Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, υλοποίησε πρόσφατα έναν ακόμη στόχο της, την έκδοση περιοδικού-σταυρόλεξου με τίτλο ’Κί ανασπάλλω, με επιμορφωτικά στοιχεία σχετικά με την ιστορία και την παράδοση του Πόντου.
Το τεύχος περιλαμβάνει 52 σελίδες με ερωτήσεις για τον ποντιακό ελληνισμό.
«Το τεύχος ’Κί ανασπάλλω αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια, η οποία ευελπιστούμε να αγκαλιαστεί από κάθε Πόντιο που θέλει να “δοκιμάσει” τις γνώσεις του, και όχι μόνο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την επιμέλεια του περιοδικού απευθύνουμε στην Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, στην Αναστασία Μαχαιρίδου (φιλόλογο – εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου) και όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοσή του» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.
![]()
Οι στόχοι της ΠΟΕ με την κυκλοφορία του σταυρόλεξου αυτού, πέρα από την ψυχαγωγία των Ποντίων, είναι να προβάλει τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τη Γενοκτονία και να αποτίσει φόρο τιμής στους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους, να αναδείξει όλες τις πτυχές του ποντιακού πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και να θυμίσει σε όλους την αξία της ποντιακής διαλέκτου.
- Για τη διάθεση του περιοδικού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (2313054737 e-mail: [email protected]) ή στο trapezounta.gr.
















