pontosnews.gr
Σάββατο, 9/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μία ημέρα μετά το εκλογικό φιάσκο

23/11/2015 - 12:32μμ
Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ σε αριθμούς (γράφημα)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την Κυριακή απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το εκλογικό φιάσκο της ΝΔ, αλλά επέλεξε να σπάσει την εκκωφαντική σιωπή του, όπως είπε, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν ήταν καθόλου φειδωλός στις δηλώσεις του εξαπολύοντας… ρουκέτες και κατηγορώντας το σύστημα Σαμαρά για εμπλοκή στη διαδικασία.

«Δεν είμαι γαντζωμένος σε καρέκλες. Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος. Πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι», δήλωσε.

Μεϊμαράκης: Θα ζητήσω από τον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη, ή αν θέλουν κάποιον άλλο, να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε ακόμα να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όχι για να αποφασίσει το θέμα διαδοχής –στο οποίο δεν έχει καμία αρμοδιότητα–, αλλά για να συζητήσει τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά την περίφημη Infosolutions που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας, ο Β. Μεϊμαράκης είπε ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε δικό του συνεργάτη για την εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει έργα στο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είπε επίσης ότι ο Μάκης Βορίδης την γνώριζε ως υπουργός, ενώ είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της – την πληροφορία αυτή διέψευσε λίγο αργότερα ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά τις επίσημες δηλώσεις του, τους ενημέρωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική και ηθική βλάβη κατά της Infosolutions. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μηνύσεων και αγωγών εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή του κόμματος Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής Νίκου Πέτσα.

Παραίτηση Γεωργιάδη και Μητσοτάκη, κύκλοι Τζιτζικώστα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος που σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ανακοίνωσε μέσω Twitter την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ δηλώνοντας, και αυτός, ότι περιμένει την παραίτηση Τζιτζικώστα.

Κύκλοι του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι προσχηματικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ότι η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με το φιάσκο και ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν προτίθεται να παραιτηθεί. «Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εκλεγμένος», ανέφεραν.

Στους… κύκλους του Απόστολου Τζιτζικώστα απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με νέα ανάρτηση στο Twitter.

Μπορεί ο κ. Τζιτζικώστας επιτέλους να μιλήσει ο ίδιος και να αφήσει τους συνεργάτες; https://t.co/r0dBEESyV2

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 23, 2015

Την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ανακοίνωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η ΝΔ έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι», αναφέρει στην γραπτή του δήλωση. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που του έστειλε στις 11 Νοεμβρίου 2015 και στην οποία επισημαίνεται ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

9/05/2026 - 12:01μμ
(Φωτ.: ministryofjustice.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

7/05/2026 - 9:36μμ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην Βουλή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη – Να ιδρώσουμε όλοι τη φανέλα

7/05/2026 - 7:05μμ
Η ΚΟ της ΝΔ χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Σκληρή δοκιμασία για την Κοινοβουλευτική Ομάδα – Σήμερα το κρίσιμο τεστ

7/05/2026 - 10:25πμ
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου
(φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Βελόπουλος: «Ναι» της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του

6/05/2026 - 12:54μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ βγαίνει από το Air Force One (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Γκιλφόιλ: Ο Τραμπ στην Ελλάδα το 2026 – Αμερικανική κινητικότητα στην περιοχή μας

5/05/2026 - 6:33μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο βήμα της ελληνικής Βουλής, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης. Τρίτη 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιστορική ομιλία Βαρθολομαίου στη Βουλή: Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη, κατακτάται

5/05/2026 - 4:15μμ
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για ηλεκτρικά πατίνια: «Προσωπικά θα ήθελα να απαγορευτούν» – Αυστηρότερες ρυθμίσεις ενόψει

5/05/2026 - 11:32πμ
Ο Χάρης Καστανίδης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης με σφοδρή επίθεση κατά Νίκου Ανδρουλάκη

4/05/2026 - 1:00μμ
Οι δημοσιογράφοι Βικτωρία Δενδρινού και Ελένη Βαρβιτσιώτη (πηγή: ΣΚΑΪ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησαν Βαρβιτσιώτη και Δενδρινού στον Αλέξη Τσίπρα για το ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»

3/05/2026 - 8:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)

«Μετά το 1923»: Ομιλία για την πολιτιστική γενοκτονία και την αναγέννηση στον Πόντο

36 λεπτά πριν
Εικόνα από το εξωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παρασύρη: Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής για τη δολοφονία του Νικήτα

1 ώρα πριν
Ο Τζορτζ Μάρκους στο γκαλά του Urban Land Institute στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, το 2015, όπου τιμήθηκε για τη φιλανθρωπική του προσφορά στο ίδρυμα του ινστιτούτου (φωτ.: Steve Lipofsky/ bizjournals.com/sanfrancisco/blog/real-estate)

Από τη Λίμνη Ευβοίας στην κατάκτηση του αμερικάνικου ονείρου – Η ζωή σαν παραμύθι του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Μάρκους

1 ώρα πριν
Αξιωματικοί της ισπανικής Πολιτοφυλακής και  αστυνομικοί προετοιμάζουν το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναντίγια ντε Αμπόνα, στο νησί της Τενερίφης, εν αναμονή του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA/MIGUEL BARRETO)

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius – Οι ειδικοί αποκλείουν τον κίνδυνο νέας πανδημίας

2 ώρες πριν
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Οι νεοφώτιστοι της Τουρκίας και το δύσκολο ερώτημα της ρωμαίικης συνέχειας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign