pontosnews.gr
Κυριακή, 1/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στη Θράκη ο Αλέξης Τσίπρας

25/11/2016 - 9:47πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται και θα καταστήσουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ισχυρό διακομιστικό κόμβο, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο λιμάνι της πόλης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη. «Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη πόλη της ΕΕ στα ανατολικά της σύνορα. Πρώτος σταθμός το λιμάνι της πόλης που παρά την κρίση αναπτύσσεται με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η πόλη μπορεί να γίνει και θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής γιατί από εδώ περνάνε οι ενεργειακοί δρόμοι του μέλλοντος» πρόσθεσε.

Εξάλλου όπως σημείωσε, «εδώ έχουμε σχέδιο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο λιμάνι».

Η σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς
«Θέλω να τονίσω πως παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μια μεγάλη περιπέτεια και έχει απωλέσει το 1/4 του εθνικού μας πλούτου, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε και έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα με την καλή διαχείριση από τον οργανισμό λιμένος Αλεξανδρούπολης είμαστε σε θέσει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του λιμανιού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το σημαντικό έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι Μπουργκάς στη Βουλγαρία και σημείωσε ότι προχωρά η αναβάθμιση και του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

«Ολοκληρώσαμε έργα όπως η εμβάθυνση του λιμανιού και η ολοκλήρωση του εμπορευματικού προβλήτα. Όμως αυτά τα έργα δεν αρκούν. Βρέθηκα στη Σόφια και στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας συμφωνήσαμε στην ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και του Μπουργκάς και στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής τους σύνδεσης. Αυτό σημαίνει άμεση υλοποίηση της ανακαίνισης της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο κυρίως με την εγκατάσταση ηλεκτροδότησης. Επιπλέον έχουμε αναπτύξει τις οδικές αρτηρίες της περιοχής. Όμως η περιοχή είναι και ένας σημαντικός κόμβος ενέργειας. Η Αλεξανδρούπολη και η Θράκη βρίσκονται στο επίκεντρο υλοποίησης μεγάλων έργων που αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε όλη της περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμά του
Ο πρωθυπουργός στις 11:00, μεταβαίνει στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12:15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στη μία το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

Στις 14:00 θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 14:45. θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή. Στις 18:30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Arcadia.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή – Οι συστάσεις του ΥΠΕΞ για όσους βρίσκονται εκεί

28/02/2026 - 10:59μμ
Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα, υποκλοπές και σκληρές ατάκες: Η μετωπική Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή

27/02/2026 - 12:50μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/ NECATI SAVAS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική αντίδραση της Αθήνας στην προκλητική επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ

27/02/2026 - 11:20πμ
Εικόνα από τη συνάντηση ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Marco Rubio στον Λευκό Οίκο (φωτ.: U.S. Department of State 
@StateDept)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Λευκό Οίκο ο Γιώργος Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο

27/02/2026 - 9:35πμ
Συζήτηση και έγκριση του πορίσματος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυλαία στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με το πόρισμα που θα παραδοθεί στον Νικήτα Κακλαμάνη

26/02/2026 - 5:33μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: YouTube / 
Νέα Δημοκρατία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο

25/02/2026 - 9:23μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Αυτοψία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και μέτρα αποκατάστασης

25/02/2026 - 4:34μμ
Στιγμιότυπο από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης Και Δικαιοσύνης και ελληνισμού της Διασποράς (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Θετικές οι αντιδράσεις των αποδήμων, τι προτείνουν – «Το ζητούσαμε χρόνια και γίνεται πράξη»

24/02/2026 - 10:30μμ
Μία από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες υπουργών, λέει η ΝΔ – Σύσταση προανακριτικής επιτροπής ζητά η αντιπολίτευση

24/02/2026 - 8:50μμ
Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Νέα αύξηση κατώτατου μισθού τον Απρίλιο: Οι προτάσεις των φορέων και ο στόχος για 950 ευρώ το 2027

30 λεπτά πριν
Φωτογραφία από τη βιντεοσκόπηση του χορού Σέρρα στον Άγιο Παντελεήμονα Μικροδάσους Κιλκίς για την καταλογογράφηση του Πυρρίχιου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς (φωτ.-εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Παύλος Τσιλογλανίδης: Οι χοροί μας είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας και η παλικαροσύνη μας (Μέρος Β΄)

1 ώρα πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

Η φανέλα του αιώνα του ΠΑΟΚ – Τα χρώματα μας. Οι ρίγες μας. Από γενιά σε γενιά

2 ώρες πριν
Συντρίμμια ιρανικού πυραύλου καταπέφτουν στη θάλασσα της πόλης Χάιφα, μετά την αναχαίτισή του από το Ισραήλ (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Βρετανός υπουργός Άμυνας: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την Κύπρο – Διαψεύδει η Λευκωσία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Danny Kaye-King of Jesters)

Μια μοναδική στιγμή στο χρόνο: 1965 – Η Νάνα Μούσχουρη, ο Χάρι Μπελαφόντε και ο Ντάνι Κέι τραγουδούν «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» στην αμερικανική τηλεόραση

3 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Θεσσαλονίκη: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Συνελήφθη 34χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συντρόφου του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign