μεθυσμένος επιτέθηκε σε δύο Ρώσους αστυνομικούς.

Η Ουάσινγκτον καταγγέλλει ότι οι δύο Αμερικανοί πολίτες κρατούνται άδικα. Εξάλλου Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, έχουν καλέσει τον Μπάιντεν να ζητήσει με πιο έντονο τρόπο την απελευθέρωσή τους.

«Η καφκική αντιμετώπιση που φυλάσσει το Κρεμλίνο στους Αμερικανούς πολίτες πρέπει να σταματήσει και ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να καταστήσει την επιστροφή τους πρώτη προτεραιότητα της επίσκεψής του», εκτίμησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντες.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικλ Μακόλ πήγε ακόμη πιο μακριά σημειώνοντας ότι η απελευθέρωσή τους θα έπρεπε να έχει αποτελέσει «όρο» για τη διεξαγωγή της συνάντησης των δύο ηγετών στη Γενεύη.

Όταν ρωτήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC για το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ο Πούτιν εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο.

«Ναι, ναι, ναι βέβαια», απάντησε, σύμφωνα με το απόσπασμα της συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα από το NBC.

«Αυτό που θα ήταν ακόμη καλύτερο θα ήταν μια συζήτηση για το ενδεχόμενο να συνάψουμε μια συμφωνία έκδοσης», πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Εν αναμονή αυτής της συμφωνίας, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε έτοιμος να συζητήσει μια ανταλλαγή κρατουμένων για «ανθρωπιστικούς» λόγους, που συνδέονται «με την υγεία και τη ζωή καθένα ξεχωριστά».

Οι Ρώσοι κρατούμενοι

Ποιοι Ρώσοι κρατούμενοι θα ήθελε να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα τους δύο Αμερικανούς; «Έχουμε έναν κατάλογο», διαβεβαίωσε ο Πούτιν, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των Ρώσων κρατούμενων σε αμερικανικές φυλακές «δεν συγκρίνεται» με αυτό των Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε κυρίως στα «σοβαρά προβλήματα υγείας» του Κονσταντίν Γιαροσένκο, του Ρώσου πιλότου που κρατείται στις ΗΠΑ με την κατηγορία του λαθρεμπορίου κοκαΐνης, η οικογένεια του οποίου ζήτησε την απελευθέρωσή του πριν τη σύνοδο. Το ίδιο έπραξε και η οικογένεια του διαβόητου εμπόρου όπλων Βίκτορ Μπουτ.

Στη συνέντευξή του ο Πούτιν εμφανίστηκε πολύ σκληρός απέναντι στον Τρέβορ Ριντ, ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 σε εννέα χρόνια κάθειρξη. «Πρόκειται απλώς για έναν μέθυσο και έναν ταραχοποιό», «είναι ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου, τίποτα άλλο», τόνισε, την ώρα που Αμερικανοί πολιτικοί κατηγορούν τη Μόσχα ότι τον εκμεταλλεύεται ως μέσο άσκησης διπλωματικής πίεσης.

Ελπίδες απελευθέρωσης από τους συγγενείς

Η μητέρα του Τρέβορ Ριντ, Πόλα, δήλωσε στο NBC ότι έχει «πολλές ελπίδες» να δει επιτέλους τον γιο της ελεύθερο, χαιρετίζοντας παράλληλα τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν προς αυτή την κατεύθυνση και τις δηλώσεις Πούτιν για το ενδεχόμενο απελευθέρωσής του.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα», εξήγησε. «Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα επιστρέψει σπίτι του», διευκρίνισε ο πατέρας του Τζόι Ριντ.

Πρώην αξιωματικός των Πεζοναυτών, ο άλλος Αμερικανός που κρατείται στη Ρωσία, ο Πολ Γουίλαν ήταν πράκτορας ασφαλείας μιας αμερικανικής εταιρείας εξαρτημάτων αυτοκινήτων όταν συνελήφθη στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2018. Τον Ιούνιο του 2020 καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Πρόσφατα ο Γουίλαν ζήτησε από τον Μπάιντεν να οργανώσει μια ανταλλαγή κρατουμένων προκειμένου να απελευθερωθεί. Ωστόσο η θέση του Αμερικανού προέδρου για το θέμα παραμένει ασαφής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ. αρχείου: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν μετά τη νύχτα «χάους» και τις μαζικές διαδηλώσεις

18/10/2026 - 3:41μμ
Διαδηλωτής κλωτσάει δακρυγόνο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε διαμαρτυρία ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες στο Παρίσι, Γαλλία (φωτ.: EPA/ MOHAMMED BADRA)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια – Εκατοντάδες συλλήψεις και σοβαρά επεισόδια

18/10/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

18/10/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

17/10/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν, Λεκορνί και Μελόνι καταδικάζουν τη βία μετά τις διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ιταλία – Μελανσόν και ιταλική αντιπολίτευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

17/10/2026 - 10:54μμ
Ο πάπας Λέων σε κάποια ομιλία του (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Βατικανού)
ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο για τον Πάπα Λέοντα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα – Επιστρέφει στο Βατικανό

17/10/2026 - 9:35μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβάζεται από το Marine One στη βάση Άντριους, στο Μέριλαντ, πριν αναχωρήσει με το Air Force One για την Αλαμπάμα, στις 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Λευκός Οίκος / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τέσσερις από τις οκτώ γυναίκες εκτός υπουργικού σχήματος – Και τώρα η Ζακαράια

17/10/2026 - 8:44μμ
«No Meloni Day» στο Τορίνο, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Χ / Hans Solo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «No Meloni Day» σε 40 πόλεις – Απλώνεται η μαθητική διαμαρτυρία στην Ευρώπη

17/10/2026 - 7:54μμ
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και κανόνια νερού κατά διαδηλωτών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μιντί των Βρυξελλών, στις 17 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / @EU_today)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τη Γαλλία στο Βέλγιο η οργή για την παιδεία – Συγκρούσεις στις Βρυξέλλες

17/10/2026 - 6:23μμ
Ο Τραμπ δείχνει στον Ζελένσκι τον ανακαινισμένο Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, 17 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανάσα στη Ρωσία με πάγωμα νέων κυρώσεων – Καταγγελίες για «προδοσία» της Ουκρανίας

17/10/2026 - 5:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ. αρχείου: EPA/Yoan Valat/POOL)

Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν μετά τη νύχτα «χάους» και τις μαζικές διαδηλώσεις

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: kontariotissa.gr)

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Κονταριώτισσα

49 λεπτά πριν
(Πηγή: protothema.gr/orangepress.gr)

Σοβαρό τροχαίο στη Μεταμόρφωση – Εκσφενδονίστηκε στις γραμμές του Προαστιακού ο οδηγός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/
users/niekverlaan)

Αποκαλύψεις για την Αγία Σοφία: Αφαίρεσαν 3.000 τόνους λάσπης – Βρήκαν κτίσματα αρχαιότερα από το μνημείο

2 ώρες πριν
Αν και η εικόνα είναι δημιούργημα της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάπως έτσι στήνεται η συγκεκριμένη απάτη. Προσοχή!

Πέλλα: Απάτη με αλουμινόχαρτο και «μαϊμού» υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ – Έκαναν φτερά 220 χρυσές λίρες και δεκάδες χιλιάδες ευρώ

2 ώρες πριν
Τα παιδιά της Ομογένειας κρατούν στα χέρια τους το βιβλίο της Μαρίας Δήμου, το οποίο προσέφερε ο Βύρων Νικολαΐδης με την ευχή να βοηθήσει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς
(φωτ.: facebook.com/giannis.demirtzoglou.2025)

Κωνσταντινούπολη: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαρίας Δήμου «Οι Ρωμιοί της Πόλης…»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV