Άφαντος για τρίτο 24ωρο παραμένει ο Αλκέτ Ριζάι, με τις αστυνομικές Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του μετά τη μη επιστροφή του στις φυλακές Δομοκού και την εμπλοκή που του αποδίδεται στο ένοπλο επεισόδιο έξω από beach bar στην Ανάβυσσο.
Οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει αστυνομική ταινία: ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να κατάφερε να αφαιρέσει το όπλο από τον 48χρονο κατά τη διάρκεια συμπλοκής – και στη συνέχεια να του το επέστρεψε όταν έμαθε ποιος ήταν!
Η συμπλοκή και οι πυροβολισμοί
Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε κατάστημα διασκέδασης στην Ανάβυσσο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, ο Ριζάι βρισκόταν στο σημείο μαζί με άλλα άτομα όταν ξέσπασε ένταση με τον ιδιοκτήτη.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου εμφανίστηκε όπλο, ενώ ένας νεαρός Αφγανός που φέρεται να εργαζόταν ως πορτιέρης του καταστήματος πυροβόλησε προς την πλευρά του Ριζάι. Από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι.
Ο Ριζάι, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φέρεται στη συνέχεια να πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.
Μέσα στην αναστάτωση, ο ιδιοκτήτης φέρεται να ήρθε στα χέρια με τον 48χρονο και να κατόρθωσε να του πάρει το όπλο.
Η συνέχεια, ωστόσο, είναι αυτή που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση: όταν πληροφορήθηκε την ταυτότητα του άνδρα που είχε απέναντί του, φέρεται να του επέστρεψε το όπλο.
Το επεισόδιο στα Λεγραινά
Μετά το περιστατικό στην Ανάβυσσο, ο Ριζάι φέρεται να επιβιβάστηκε σε νοικιασμένο αυτοκίνητο και να κατευθύνθηκε προς το Σούνιο.
Στο ύψος των Λεγραινών σημειώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και δεύτερο επεισόδιο.
Διερχόμενος οδηγός κατέθεσε ότι το όχημα στο οποίο βρισκόταν ο 48χρονος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς. Όπως υποστήριξε, στη συνέχεια ο Ριζάι τον πλησίασε και τον απείλησε επιδεικνύοντας όπλο από το παράθυρο του συνοδηγού, χωρίς να πυροβολήσει.
Κάπου εκεί το ίχνος χάνεται.
Έρευνες χωρίς αποτέλεσμα
Οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει έρευνες τόσο στις Φυλακές Δομοκού όσο και στην κατοικία στα νότια προάστια που είχε δηλώσει ο Ριζάι για τη χορήγηση των αδειών του, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Οι έρευνες έχουν επεκταθεί, ενώ οι Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο ως προς το πού βρίσκεται. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζεται ακόμη και το σενάριο να εξακολουθεί να κρύβεται στην Αττική ή να εμφανιστεί αυτοβούλως στις φυλακές.
Ο Ριζάι είχε λάβει 16 άδειες από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2026, έχοντας επιστρέψει κανονικά σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις. Αυτή τη φορά όφειλε να βρίσκεται στις Φυλακές Δομοκού το πρωί της Δευτέρας, όμως δεν εμφανίστηκε και πλέον αναζητείται ως δραπέτης.
Την ίδια ώρα, ασύλληπτος παραμένει και ο Αφγανός πορτιέρης, γνωστός με το προσωνύμιο «Ουμίτ», ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που πυροβόλησε προς τον Ριζάι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

















