pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Μου ζήτησαν να κάψω την ελληνική σημαία στα Ίμια» – Επανέρχεται στην αποκάλυψή του ο πρώην επικεφαλής των Ελλήνων κομάντος

9/02/2017 - 11:34μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Επαναβεβαίωσε τη συγκλονιστική αποκάλυψη, την οποία είχε κάνει και κατά το παρελθόν, 21χρόνια μετά τη νύχτα των Ιμίων, ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού ο οποίος επιχειρούσε τότε στην περιοχή. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, την Πέμπτη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο υποναύαρχος σήμερα Γιώργος Κολιτσόπουλος υποστήριξε ότι εκείνη την περίοδο ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί, του ζήτησαν να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα Ίμια και να την κάψει. Εκείνος όμως την φύλαξε.

«Πήρα εντολή άνωθεν, στρατιωτική και πολιτική, ότι η σημαία πρέπει να καεί. Όταν το άκουσα, ζήτησα επανάληψη και όταν επιβεβαιώθηκε, ένιωσα την μεγαλύτερη ντροπή και ξεφτίλα της ζωής μου», λέει.

Ήταν λίγες μέρες μετά την τραγική νύχτα κατά την οποία βρήκαν το θάνατο οι τρεις ήρωες αξιωματικοί και στην περιοχή παρέμεναν πολεμικά σκάφη της Ελλάδας και της Τουρκίας, το Λιμενικό και κομάντος της Ελληνικής ακτοφυλακής. Είχαν εντολή να μην ανέβει κανείς στις νησίδες των Ιμίων. «Δύο μήνες μετά την κρίση, άγνωστο πως, βρέθηκε στην βραχονησίδα των Ιμίων μια σημαία κάτω, μεγάλη σε μέγεθος μαζί με ένα δάφνινο στεφάνι. Χτύπησαν αμέσως τα τέλια, οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν και ο κυβερνήτης της φρεγάτας της ελληνικής που παρέπλεε την περιοχή, έδωσε εντολή σε μια ομάδα βατραχανθρώπων εκεί δική μας και με το φουσκωτό πήγαν και την πήραν», θυμάται ο Γιώργος Κολιτσόπουλος.

Η άνωθεν εντολή να καεί η ελληνική σημαία, σύμφωνα με τον διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, δόθηκε για να μην πυροδοτήσει  την τουρκική προκλητικότητα, καθώς η ειρήνη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κρεμόταν από μια κλωστή.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο επικεφαλής των Ελλήνων κομάντος, αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή  και να κάψει την σημαία. Οι πιέσεις όμως προς τον Έλληνα αξιωματικό να προβεί σε αυτήν την  αχαρακτήριστη πράξη έγιναν αφόρητες. Για το λόγο αυτό, έστειλαν Έλληνα ανώτερο  αξιωματικό ο οποίος θα επιτηρούσε το κάψιμο του εθνικού μας συμβόλου.

«Όταν ήρθε ο συνάδελφος, είχα ένα βαρέλι που φαινόταν από το διοικητήριο του στρατοπέδου όπου είχα βάλει μέσα στουπιά. Όταν ήρθε του είπα ότι εκεί είναι η σημαία. Έστειλα έναν βατραχάνθρωπο έριξε πετρέλαιο και έβαλε φωτιά στα στουπιά», αναφέρει.

Εικοσιένα χρόνια μετά, το μυστικό που φύλαξαν οι βατραχάνθρωποι, ήρθε στην επιφάνεια. Η σημαία όχι μόνο  δεν κάηκε, αλλά όπως λέει ο υποναύαρχος Γιώργος Κολιτσόπουλος, είναι σε καλά χέρια.

«Βρίσκεται κρυμμένη από τους βατραχανθρώπους και ελπίζω κάποια μέρα να ανεμίσει πάλι στις βραχονησίδες. Να το δω και να πεθάνω. Αισθάνομαι μια υπερηφάνεια. Ότι έκανα κάτι για σωστό για την πατρίδα. Αισθάνομαι μια υπερηφάνεια στα μάτια των παιδιών μου γιατί έχω δυο αγόρια», λέει συγκινημένος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

26/07/2026 - 3:54μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr/teleti-anachorisis-ellinikis-dynamis-saoydikis-aravias/)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε δύο πυραύλους των Χούθι

25/07/2026 - 11:29πμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

24/07/2026 - 9:32μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλά για τις αποφάσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά: Το ΚΥΣΕΑ άναψε το «πράσινο φως» για την «Ατζέντα 2030»

23/07/2026 - 2:00μμ
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SPYDER AiO της Rafael (πηγή: rafael.co.il)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Στο ΚΥΣΕΑ ο ελληνικός αντιαεροπορικός θόλος των 3 δισ. ευρώ

21/07/2026 - 9:32μμ
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/ Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταβρύσου «Ο Πόντος»)

Καστοριά: Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πεντάβρυσο

14 λεπτά πριν
O σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κώστας Παπαζάχος: Ο σεισμός στην Κολομβία και οι ομοιότητες με εκείνους σε Κύθηρα και Λεωνίδιο

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com /users/startupstockphotos-690514/)

Ανεργία: Νέα κρίση στην απασχόληση των νέων σε παγκόσμια κλίμακα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων στη Γραμμή 2 λόγω απόπειρας αυτοκτονίας στον Άγιο Αντώνιο

2 ώρες πριν
Ο Ζώρας Μελισσανίδης, στο Αρχονταρίκι του περίβλεπτου κτηρίου που ανεγέρθη στη μνήμη του από τους γιους Δημήτρη και Ιάκωβο Μελισσανίδη, στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Μελισσανίδειον Μέλαθρον: Ένα σύγχρονο κτήριο στην Παναγία Σουμελά, σημείο αναφοράς για τον ποντιακό ελληνισμό

2 ώρες πριν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς  στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Financial Times: Ο Τζέι ντι Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις με drone στον Εύξεινο Πόντο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign