Το αδιαχώρητο έγινε για μια ακόμη φορά στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων νομού Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Απόλλων». Η εκδήλωση αποτέλεσε μνημόσυνο και στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αφού οι άντρες του Συλλόγου χόρεψαν την περίφημη σέρρα αφιερώνοντας τον χορό τους στα 353.000 θύματα.
Όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν δείγματα της δουλείας τους αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Την εκδήλωση άνοιξε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Ρωμανίδης καλωσορίζοντας παλιούς γνώριμους, μέλη και φίλους του συλλόγου που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν το παρών στην ετήσια γιορτή του σωματείου στηρίζοντας τις δράσεις του.
Ο χορός, αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων, δεν άργησε να στηθεί αφού πρώτα οι χορευτικές ομάδες παρουσίασαν ένα ποντιακό πρόγραμμα που τα είχε όλα. Την έντονη συγκίνηση του κόσμου ωστόσο προκάλεσε ο χορός της αντρικής ομάδας του συλλόγου μπροστά από το πανό που έγραφε «Δεν ξεχνώ – 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση».
![]()
Το παιδικό χορευτικό
Οι καλλιτέχνες Κώστας Θεοδοσιάδης, Φάνης Κουρουκλίδης, Γιώργος Σιαμλίδης, Γιάννης Πολυχρονίδης, Τάσος Πετρόπουλος και Νίκος Μεταξάς διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι το πρωί, ενώ το παρών στην γιορτή έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
- Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης.
















