Το «ξήλωμα» της διάταξης Φίλη που αναφέρει ότι για να γίνουν απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να εγκριθεί η αιτιολογία τους από Ειδικό Συμβούλιο, ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, που άνοιξαν ένα θέμα το οποίο θεωρητικά είχε κλείσει.
Η απαίτηση των δανειστών έγινε γνωστή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στη συνάντηση που είχε με τους δανειστές.
«Οι δανειστές αντιμετωπίζουν το θέμα με όρους αγοράς» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, αφήνοντας αιχμές για «κακούς σχολάρχες» που δίνουν πληροφορίες στην Τρόικα. Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε συμβιβαστικά το συμβούλιο αυτό να συγκροτηθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όχι από το υπουργείο Παιδείας.
Όμως, οι θεσμοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Αν δεν βρεθεί λύση θα προστεθεί ένας ακόμη πονοκέφαλος στην πορεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
















