pontosnews.gr
Κυριακή, 27/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς θα απαλλαγείτε από έντομα και παράσιτα

16/08/2017 - 10:16πμ
Πώς θα απαλλαγείτε από έντομα και παράσιτα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κουνούπια, μύγες,  μυρμήγκια, σφήκες, κατσαρίδες, ψύλλοι και τσιμπούρια∙ οι συνήθεις «ύποπτοι» του καλοκαιριού, και όχι μόνο, που απειλούν να διαταράξουν την ησυχία σας.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς επισκέπτες.

Τα κουνούπια χρειάζονται λιμνάζοντα νερά για να αναπαραχθούν, έτσι θα πρέπει όσο το δυνατόν να περιορίζετε την ύπαρξή τους. Αδειάστε άδεια κουτιά αναψυκτικών και πετάξτε τα, και προσέχετε όταν ποτίζετε τα φυτά σας. Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγο νερό. Προσοχή με τις παιδικές πισίνες και τις υδρορροές. Επίσης, κρατήστε το γρασίδι σας κομμένο.

Οι μύγες ευδοκιμούν κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Γεννούν τα αυγά τους στα σκουπίδια, στο έδαφος, στο κομμένο γρασίδι, στην αποχέτευση, στο νερό, στα ζωικά απόβλητα και τα σάπια τρόφιμα. Για να τις αποτρέψετε θα πρέπει να  μην αφήνετε σκουπίδια στην αυλή σας, να μην αφήνετε τις πόρτες μισάνοιχτες και να σφραγίζετε όλα τα τρόφιμα σας.

Τα μυρμήγκια είναι πιο εύκολο να τα εξοντώσετε με εντομοκτόνα, αλλά και με μια σειρά φυσικές μεθόδους. Ψεκάστε βορικό οξύ ή σκόνη βόρακα γύρω από τις ορατές εισόδους και κατά μήκος μονοπατιών και στη συνέχεια κρατήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας μακριά από τις συγκεκριμένες περιοχές. Στο εσωτερικό του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε σκόνη από βορικό οξύ ανάμεικτη με ίση ποσότητα αλεύρι, καλαμποκάλευρο ή ζάχαρη (και πάλι, θα πρέπει να εμποδίσετε παιδιά και κατοικίδια από το να έρθουν σε επαφή με την σκόνη). Τα μυρμήγκια θα φέρουν τους κόκκους στη φωλιά τους, θα τραφούν με αυτά και θα πεθάνουν.

Οι σφήκες συναθροίζονται κυρίως γύρω από σκουπίδια, τρόφιμα και ποτά. Οι φωλιές τους, από την άλλη πλευρά, γίνονται συχνά γύρω από τα κτήρια, θάμνους και κάτω από μαρκίζες ή σοφίτες. Για να απαλλαγείτε από τις φωλιές τους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα του εμπορίου, με τα οποία θα ψεκάζετε απευθείας στη φωλιά το βράδυ. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε μια φωλιά μόνοι σας. Υπάρχουν επαγγελματίες που ειδικεύονται στην εξάλειψη του προβλήματος.

Οι κατσαρίδες βγαίνουν τη νύχτα και τρέφονται με ψίχουλα, χαρτί, κόλλα, τροφές για κατοικίδια, ακόμα και κερί. Το κλειδί είναι ο καλός καθαρισμός. Δεν στέκονται αν δεν υπάρχει τίποτα να φάνε. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να σφραγίσετε τα ανοίγματα γύρω από τους σωλήνες νερού κα να ανακόψετε τις διαδρομές τους.

Οι ψύλλοι, τα ζωύφια που ρουφάνε αίμα εντοπίζονται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για να κρατήσετε τους ψύλλους μακριά, πρέπει να κάνετε μπάνιο και να χτενίζετε συχνά το κατοικίδιο ζώο σας και να πλένετε συχνά και το στρώμα σας. Πρέπει επίσης να σκουπίζετε τακτικά τα χαλιά και τα καλυμμένα έπιπλα. Εάν το φαινόμενο είναι έντονο, μιλήστε με έναν κτηνίατρο και καλέστε κάποιον ειδικό στην εξολόθρευσή τους το συντομότερο δυνατόν.

Τα τσιμπούρια πρέπει αν απομακρύνονται από το δέρμα το συντομότερο δυνατόν, καθώς μερικά από αυτά κουβαλούν την ασθένεια Lyme. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό τσιμπιδάκι, πιάστε το τσιμπούρι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο όπου είναι προσαρτημένο στο δέρμα και τραβήξτε το προς τα έξω. Προσπαθήστε να τραβήξετε ολόκληρο το τσιμπούρι. Στη συνέχεια καθαρίστε την περιοχή με οινόπνευμα και πλύνετε τα χέρια σας καλά, με σαπούνι και νερό. Εάν δεν μπορέσετε να τραβήξετε ολόκληρο το τσιμπούρι, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα γιατρό.

Πηγή: babyradio.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Marjonhorn)
ΥΓΕΙΑ

Γεννήθηκαν στη Βρετανία τα πρώτα μωρά με DNA από 3 ανθρώπους

17/07/2025 - 12:33μμ
Επιχρωματισμένη ηλεκτρονική μικρογραφία του βακτηρίου της σύφιλης Treponema pallidum. Αρκετά σπειροειδή βακτήρια έχουν επισημανθεί με χρυσό (φωτ.: NIAID)
ΥΓΕΙΑ

Σύφιλη-Βλενόρροια: Αυξήθηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα εν μέσω Covid-19 – Ποιοι οι βασικοί ένοχοι

12/07/2025 - 5:33μμ
Εθελοντική αιμοδοσία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: Ανάγκη για δεκάδες χιλιάδες μονάδες αίματος κάθε χρόνο

12/07/2025 - 11:02πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Τα «dupes» καλλυντικά κρύβουν κινδύνους για την υγεία, προειδοποιούν ειδικοί

11/07/2025 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Gathany / Centers for Disease Control)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για το 2025

9/07/2025 - 4:55μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΥΓΕΙΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ίσως να κόστισε τη ζωή σε 2.300 ανθρώπους

9/07/2025 - 3:57μμ
(Πηγή: iSea)
ΥΓΕΙΑ

iSea: Γνωρίζουμε στ’ αλήθεια τι τρώμε; – Είδη που κινδυνεύουν με αφανισμό, πωλούνται με… ψευδώνυμο

7/07/2025 - 1:18μμ
Αθηναίοι και τουρίστες προστατεύονται με όποιo τρόπο μπορούν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στον οργανισμό κατά τον καύσωνα – Πρόληψη και αντιμετώπιση

6/07/2025 - 6:52μμ
Δείγμα του μύκητα Aspergillus flavus, στο εργαστήριο (φωτ.: Bella Ciervo)
ΥΓΕΙΑ

Τοξικός μύκητας της «κατάρας των Φαραώ» μετατρέπεται σε φάρμακο κατά της λευχαιμίας

24/06/2025 - 4:29μμ
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)
ΥΓΕΙΑ

Ανοσοθεραπεία δίνει ελπίδα σε ασθενείς με καρκίνο

1/06/2025 - 6:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Θρίλερ με νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο – Φορούσε μαγιό

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Επιμένει και σήμερα ο καύσωνας

42 λεπτά πριν
Ταξί στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αθήνα: Ταξί χωρίς άδεια χρέωσε 310 ευρώ για τη διαδρομή Αεροδρόμιο-Σύνταγμα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μικαέλα Τσορμπατζίδου)

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου και η Τζένγκο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Στο ψηλότερο σκαλί Σπανουδάκη και Αναστασάκης

10 ώρες πριν
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στιγμές πριν από τη δύση του ηλίου στη Δροσοπηγή (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ολονύχτια μάχη για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κρήτη, Εύβοια, Αττική, Κύθηρα, Μεσσηνία

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign