pontosnews.gr
Κυριακή, 10/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η έγκαιρη έναρξη θεραπείας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας καθυστερεί την αναπηρία

13/10/2018 - 8:10μμ
Η έγκαιρη έναρξη θεραπείας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας καθυστερεί την αναπηρία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην αλλαγή της φιλοσοφίας της θεραπείας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και στην ολιστική της προσέγγιση στοχεύουν οι νέες θεραπευτικές επιλογές που έχουν στην διάθεσή τους οι επιστήμονες, επικεντρώνοντας πλέον όχι στην επιβραδυντική εξέλιξη της ασθένειας, αλλά στον κατευνασμό της δράσης της, με την έγκαιρη χορήγηση «επιθετικής αγωγής».

Οι επιστήμονες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο και την κατανόηση της πάθησης, αναπτύσσοντας νέες θεραπείες που καλύπτουν όλες τις παραμέτρους της με στόχο τη μείωση της εξέλιξης της αναπηρίας.

Νεότερα ερευνητικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο 34ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Θεραπεία και την Έρευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (ECTRIMS), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 10-12 Οκτωβρίου, έδειξαν ότι η έγκαιρη έναρξη θεραπείας με την ουσία οκρελιζουμάμπη μειώνει την εξέλιξη της αναπηρίας για τουλάχιστον πέντε χρόνια σε άτομα με υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση (η πιο συχνή μορφή της πάθησης).

Η ουσία αυτή είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει έναν συγκεκριμένο τύπο κυττάρων του ανοσοποιητικού, τα οποία εκτιμάται ότι συμβάλλουν στην καταστροφή της μυελίνης (ουσίας που παίζει βασικό ρόλο στην υποστήριξη των νευρικών κυττάρων). Το φάρμακο χορηγείται με ενδοφλέβια έγχυση κάθε έξι μήνες.

Ο τρόπος χορήγησης του φαρμάκου θεωρείται βολικός και βοηθάει τους ασθενείς να ακολουθούν πιο εύκολα τη θεραπευτική αγωγή. «Είναι μια θεραπεία πιο αποτελεσματική, ασφαλέστερη και πιο βολική», δήλωσε ο Andrew Chan, Καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, προσθέτοντας πως η θεραπεία «δεν παρεμβαίνει στην καθημερινότητα του ασθενή, καθώς γίνεται δύο φορές το χρόνο και ο ασθενής επιστρέφει αμέσως στην καθημερινότητά του».

Η ουσία οκρελιζουμάμπη έχει εγκριθεί σε 68 χώρες, ενώ πάνω από 70.000 άτομα παγκοσμίως έχουν λάβει θεραπεία μέχρι σήμερα.

Η προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση πρέπει να είναι διαρκής και παράλληλα πρέπει να υπάρχει συνεχής έλεγχος και καταγραφή της πορείας της ασθένειας, που πιθανόν να βοηθήσει στην αναγνώριση «κρυφών» επιδράσεων της, καθώς οι εξελικτικές ασθένειες συχνά μεταλλάσσονται σε όλα στάδια.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Έφη Φουσέκη
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σκόνη από την αφρικανική ήπειρο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Ποιοι πρέπει να προσέξουν περισσότερο – Οι οδηγίες των ειδικών για τις επόμενες ημέρες

9/05/2026 - 2:41μμ
Αξιωματικοί της ισπανικής Πολιτοφυλακής και  αστυνομικοί προετοιμάζουν το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα στην Τενερίφη, για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius – Οι ειδικοί αποκλείουν τον κίνδυνο νέας πανδημίας

9/05/2026 - 10:21πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Νέα μελέτη δείχνει ότι όσπρια και σόγια μπορεί να προστατεύουν από την υπέρταση

8/05/2026 - 6:53μμ
Το κτήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 
στη Γενεύη από τη νοτιοδυτική πλευρά (φωτ.: en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization/Thorkild Tylleskar)
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν συνιστά πανδημία» ο χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο – Σε συναγερμό 12 χώρες

7/05/2026 - 8:27μμ
Το ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο «Hondius» που έχει μετατραπεί σε πλωτή καραντίνα (φωτ.: EPA / Elton Monteiro)
ΥΓΕΙΑ

Χανταϊός: Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

5/05/2026 - 1:59μμ
(Πηγή: pixabay.com/users/kaboompics-1013994)
ΥΓΕΙΑ

7χρονος κατάπιε ελατήριο από γομολάστιχα που σφηνώθηκε στον πνεύμονα – Πώς σώθηκε

4/05/2026 - 12:35μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/silviarita-3142410)
ΥΓΕΙΑ

Η «χαρτογράφηση» της εμμηνόπαυσης: Ο πρώτος άτλας του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος

30/04/2026 - 11:53πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/pdpics-44804)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του μαστού: Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο

29/04/2026 - 10:37πμ
(Φωτ.: Pexels / Michal Jarmoluk)
ΥΓΕΙΑ

Παχυσαρκία: «Μοριακή μνήμη» στο ανοσοποιητικό ακόμη και μετά την απώλεια βάρους

27/04/2026 - 11:07μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Παχυσαρκία: Έρχονται χάπια αντί για ενέσεις – Τι δείχνουν οι μελέτες για το ποιοι θα χάσουν βάρος

18/04/2026 - 12:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: INTIME)

Σαν σήμερα το 2000 η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο με το… fair play του Νικολαΐδη

12 λεπτά πριν
Από την αφίσα του έργου

«Η Κουτούνα ο υπουργός εμουν»: Θεατρική παράσταση στην Καλλιθέα από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών

36 λεπτά πριν
Δύο από τους επιβάτες του MV Hondius λαμβάνουν οδηγίες από στελέχη της Μονάδας Εκτάκτων Αναγκών και της Υπηρεσίας Υγειονομικού Ελέγχου στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα, στην Τενερίφη, 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)

Στην Ελλάδα ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius – Σε καραντίνα 45 ημερών στο «Αττικόν»

37 λεπτά πριν
Ρωσικές και αμερικανικές σημαίες στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Κινητικότητα στο Ουκρανικό: Στη Μόσχα σύντομα Γουίτκοφ και Κούσνερ – «Πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου» λέει ο Τραμπ

59 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ, Σάββατο 9 Μαΐου 2026 (φωτ.: Toklik / EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)

Όταν οι Metallica… γράφουν «σεισμούς»: Το Αστεροσκοπείο κατέγραψε τις δονήσεις της συναυλίας στο ΟΑΚΑ

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης στην Πεντάβρυσο Καστοριάς. Στο βήμα η Έφης Κατσόγιαννου-Τριανταφύλλου. Σάββατο 9 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Στάθης Μάραντος Αμαραντίδης)

Πεντάβρυσος Καστοριάς: Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων πέρασε από γενιά σε γενιά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign