pontosnews.gr
Κυριακή, 13/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η ΕΠΟΝΑ στην πλατεία Συντάγματος, με περίπτερο αφιερωμένο στη Γενοκτονία (φωτο)

18/05/2016 - 3:07μμ
Η ΕΠΟΝΑ και φέτος στην πλατεία Συντάγματος – Ενημερωτικά περίπτερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι το περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας ξεκίνησε να στήνεται αργά το βράδυ της Δευτέρας, για να είναι έτοιμο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης; Πόσοι ξέρουν ότι τα φυλλάδια αλλά και τα dvd που μοιράζουν έχουν παραχθεί με αποκλειστικά έξοδα του σωματείου; Χιλιάδες φυλλάδια και οπτικοακουστικό υλικό μοιράζουν οι νεολαίοι στους περαστικούς, σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν για τη Γενοκτονία.

Εκεί, στο δικό τους «σπίτι», με τη δύναμη που αντλούν από τη λέξη δικαίωση, είναι για ακόμα μια χρονιά οι νέοι Πόντιοι, δίνοντας το δικό τους ραντεβού με τη μνήμη και την ιστορία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δυναμικά, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής έστησε το ενημερωτικό της περίπτερο στην καρδιά της Ελλάδας, στην πλατεία Συντάγματος. Με πίστη στην παράδοση μα κυρίως με σεβασμό στις ρίζες και την ιστορία, οι νεολαίοι γνωστοποιούν με ενημερωτικά φυλλάδια τα ιστορικά τεκμηριωμένα γεγονότα της Γενοκτονίας αλλά και το πρόγραμμα των ημερών της 19ης Μαΐου, ενώ μόλις πέφτει ο ήλιος προβάλλονται βίντεο με τα ντοκουμέντα της γενοκτονίας.


Μέλη της ΕΠΟΝΑ, φτιάχνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του «σπιτιού» τους (φωτ.: Βασ. Καρυοφυλλίδης)

Μια από τις μεγάλες δράσεις της ΕΠΟΝΑ είναι η ολονυχτία, μεταξύ 18ης και 19ης Μαΐου, όταν οι νεολαίοι «μονάζουν» τους γενοκτονημένους νεκρούς.

Πλήθος νέων ανθρώπων ξενυχτούν εκεί τους νεκρούς, όπως έκαναν στον Πόντο. Με απαγγελίες, με μουσικές πένθιμες, με τραγούδια και με κεριά κάνουν «παρέα» στους νεκρούς. Όπως θα κάνουν και απόψε το βράδυ. Είναι μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές των εκδηλώσεων μνήμης πριν από το δυναμικό παρών στην κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ και την πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.


Το 2011 η ΕΠΟΝΑ είχε προβάλει τη Γενοκτονία στους συρμούς του μετρό με δικά της έξοδα (φωτ. ΕΠΟΝΑ)

Μπλουζάκια, χάρτες, βιβλία, βραχιόλια πωλούνται στο περίπτερο με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για μελλοντικές δραστηριότητες των νέων, με επίκεντρο πάντα, τη συμβολή τους στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Σταυρίτες» 2026, ημέρα πρώτη. Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 στην Πλατεία Ευσταθιάδη στην Αργυρούπολη (φωτ.: Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης)
ΠΟΝΤΟΣ

Αργυρούπολη: Οι «Σταυρίτες» έγιναν 20 – Από το ποντιακό πανηγύρι στο θέατρο

13/09/2026 - 6:00μμ
Οι «Ακρίτες» από το Πολύκαστρο στη Θεσσαλονίκη, στην 90ή ΔΕΘ (φωτ.: Facebook / Δημοσίευση του χρήστη Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

90ή ΔΕΘ: Οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου χόρεψαν στο πρώτο περίπτερο της ΠΟΕ

13/09/2026 - 4:49μμ
(Φωτ.: Ακρίτες Σερρών/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Με ποντιακούς χορούς οι «Ακρίτες» στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Ροδόπολης

12/09/2026 - 11:05μμ
Στη «Στέγη Κοριτσιού» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το 1961 (φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών)
ΠΟΝΤΟΣ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Η «Στέγη» που άνοιγε στα κορίτσια το δρόμο προς τις σπουδές

12/09/2026 - 10:39πμ
Ο Βασίλης Π. Καλαφάτης (πηγή: conservatory.com)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Βασίλης Π. Καλαφάτης: Ο μεγάλος δάσκαλος και συνθέτης της Δυτικής μουσικής από την Ευπατορία του Εύξεινου Πόντου

11/09/2026 - 8:16μμ
Το δισέλιδο υπόμνημα των πληρεξουσίων των Ελλήνων του Πόντου προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 1920 (πηγή: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Μόνος ο μητροπολίτης Αμασείας αντέστη»: Το υπόμνημα για την Τραπεζούντα που έφτασε στον Βενιζέλο

11/09/2026 - 4:00μμ
Οι άνθρωποι πίσω από την εκδήλωση στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σταυρίτικα 2026: Οι άνθρωποι πίσω από το τετραήμερο ποντιακό γλέντι στη Θεσσαλονίκη

11/09/2026 - 1:59μμ
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)
ΠΟΝΤΟΣ

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

10/09/2026 - 10:55μμ
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

10/09/2026 - 10:30μμ
(Φωτ.: Σοφία Αμπερίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ιαπωνία και Πόντος έσμιξαν ξανά στη ΔΕΘ

10/09/2026 - 9:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόσμος συρρέει στην Αγία Τριάδα Νίκαιας, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.; EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γιώργος Μαζωνάκης: Ουρές στην Αγία Τριάδα Νίκαιας για το τελευταίο αντίο

17 λεπτά πριν
Πομπή προς την Πλατεία Ελευθερίας της Πάτρας, στη μνήμη των Μικρασιατών της Καταστροφής. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: thebest.gr)

Πάτρα: Μνήμη Μικρασίας στην Αγία Φωτεινή των προσφύγων

32 λεπτά πριν
Δείγματα αίματος στο Κλινικό Κέντρο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ – Φωτογραφία αρχείου (φωτ.: National Cancer Institute / Daniel Sone)

Καρκίνος και θρόμβωση: Αρτηριακά επεισόδια στο 8% των ασθενών διεθνούς μελέτης

56 λεπτά πριν
«Σταυρίτες» 2026, ημέρα πρώτη. Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 στην Πλατεία Ευσταθιάδη στην Αργυρούπολη (φωτ.: Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης)

Αργυρούπολη: Οι «Σταυρίτες» έγιναν 20 – Από το ποντιακό πανηγύρι στο θέατρο

1 ώρα πριν
Σκαλωσιές στην Αγια-Σοφία Κωνσταντινούπολης, 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Anadolu)

Αγια-Σοφία Κωνσταντινούπολης: Το πιο ευάλωτο σημείο της σε σεισμό – Οι κρίσιμες εργασίες για τη θωράκισή της

2 ώρες πριν
Το καμένο όχημα που εντοπίστηκε στα Βρασνά Θεσσαλονίκης και εξετάζεται αν συνδέεται με την απόδραση κρατουμένου από το Νοσοκομείο Σερρών (φωτ.: ThessPost)

Σέρρες: Στα σύνορα οι έρευνες για τον δραπέτη – Έλεγχοι στους Ευζώνους

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV