pontosnews.gr
Κυριακή, 31/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρεία πλειοψηφία για τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16 παρά τις ενστάσεις

11/05/2018 - 8:24μμ
Τουρκικά μαχητικά πάνω από Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη 3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την έγκρισή της έδωσε και η Νέα Δημοκρατία στη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, παρά τις σοβαρές ενστάσεις που διατύπωσε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί και η αμερικανική απάντηση στο ελληνικό LOA (Letter of Agreement).

Οι διαφωνίες που εκφράστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αφορούσαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε την κριτική για το γεγονός ότι συγκροτήθηκε το ΚΥΣΕΑ πριν ενημερωθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων για τη συμφωνία, λέγοντας:  «Η ΝΔ θέλει τη Συμφωνία για την αναβάθμιση των F16. Διαφωνεί για τη διαδικασία, ότι δεν έγινε σωστά. Να ξανακάνουμε ΚΥΣΕΑ αύριο το πρωί. Βάζει διαδικαστικά θέματα επειδή έγινε πρώτα το ΚΥΣΕΑ. Πάμε από την αρχή. Νομικά είμαστε ασφαλείς. Να μην αφήσουμε παράθυρο σε οποιοδήποτε να αμφισβητήσει τη συμφωνία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών, Συμεών Μπαλής, ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εντός της συνεδρίασης, εξήγησε προς τους βουλευτές οι οποίοι έθιξαν θέμα διαδικασίας, ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε αφενός έχοντας λάβει υπόψη του τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Εξοπλιστικών αφετέρου διότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση, και γι’ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής. Με τη λήξη της συνεδρίασης, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενημέρωσαν εκ μέρους της ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης Βασίλης Κικίλιας, και εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την επί της αρχής θετική τοποθέτηση των κομμάτων τους στη συμφωνία, αφετέρου δήλωσαν τη διαφωνία τους με τη διαδικασία.

Η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ακόμα υπογράμμισε, ότι ως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΝΔ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «ο Κανονισμός της Βουλής και η νομοθεσία λέει ότι πριν από κάθε ΚΥΣΕΑ έρχεται το θέμα στην Επιτροπή, προκειμένου η Επιτροπή να εκφράσει γνώμη». «Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε θέσει θέμα διαδικασίας, όχι θέμα ουσίας. Την αναβάθμιση των F-16 τη θεωρούμε απαραίτητη για τη χώρα, ωστόσο η διαδικασία δεν τηρήθηκε με βάση την πρόβλεψη του νόμου του 2011» δήλωσε από την πλευρά της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή εγκαινίων του συγκροτήματος νέων Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο Αγαθονήσι (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Ευάγγελος Καραΐσκος / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Αναμένω εξηγήσεις από τον Ουκρανό ΥΠΑΜ για το drone – Μήνυμα και προς την Άγκυρα

14/05/2026 - 8:11μμ
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

14/05/2026 - 12:32μμ
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

10/05/2026 - 11:40μμ
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

10/05/2026 - 10:44μμ
(Πηγή: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)
ΑΜΥΝΑ

Ο Έβρος ως «ασπίδα» της Ευρώπης: Επίσκεψη του Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα στον φράχτη

10/05/2026 - 5:31μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΜΥΝΑ

Συναγερμός για το ουκρανικό drone στη Λευκάδα – Στο μικροσκόπιο των Ενόπλων Δυνάμεων το σκάφος με τα 100 κιλά εκρηκτικά

10/05/2026 - 1:02μμ
Ο Νίκος Δένδιας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Σάββατο 9 Μαΐου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας για το drone στη Λευκάδα: «Ξέρουμε ποιοι είναι και τι περιέχει» – Πολιτικό μήνυμα για άμυνα και νέες απειλές

9/05/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone
ΑΜΥΝΑ

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

8/05/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνική Κοινότητα Αιξ-αν-Προβάνς συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης, μεταφέροντας χρώματα, μουσικές και γεύσεις της Ελλάδας στην καρδιά της Προβηγκίας (φωτ.: Facebook / Communauté Hellénique d'Aix-en-Provence_)

Από την Ελλάδα της κρίσης στη Νότια Γαλλία: Η ελληνική κοινότητα που έγινε σημείο αναφοράς στην Αιξ-αν-Προβάνς

8 ώρες πριν
Συντονιστής του προγράμματος U-Report της UNICEF φορά προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια εκστρατείας ενημέρωσης για τον Έμπολα στην Γκόμα, στην επαρχία Βόρειο Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (φωτ.: EPA / Marie Jeanne Munyerenkana)

Έμπολα: Ο ΠΟΥ προκρίνει πειραματικές θεραπείες και νέα εμβόλια για το στέλεχος που πλήττει το Κονγκό

8 ώρες πριν
Το πιο θερμό χειροκρότημα για τη Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, το 15ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (πηγή: Ο Ντελάλης)

Τα παιδιά της Μέριμνας Κατερίνης συγκίνησαν το Φεστιβάλ της ΠΟΕ – Το πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την κακοποίηση της 3χρονης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Szilard Koszticsak)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη χρονιά η Παρί!

9 ώρες πριν
Κάτοικοι επιθεωρούν τις ζημιές που προκάλεσε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA / STRINGER)

Ο πόλεμος απειλεί την αρχαία Τύρο: Στο στόχαστρο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Λιβάνου

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign