Στον ανακριτή αναμένεται να αρχίσουν να οδηγούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των φερόμενων παράνομων συναλλαγών στην Πολεοδομία Κατερίνης. Οι 11 συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Μεταξύ τους είναι τέσσερις υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης, ανάμεσά τους ο διευθυντής, και επτά ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα σχετικά με την οικοδομική δραστηριότητα.
Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και αστυνομική επιχείρηση τη Δευτέρα. Η δικογραφία περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, αδικήματα όπως δωροληψία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία.
Οι 151 περιπτώσεις που ερευνώνται
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, εξετάζονται 151 περιπτώσεις φερόμενων αξιόποινων πράξεων, για τις οποίες ζητήθηκαν ή δόθηκαν χρηματικά και υλικά ανταλλάγματα συνολικής αξίας περίπου 137.932 ευρώ.
Οι Αρχές ερευνούν καταγγελίες ότι πολεοδομικές υποθέσεις προωθούνταν ή διεκπεραιώνονταν ταχύτερα έναντι ανταλλαγμάτων – το γνωστό «γρηγορόσημο». Στο πλαίσιο της έρευνας φέρεται να εντοπίστηκαν παραδόσεις χρημάτων σε φακέλους, αλλά και περιπτώσεις στις οποίες τα ανταλλάγματα ήταν υλικά αγαθά.
Σε έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 264.440 ευρώ σε μετρητά, αξιόγραφα, χρυσές λίρες και έγγραφα. Πρόκειται για ευρήματα των ερευνών, διαφορετικά από το εκτιμώμενο ύψος των ανταλλαγμάτων στις 151 περιπτώσεις.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνήγορος του διευθυντή της Πολεοδομίας δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν αποδέχεται τις κατηγορίες όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο. Μετά τις απολογίες θα κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

















