pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Χαρακόπουλου με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής

3/03/2020 - 8:50μμ
Συνάντηση Χαρακόπουλου με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων της Αργεντινής, της Χιλής και της Βραζιλίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, παρουσία του γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη, των βουλευτών Διονύση Χατζηδάκη και Δημήτρη Βαγενά και του πρέσβη της Ελλάδας Δημήτρη Ζεβελάκη.

«Γνωρίζοντας το ζωηρό ενδιαφέρον σας για την πατρίδα, την οποία δεν λησμονείτε αν και είστε τόσο μακριά, θα ήθελα να περιοριστώ μόνο στα εθνικά θέματα. Η Ελλάδα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ενώπιον μιας κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μέρος της οποίας είναι και η εργαλειοποίηση των μεταναστών και προσφύγων. Το Μεταναστευτικό είναι μια ασύμμετρη απειλή για τη χώρα μας», τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και αναφέρθηκε στην «αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, που λειτουργεί απροκάλυπτα ως διακινητής μεταναστών στην Ευρώπη με παραβίαση των ελληνικών συνόρων».

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «η πατρίδα δεν ξεχνά τα παιδιά της που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για να βρουν σε δύσκολους καιρούς μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή» και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να έχετε πιο στενούς δεσμούς με την πατρίδα, να έχετε λόγο για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα με το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς στον τόπο κατοικίας τους. Θα θέλαμε να ήταν πιο γενναίο, αλλά σίγουρα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Θέλω να σας ευχαριστήσω που κρατάτε ψηλά την ελληνική σημαία εδώ στη Λατινική Αμερική, και μια και βρισκόμαστε στη στέγη των Πελοποννησίων “Ο Γερός του Μοριά” να πω πως του χρόνου, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, θα πρέπει να γίνουν επετειακές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες. Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής και της σύγχρονης Ελλάδας».

Συνάντηση με ομογενή βουλευτή
Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Αργεντινής ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) είχε συνάντηση με τον ομογενή βουλευτή και μέλος της ΔΣΟ Ανδρέα Ζώτο, παρουσία και του μητροπολίτη Μπουένος Άιρες Ιωσήφ, τον οποίο ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ενώ συζήτησαν για το επικείμενο διεθνές συνέδριο με θέμα “Κοινοβουλευτισμός και Θρησκευτική Πίστη”, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ζώτος από την πλευρά του επανέλαβε την πρότασή του για την διοργάνωση συνεδρίου για την Ορθοδοξία στη Λατινική Αμερική.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
Από αριστερά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλιότερη συνάντησή τους (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Ν. Χριστοδουλίδη για τη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας

12/11/2025 - 8:35πμ
Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI /Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Η υπόθεση της φονικής συμπλοκής εξιχνιάστηκε πλήρως, λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

3 λεπτά πριν
Μήνυμα διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογήθηκε για κακούργημα η πρώτη από τους αστυνομικούς που την άφησαν αβοήθητη

31 λεπτά πριν
Γνωστοί ερμηνευτές τραγουδούν στη συναυλία-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, στο Καλλιμάρμαρο την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Ο μεγάλος δημιουργός με τις ποντιακές ρίζες γίνεται σήμερα 90 χρονών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: x.com/RTErdogan)

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν-Ερχιουρμάν – Στο επίκεντρο των δηλώσεων το Κυπριακό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Σταυρούπολη: Μπουλντόζες για καλό σκοπό στο χώρο του ΑΓΝΟ – Τα «πράσινα» σχέδια του Δήμου Παύλου Μελά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο ΟΠΑΠ Game Time για το restart της Εθνικής Ομάδας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign