pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ευρώπη σκέφτεται σοβαρά το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να υλοποιηθεί

«Ναι» λέει και η Μέρκελ «για να διευκολυνθούν τα ταξίδια» στην ΕΕ

26/02/2021 - 1:42πμ
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ (φωτ.: EPA / OLIVIER HOSLET / POOL)

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ (φωτ.: EPA / OLIVIER HOSLET / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Θετικά «βλέπουν» πλέον οι «27» την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υιοθέτηση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την πρώτη μέρα της τηλεδιάσκεψης, «έγινε ένα βήμα μπροστά» όσον αφορά στη σύγκλιση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Έχουμε συμφωνήσει για το πακέτο των δεδομένων. Αυτό είναι σημαντικό. Αυτή η δουλειά έχει γίνει. Είναι το μίνιμουμ των δεδομένων. Είναι σημαντικό να έχουμε ευρωπαϊκή λύση αλλιώς άλλοι θα μπουν σε αυτό το κενό. Όπως ξέρουμε η Apple και η Google προσφέρουν λύσεις στον ΠΟΥ», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα. Για παράδειγμα δεν είναι σαφές, πώς θα χρησιμοποιείται το πιστοποιητικό. «Η απόφαση λοιπόν του τι μπορείς να κάνεις ενδεχομένως με ένα τέτοιο πιστοποιητικό εμβολιασμού μένει να αποφασιστεί ειδικότερα από την κάθε χώρα», τόνισε.

Στο τέλος Ιανουαρίου τα κράτη μέλη με τη στήριξη της Κομισιόν συμφώνησαν τι είδους δεδομένα χρειάζονται για τέτοιου είδους πιστοποιητικά εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς. «Πολύ απλά είναι μία φόρμα περιεχομένου, ποιο είδος εμβολίου χρησιμοποιήθηκε, υπάρχει μοναδικός κωδικός αναγνώρισης και το μικρότερο ποσοστό δεδομένων που χρειάζεται για κάθε πιστοποιητικό. Τώρα τα κράτη-μέλη πρέπει να τα εφαρμόσουν στα συστήματα υγείας και στα σύνορά τους για να διαβεβαιώσουν ότι τα συστήματα υγείας είναι κατάλληλα γι’ αυτό το σκοπό», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας πως «η Κομισιόν προσφέρει τη συνεργασία για τα δεδομένα όπως έγινε και με την ιχνηλάτηση και να δημιουργηθεί μία πύλη η οποία συνδέει τις διαφορετικές εθνικές λύσεις τη μία με την άλλη έτσι ώστε αυτές οι πληροφορίες να είναι διαλειτουργικές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι «Από τώρα μέχρι τον Μάρτιο και το επόμενο Συμβούλιο αναμένουμε να έχουμε κάποια πρόοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα» επισημαίνοντας ότι λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες για τις οποίες ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε ταχθεί υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να είναι εφικτά τα ταξίδια. «Η προσδοκία είναι ότι αυτό (ενν. το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Δεν είμαι προγραμματίστρια τεχνικός, άρα δεν μπορώ να το εγγυηθώ, έτσι όπως δεν μπορώ να εγγυηθώ την παράδοση εμβολίων. Η πολιτική εντολή είναι να έχει επιτευχθεί μέσα στους επόμενους μήνες – έχω μιλήσει για τρεις μήνες– και για αυτό πιστεύω ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ εργάζονται προκειμένου να επιτευχθεί σε εύλογο χρόνο», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία πολιτική απόφαση για το ότι θα ταξιδεύουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

16/06/2025 - 1:48μμ
Ιρανοί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην Τεχεράνη, 14 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιράν-Ισραήλ: Γιατί η Αθήνα φοβάται την ανατροπή των μουλάδων

16/06/2025 - 1:24μμ
Με την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου έκλεισε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επιστρέψαμε, είμαστε όρθιοι – Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

15/06/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπο από το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου – Ποιοι και γιατί διαφώνησαν με το κείμενο θέσεων

15/06/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία – Τι αλλάζει

11/06/2025 - 5:03μμ
Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΚΟΚ
(φωτ.: EUROKNISSI / Δήμητρα Κούτρα / Toklik)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Νομοθετικές βελτιώσεις Κυρανάκη για ταξί, τροχόσπιτα, πρόστιμα

10/06/2025 - 10:52μμ
Ο Βασίλης Στίγκας στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογοδικείο για Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στίγκας χάνουν την έδρα τους

10/06/2025 - 1:02μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες

9/06/2025 - 7:16μμ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον χάρτη (φωτ.: Χ/ΓΕΕΘΑ-HNDGS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρτης του 1585 με τον Εύξεινο Πόντο εξόργισε την Τουρκία – «Φαιδρότητα» απαντά το ΥΠΕΘΑ

6/06/2025 - 6:29μμ
(Πηγή: Creative Commons/ Panoramio)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου

1/06/2025 - 10:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Συλ. Τυρνάβου-Βοτανοχωρίου)

Οι Πόντιοι του Τυρνάβου γλέντησαν στον Άγιο Νικόλαο

1 ώρα πριν
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

2 ώρες πριν
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

3 ώρες πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign