Μια πολιτιστική μέρα αφιερωμένη στον ποντιακό και καππαδοκικό ελληνισμό φιλοξενεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας των Αγίων Πάντων στο Μόναχο, με επίσημο προσκεκλημένο τον δεξιοτέχνη του κεμανέ Γιώργο Πουλαντσακλή.
Η κεντρική εκδήλωση, με ώρα έναρξης 19:30, έχει τίτλο «Από τη μνήμη των παλαιών μουσικών, στον ήχο του κεμανέ σήμερα».
Ο Γιώργος Πουλαντσακλής, μαζί με τους Στέφανο Κωφίδη και Γιώργο Ψωμιάδη στα κρουστά, μας προσκαλούν σε παραδοσιακές μελωδίες, τραγούδια και ήχους του Πόντου και της Καππαδοκίας.
Το πρωί της ίδιας μέρας, από τις 10:00 έως τις 12:00, θα πραγματοποιηθεί ένα διαδραστικό εργαστήριο και μάθημα μουσικής για μικρούς και μεγάλους, που θα περιλαμβάνει ζωντανό παίξιμο και παρουσίαση του οργάνου από κοντά, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, μουσικά παραδείγματα και ερωτήσεις/συμμετοχή του κοινού. Στόχος, μέσα από το εργαστήριο να ακουστεί «ζωντανά» η ιστορία ενός οργάνου που ταξίδεψε μέσα στο χρόνο.


















