pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύμβουλος Ερντογάν: Δεν υπάρχει πλέον ευρωπαϊκή λύση για την Κύπρο

14/03/2017 - 10:57μμ
Προκλητικά σχόλια του Γιγίτ Μπουλούτ για Τσακαλώτο, Τσίπρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεν υπάρχει πλέον ευρωπαϊκή λύση για την Κύπρο και δεν θα υπάρξει λύση στην οποία θα υπάρχει η ΕΕ, έγραψε σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Star χθες (αναδημοσιεύτηκε σήμερα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika) ο εκ των συμβούλων του προέδρου Ερντογάν σε θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ (Yiğit Bulut).

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο Μπουλούτ είχε δηλώσει σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, στα τέλη Ιανουαρίου, ότι την Κύπρο την πήραν με αίμα και είχε ασκήσει κριτική στον Μουσταφά Ακιντζί για την άποψη πως θα βοηθήσει η Κύπρος την Τουρκία μέσω της ΕΕ, εφόσον θα είναι μέλη της Ένωσης και οι Τουρκοκύπριοι. Αναφερόμενος στην κρίση στις σχέσεις Τουρκίας με ευρωπαϊκές χώρες, ο Μπουλούτ γράφει ότι «ούτε θα απολογηθούμε στην ΕΕ για την ύπαρξή μας σ’ αυτή τη γεωγραφική περιοχή, ούτε θα κάνουμε βήμα στην Κύπρο, ούτε και θα πληρώσουμε ένα γρόσι ως αποζημίωση. Θέλω να τ’ ακούσουν και τ’ άτομα που χαράζουν χάρτες για την Τουρκία και την Κύπρο».

Εδώ και μήνες, προσθέτει, «γράφω για τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ για την Κύπρο και λέω ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες. Θα εμπιστευθούμε την Κύπρο και τα αδέλφια μας εκεί στις χώρες της ΕΕ που επιτίθενται στους υπουργούς μας, που βάζουν τους σκύλους να δαγκώσουν τους αδελφούς μας και που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα; Ποτέ! Στην Κύπρο πλέον δεν υπάρχει η επιλογή της ΕΕ. Όσον αφορά στις χώρες της ΕΕ που νομίζουν ότι θα αποκόψουν την Κύπρο από την Τουρκία, σας λέω αυτό: Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την επέμβαση του 1974 που γλίτωσε τα αδέλφια του τουρκικού έθνους στην Κύπρο από τη σφαγή».

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη ότι όσο η ΕΕ τηρεί σκληρή γραμμή στις σχέσεις της με την Τουρκία, η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει βήματα στο Κυπριακό.

Και συνέχισε γράφοντας: «Ο τελευταίος μου λόγος: Η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει αυτά τα παιχνίδια, ας τα συνεχίσει. Μάλιστα μπορεί να άρει τη στήριξή της σε κάθε αρχή της ΤΔΒΚ. Δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα στην Κύπρο. Ενόσω συνεχίζεται αυτή η στάση της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, δεν τίθεται θέμα να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία. Ιδού η Ρόδος. Πήραμε πίσω την Κύπρο ποτίζοντας το χώμα με το αίμα μας, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να την πάρει, ας πληρώσει με το ίδιο αντίτιμο, ορίστε! Άντε Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία, οι Ναζί που επιτέθηκαν με αστυνομικά οχήματα εναντίον των γυναικών και των παιδιών και έβαλαν τους σκύλους τους να επιτεθούν στα αδέλφια μας, αν τολμάτε ελάτε, η Κύπρος είναι εκεί».

Η Afrika σχολιάζει ότι την ένταση στις σχέσεις Τουρκία-Ολλανδίας πληρώνουν οι Τουρκοκύπριοι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τμήμα της αφίσας για την εκδήλωση
ΚΥΠΡΟΣ

Ανθεστήρια Αμμοχώστου 2026: Μια γιορτή χρώματος και παράδοσης από όπου δεν θα λείψει ο Πόντος

28/04/2026 - 6:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΥΠΡΟΣ

Τραμπ: «Οι Ιρανοί μπορούν να μου τηλεφωνήσουν όποτε θέλουν» – Γιατί ακύρωσε το ταξίδι των απεσταλμένων στο Πακιστάν για τις διαπραγματεύσεις

26/04/2026 - 12:21πμ
(Φωτ.: armenpress.am)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Το ΥΠΕΞ τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων με μήνυμα μνήμης και ιστορικής ευθύνης

24/04/2026 - 7:14μμ
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στο κυπριακό προεδρικό μέγαρο με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: EPA/JEWEL SAMAD / POOL)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Γαλλία: Ιστορική η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στο νησί από το 1960

23/04/2026 - 6:41μμ
Και δυνάμεις των βρετανικών βάσεων έχουν αναπτυχθεί στην Πύλα, για προληπτικούς λόγους. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ένταση στην Πύλα της Κύπρου: Καταγγελίες για κινήσεις κατοχικών δυνάμεων – Διαψεύδει για τεθωρακισμένα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

15/04/2026 - 5:15μμ
(Φωτ.: cyprus-mail.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συναγερμός στην Πύλα – Ενίσχυση των δυνάμεων της UNFICYP μετά την τουρκοκυπριακή πρόκληση

13/04/2026 - 11:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αδιαπραγμάτευτο το νομικό καθεστώς των βάσεων, λέει η Βρετανία

13/04/2026 - 12:02μμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συναγερμός στη Γερμασόγεια – Κατέρρευσε μέρος διώροφης πολυκατοικίας

11/04/2026 - 2:46μμ
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon στο λιμάνι του Πόρτσμουθ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο (φωτ.: EPA/Neil Hall)
ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon – Τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα ιρανικού drone στο Ακρωτήρι

23/03/2026 - 8:36μμ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Δέσμευση Γκουτέρες για πρόοδο έως το τέλος της θητείας του – «Στόχος η ουσία» λέει ο Χριστοδουλίδης

18/03/2026 - 11:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2026, ο Ακύλας Μυτιληναίος και το «Φέρ' το» (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Eurovision 2026: Στον τελικό ο Ακύλας και το «FERTO» – Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό

2 ώρες πριν
(Πηγή: Γρ. Τύπου δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Τιμή στους 353.000 Έλληνες του Πόντου που δολοφονήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα

2 ώρες πριν
Ο Ακύλας στον πρώτο ημιτελικό του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) στη Βιέννη, της Αυστρίας (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Eurovision 2026: «Level Up» για την Ελλάδα με τον Ακύλα στον Α’ Ημιτελικό

3 ώρες πριν
Η πολυκατοικία στην Ηλιούπολη όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τα δύο 17χρονα κορίτσια (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο σχολείο των 17χρονων κοριτσιών

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ AkritesAspropirgou1979)

19η Μαΐου στον Ασπρόπυργο: Τιμή στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Άλμα παραμονής ο Αστέρας – Μειώθηκαν οι ελπίδες για ΑΕΛ, Πανσερραϊκό

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign