pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Online εκδηλώσεις για να υποδεχτούμε το 2021 και παραστάσεις

Φαντασμαγορικά σόου, συναυλίες κλασικής μουσικής

30/12/2020 - 10:17μμ
Gumbo YaYa και Sugahspank! (φωτ.: ΚΠΙΣΝ / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Gumbo YaYa και Sugahspank! (φωτ.: ΚΠΙΣΝ / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Φαντασμαγορικά σόου, συναυλίες κλασικής μουσικής και παραστάσεις μάς δίνουν διαδικτυακά ραντεβού προκειμένου να υποδεχτούμε όλοι μαζί δυναμικά τη νέα χρονιά, ακόμα κι αν είμαστε μακριά, με υπέροχες εικόνες και μουσικές που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο KΠΙΣΝ
Πιστό και φέτος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, στο καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ) θα υποδεχτεί το νέο έτος με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα που θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming (μέσα από την ιστοσελίδα του snfcc.org, τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube), αλλά και ζωντανά από την ΕΡΤ2. Οικοδέσποινα θα είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22:30 με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η ΕΛΣ θα παρουσιάσει αποσπάσματα από σπουδαία έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα. Από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ως την Εναλλακτική Σκηνή και τις αίθουσες των δοκιμών, η Ορχήστρα, το Μπαλέτο, οι διακεκριμένοι σολίστ, αλλά και το ΜεῙΖοΝ Ensemble και οι chórεs θα προσφέρουν ένα εορταστικό ταξίδι με σταθμούς στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Μποέμ, στον πολύχρωμο κόσμο του Δον Κιχώτη, στο χριστουγεννιάτικο ξημέρωμα από το Δαχτυλίδι της μάνας, αλλά και στα βιεννέζικα βαλς της Εύθυμης χήρας και τον «Μακεδονικό χορό» του Σκαλκώτα.

Μετά τις 00:00 και το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων και των Σιντριβανιών στο Κανάλι, μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας, καθώς διάσημα μιούζικαλ του Broadway αναβιώνουν από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, οι Gumbo YaYa με τη Sugahspank! θα μας παρασύρουν με τους ήχους των jazz & blues της Νέας Ορλεάνης, και ο Palov θα μας ξεσηκώνει με ένα DJ set αφιερωμένο στις μουσικές της Καραϊβικής.

Προβολή της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο
Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει για 48 ώρες την προβολή μιας μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο. Η κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, που στις 17 Ιουλίου στάθηκε μόνος τους στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήταν μια εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ.

Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση, το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο κοινό αυτήν τη μυσταγωγική στιγμή – σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται.

Στις 17:00 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς και για 48 ώρες, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για ακόμα μία φορά την ξεχωριστή αυτή στιγμή, μέσα από τις οθόνες μας στο διαδικτυακό κανάλι στο YouTube: Greek Festival.

Παγκόσμια πρεμιέρα των RootlessRoot στη Στέγη
Πρωτοχρονιά με μια διεθνή ομάδα χορού: Μέχρι να τους χειροκροτήσουμε και πάλι στις γεμάτες αίθουσες, οι διεθνείς RootlessRoot έρχονται και πάλι στη Στέγη, όμως αυτή τη φορά μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Για ένα μόνο 24ωρο, η σπουδαία ομάδα με σταθερή παρουσία στις πιο σημαντικές σκηνές του κόσμου, που σε κάθε παράστασή της σπάει τις χορευτικές συμβάσεις και δημιουργεί νέα όρια, έρχεται στις οθόνες μας και κάνει για πρώτη φορά παγκόσμια πρεμιέρα online.

Το «Stones & Bones» είναι μια παράσταση που αποτίει φόρο τιμής στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη μνήμη, που κινείται στα όρια χορού και performance concert, ως μια ταινία με αυθύπαρκτη υπόσταση. Στο νέο έργο των RootlessRoot, πέντε ερμηνεύτριες (Λίντα Καπετανέα, Έλενα Τοπαλίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Hyaejin Lee, Anna Calsina Forrellad), υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, έρχονται αντιμέτωπες στη σκηνή με το μάρμαρο, δημιουργώντας ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Φέτος το εορταστικό γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα σκορπίσει για πρώτη φορά τη λάμψη του σε live streaming από το site και τη σελίδα του Μεγάρου στο facebook την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 20:30. Τρεις Έλληνες ερμηνευτές με διεθνή διαπιστευτήρια, η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού, ξεδιπλώνοντας το φωνητικό τους ταλέντο πλαισιωμένοι από την ΚΟΑ που θα διευθύνει ο ταλαντούχος αρχιμουσικός Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

Στις μουσικές τους επιλογές γι’ αυτή τη λαμπερή βραδιά, άριες, ντουέτα και ορχηστρικά αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες του Βιντσέντσο Μπελλίνι, του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του Ζωρζ Μπιζέ, του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, του Μανουέλ ντε Φάγια, του Σαρλ Γκουνό, του Τζοακίνο Ροσίνι και του Τζουζέπε Βέρντι.

Το πρόγραμμα του φετινού γκαλά εμπνέεται από συνθέτες και έργα χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ) που δοκιμάστηκαν σκληρά στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη.

«Grand Waltz» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι
Η ετήσια πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι έρχεται στην οθόνη μας από το Christmas Theater. Από την Πρωτοχρονιά έως και τις 3 Ιανουαρίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μαγευτικά βαλς απευθείας από τη Μόσχα. Με τίτλο «Grand Waltz» και με τον θρυλικό Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ στο πόντιουμ, η φημισμένη ευρωπαϊκή ορχήστρα πρόκειται να ερμηνεύσει έργα των Στράους, Σοστακόβικς, Τσαϊκόφσκι, Μπερνστάιν, Σιμπέλιους και άλλων.

Πρωτοχρονιά στο κανάλι της Περιφέρειας Αττικής
Μια σειρά εκδηλώσεων τρέχει διαδικτυακά από τα κανάλια της η Περιφέρεια Αττικής, ώστε να κρατήσει συντροφιά στους πολίτες τις ημέρες των γιορτών μεταδίδοντας σε ζωντανή σύνδεση εκδηλώσεις από το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου καθώς και απ’ το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στο Πεδίον του Άρεως. Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς προγραμματίζεται παραμύθι σε αφήγηση της Φαίης Κοκκινοπούλου («Ο Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη», 11:00), θέατρο σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Χάρη Μπιλλίνη (11:30), και συναυλία με την Ερωφίλη (21:30).

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Μπακοπούλου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι δύο όψεις του χρυσού στατήρα από την ταφή του πολεμιστή: ο θεοποιημένος Αλέξανδρος και η Αθηνά που κρατά τη Νίκη (φωτ.: Abramzon κ.ά., Russian Archaeology, 2026 / Arkeonews)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Χρυσός «οβολός του Χάροντα» στον τάφο πολεμιστή της εποχής του Μιθριδάτη

17/10/2026 - 6:00μμ
Από την Έξοδο των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, τον Οκτώβριο του 1922. Περίπου 160.000 πρόσφυγες διέσχισαν τον Έβρο μεταφέροντας μέρος της κινητής περιουσίας τους (πηγή: Χρήστος Χατζηιωσήφ [επιμ.], «Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Ο Μεσοπόλεμος 1922-1940»)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6o Διεθνές Συνέδριο Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς: Η Ανατολική Θράκη στο επίκεντρο της επιστημονικής έρευνας

17/10/2026 - 12:31πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μενδώνη: H Συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας στοχεύει στην αποτελεσματικότερη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας

14/10/2026 - 7:07μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης αρχαίων ελληνικών αντικειμένων που επιστρέφονται στο ελληνικό κράτος από το κράτος του Ισραήλ (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ισραήλ επέστρεψε στην Ελλάδα 22 αρχαιότητες

13/10/2026 - 4:02μμ
Το τέμενος Χαμζά Μπέη, γνωστό στη Θεσσαλονίκη ως Αλκαζάρ (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό για το κοινό το Τέμενος Χαμζά Μπέη – Το γνωστό σε όλους Αλκαζάρ

10/10/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: Facebook/ Εκδοτικος Οίκος Τόπος)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε, στα 79 του, ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος

9/10/2026 - 9:12μμ
Εικόνα από το εσωτερικό του Τεμένους Χαμζά Μπέη, στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το αποκατεστημένο Αλκαζάρ

9/10/2026 - 6:59μμ
Σκίτσο της Αν Κάρσον για λογαριασμό της Σουηδικής Ακαδημίας (πηγή: Χ / The  Nobel Prize / Niklas Elmehed)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2026 στην ελληνίστρια Αν Κάρσον – «Είναι τρελό. Είναι όλοι τρελοί»

8/10/2026 - 4:37μμ
Το μαρμάρινο άγαλμα του Τιβέριου (αριστερά) και η έγχρωμη ανακατασκευή του με ροζ μανδύα (δεξιά) (φωτ.: Ny Carlsberg Glyptotek)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τιβέριος στα ροζ: Η μόδα της εξουσίας και τα αγάλματα από τη Μικρά Ασία

7/10/2026 - 7:02μμ
Στιγμιότυπο από την ανανέωση του Μνημονίου Κατανόησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιοκαπηλία: Ελλάδα και ΗΠΑ παρατείνουν το «μπλόκο» έως το 2031

7/10/2026 - 5:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στοίβα με καυσόξυλα.
(φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καύσιμα: Το πετρέλαιο στα 110 δολάρια πιέζει τα νοικοκυριά – Στροφή σε καυσόξυλα και εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης

31 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την υπόγεια διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Αττική: Στον αέρα η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου – Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης/Facebook)

Ποντιακή μνήμη και κυπριακός ελληνισμός: Το «κρυφό σχολειό» του Ριζοκαρπάσου ζωντάνεψε στη Θέρμη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

2 ώρες πριν
Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

2 ώρες πριν
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV