Ομάδα αντιεξουσιαστών, με κουκούλες, κράνη και πανό συγκεντρώθηκαν έξω από τον κινηματογράφο «Αχίλλειον», στο Βόλο, όπου επρόκειτο να μιλήσει την Τρίτη το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και τον περίμεναν.
Η αστυνομία ενημέρωσε τον βουλευτή και υποψήφιο για την προεδρία της ΝΔ, συμβουλεύοντάς τον να μην κάνει τελικά την ομιλία, γιατί δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλειά του.
«Ήταν περίπου 100 άτομα, κατέλαβαν την είσοδο του κινηματογράφου και δεν άφηναν τον κόσμο που ήταν μέσα να βγει», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα. Γιατί σε μια κανονική χώρα δεν μπορούν οι φασίστες της άκρας αριστεράς να εμποδίσουν δια της βίας έναν εκλεγμένο βουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε φανερά εκνευρισμένος ο βουλευτής της ΝΔ, που συνέδεσε το γεγονός με την ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για τις καταγγελίες Πανούση.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για άλλη μία έκφραση βίας.
«Είναι αδιανόητο, σε δημοκρατικά κράτη, οργανωμένες ομάδες περιθωριακών στοιχείων να παρεμποδίζουν την προσέλευση βουλευτή σε χώρο προγραμματισμένης συγκέντρωσης. Είναι άλλη μία έκφραση βίας την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν υπάρξουν ακόμα σοβαρότερα γεγονότα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.