Με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα κυλήσει η Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στην ανατολική χώρα και ενδέχεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το νεότερο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Τρίτη ισχύει πορτοκαλί προειδοποίηση στις ακόλουθες περιοχές:
• Σποράδες και Εύβοια: Έως το μεσημέρι και εκ νέου από τις βραδινές ώρες.
• Ανατολική Στερεά, κυρίως Φθιώτιδα και Βοιωτία: Από αργά το βράδυ.
• Αττική: Έως τις πρωινές ώρες.
• Νησιά ανατολικού Αιγαίου: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
• Δωδεκάνησα: Από αργά το μεσημέρι.
• Θεσσαλία, κυρίως Μαγνησία και Λάρισα: Από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι έως 7 μποφόρ και χιόνια στα ορεινά
Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βοριάδες στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν αρχικά τα 5-7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο θα ενισχυθούν από το μεσημέρι, επίσης στα 5-7 μποφόρ.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, τους 17 στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη και τους 20 στη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Προς το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, πάνω από τα 1.300-1.500 μέτρα.
Στην Αττική προβλέπονται βροχές έως το πρωί, με πιθανότητα νέων φαινομένων προς το βράδυ. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με 3–5 μποφόρ, εξασθενώντας από το απόγευμα. Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 2–4 μποφόρ, στα δυτικά πρόσκαιρα τα 5, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

















