Το κόκκινο φως… έβαψε την πρόσοψη του δημαρχείου στα Ιωάννινα το βράδυ της Κυριακής, μια συμβολική κίνηση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων. «Θέλω ν’ απευθυνθώ στη νέα γενιά Ποντίων του δήμου μας και να τους προτρέψω να διατηρήσουν την προσφυγική τους συνείδηση», έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Στην ανάρτησή του σημειώνει ότι ο Πόντος δεν είναι μόνο μια φολκλορική ιστορία: «Ο Πόντος μάς έχει κληροδοτήσει άμεσες μορφές οργάνωσης, δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης. Μας έχει κληροδοτήσει αξίες, τις οποίες οφείλουμε να διατηρήσουμε και να προβάλουμε ως πρότυπα πολιτισμικά και κοινωνικά, όχι μόνο στη σημερινή Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη».
- Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
















