Ένταση που εκτονώθηκε μέσα σε μερικά λεπτά επικράτησε στο Σύνταγμα, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί η διαδήλωση για τη Μακεδονία. Διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά που οδηγούν στη Βουλή, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να τους απωθήσουν και στη συνέχεια να στήσουν ένα «τείχος».
Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας έχει καλέσει τον κόσμο να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα και το πρωί της Κυριακής στις Πρέσπες.
Η προσέλευση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ωστόσο όσοι παραμένουν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κρατούν ελληνικές σημαίες στα χέρια. Μια ελληνική σημαία αλλά και μία σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας έχουν απλωθεί και πάνω στο κενοτάφιο.
















