pontosnews.gr
Τετάρτη, 16/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θάνατος Μαζωνάκη: «Πράξεις και παραλείψεις» – Το βαρύ σκεπτικό για την προφυλάκιση των γιατρών

Η καθυστέρηση στην κλήση του ΕΚΑΒ, τα αγνοημένα alarm και η επίμαχη φωτογραφία – Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο παραλήπτης της

16/09/2026 - 5:36μμ
Ο κατηγορούμενος γιατρός στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη οδηγούνται στον ανακριτή, 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ο κατηγορούμενος γιατρός στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη οδηγούνται στον ανακριτή, 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Από τα δικαστήρια στα κρατητήρια και από εκεί προς τη φυλακή οδηγείται η υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, με τον έναν από τους δύο προφυλακισμένους γιατρούς να φέρεται ότι άρχισε απεργία πείνας στη ΓΑΔΑ, υλοποιώντας την προειδοποίηση που είχε απευθύνει κατά τη μαραθώνια απολογία του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος αρνήθηκε να δεχθεί το φαγητό που του προσφέρθηκε στο κρατητήριο. Είχε προηγουμένως δηλώσει ότι θα προχωρούσε σε απεργία πείνας εάν ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσιζαν την προσωρινή του κράτηση.

Η απόφαση για την προφυλάκιση του ίδιου και της συζύγου του Ιωάννας Γάκα, ανακοινώθηκε λίγο πριν από τις 7:00, έπειτα από μια απολογητική διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν 18 ώρες.

Ο γιατρός κρατείται στη ΓΑΔΑ, ενώ η σύζυγός του στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, εν αναμονή της μεταγωγής τους σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Παράλληλα, η υπεράσπιση ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης, χαρακτηρίζοντας αναιτιολόγητη την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, διά παραλείψεως.

«Πράξεις και παραλείψεις»

Ιδιαίτερα βαρύ εμφανίζεται το σκεπτικό με το οποίο ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι γιατροί φέρονται να «αφαίρεσαν ανθρώπινη ζωή με πράξεις και παραλείψεις», ενώ τους αποδίδεται και προσπάθεια παρεμπόδισης της έρευνας που ακολούθησε τον θάνατο του τραγουδιστή.

Στο δικαστικό σκεπτικό φέρεται να συνεκτιμήθηκε ότι:

• πραγματοποιούσαν ιατρικές πράξεις σε χώρο χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση και τον κατάλληλο εξοπλισμό,
• προχωρούσαν σε θεραπείες χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις,
• καθυστέρησαν αδικαιολόγητα να καλέσουν το ΕΚΑΒ,
• αγνόησαν επανειλημμένες προειδοποιήσεις του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης,
• συνέχισαν τη διαδικασία, παρά τις ενδείξεις σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Οι δικαστικές Αρχές έκριναν ακόμη ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων και ότι η προσωρινή κράτηση αποτελεί το μόνο πρόσφορο μέτρο για την αποτροπή τους.

Η σύγκρουση των δύο χρονολογίων

Στον πυρήνα της ανάκρισης βρίσκεται η απόσταση ανάμεσα στην εκδοχή των γιατρών και στα στοιχεία που φέρεται να έχουν αντληθεί από το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης.

Η κατηγορούμενη γιατρός υποστήριξε ότι η καρδιακή ανακοπή του Γιώργου Μαζωνάκη σημειώθηκε περίπου στις 16:15 και ότι το ΕΚΑΒ κλήθηκε στις 16:21. Κατά την απολογία της ανέφερε ότι οι συναγερμοί του μηχανήματος δεν υποδήλωναν απαραιτήτως ανακοπή ή κίνδυνο για τη ζωή, αλλά θα μπορούσαν να συνδέονται με πρόβλημα στη φλέβα ή στον φλεβοκαθετήρα.

Τα ψηφιακά στοιχεία, ωστόσο, φέρονται να καταγράφουν πρώτη προειδοποίηση στις 14:25, νέα ειδοποίηση μεταξύ 15:22 και 15:27 και σοβαρότερη ένδειξη περίπου στις 15:45.

Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα πρώτα σήματα κινδύνου και στην κλήση του ΕΚΑΒ αποτέλεσε βασικό αντικείμενο των επίμονων ερωτήσεων του ανακριτή.

Ο σύζυγός της, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο με άλλον ασθενή και ότι προσέτρεξε μόνον όταν κλήθηκε για να βοηθήσει στην ανάνηψη.

Στον ανακριτή ο παραλήπτης της φωτογραφίας

Νέο κεφάλαιο στην έρευνα ανοίγει η φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη που φέρεται να τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και να εστάλη από τη γιατρό σε τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο παραλήπτης –ο οποίος περιγράφεται σε σχετικά ρεπορτάζ ως γιατρός και υπνοθεραπευτής– έχει κληθεί για τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή. Οι Αρχές αναζητούν τον λόγο για τον οποίο του εστάλη το υλικό εκείνη την ώρα, καθώς και το περιεχόμενο των επικοινωνιών του με τους εμπλεκομένους.

Η γιατρός φέρεται να υποστήριξε ότι συνήθιζε να φωτογραφίζει ασθενείς για το προσωπικό της αρχείο και παραδέχθηκε ότι έστειλε το υλικό σε πρόσωπο που δεν ήταν ο σύζυγός της.

Η κόντρα με το ΕΚΑΒ

Κοινό σημείο της υπερασπιστικής γραμμής των δύο γιατρών αποτέλεσε και η επίρριψη ευθυνών στο ΕΚΑΒ. Υποστήριξαν ότι οι διασώστες έφτασαν χωρίς φορείο και ότι κατά τη μεταφορά του τραγουδιστή με καρέκλα διακόπηκε η ΚΑΡΠΑ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος απέρριψε τον ισχυρισμό, αναφέροντας ότι το πλήρωμα έφτασε μέσα σε τρία λεπτά με πλήρη εξοπλισμό αναζωογόνησης και βρήκε τον ασθενή ήδη σε ανακοπή και σε ημικαθιστή θέση.

Η ανάκριση παραμένει ανοιχτή, με το ενδεχόμενο νέου κύκλου καταθέσεων να εξετάζεται και τις ψηφιακές επικοινωνίες των κρίσιμων ωρών να μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Φτάσαμε σε 5 λεπτά» στο Κολωνάκι αναφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ

16/09/2026 - 4:00μμ
(Facebook/Villa del Rey Creative Sciences & Arts Magnet School)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητές στη Λουιζιάνα «ταξίδεψαν» στην Αρχαία Ελλάδα – Από τη αθηναϊκή δημοκρατία και την κοινωνία της Σπάρτης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες

16/09/2026 - 3:09μμ
Το ιατρείο στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι όπου έπαθε ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISS)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για τις συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου στην Καρνεάδου

16/09/2026 - 1:04μμ
Νωρίτερα θα κλείνουν κάποιοι σταθμοί του μετρό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Νυχτερινές αλλαγές στα δρομολόγια της γραμμής 3 λόγω έργων

16/09/2026 - 12:40μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με τον ΔΕΔΔΗΕ: Συνελήφθησαν «εισπράκτορες» σπείρας – Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία τους

16/09/2026 - 11:00πμ
Εικόνα από τη μεταγωγή των δύο γιατρών στον ανακριτή (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στη φυλακή το ζευγάρι των γιατρών για τον θάνατό του

16/09/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

16/09/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Μαραθώνια απολογία για τη γιατρό Ιωάννα Γάκα – Στον ανακριτή ο σύζυγός της

15/09/2026 - 10:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ζευγάρι μετά από καταδίωξη – Οδηγούσαν κλεμμένο όχημα

15/09/2026 - 8:31μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για την αναγνώριση σορού άνδρα που βρέθηκε στον Θερμαϊκό

15/09/2026 - 4:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κατηγορούμενος γιατρός στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη οδηγούνται στον ανακριτή, 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Θάνατος Μαζωνάκη: «Πράξεις και παραλείψεις» – Το βαρύ σκεπτικό για την προφυλάκιση των γιατρών

15 δευτερόλεπτα πριν
Γραφική απεικόνιση της εικαζόμενης διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά Σύρων μαχητών μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τον πόλεμο του 2020 (πηγή: nordicmonitor.com)

Nordic Monitor: Η «μυστική γέφυρα» της Άγκυρας για τη μεταφορά τζιχαντιστών στο Αρτσάχ το 2020

24 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Ολομέλεια, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «μάχη των 180» έγινε πρόβα κάλπης

48 λεπτά πριν
Αλβανοί του Κοσόβου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρώην ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), στην Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/ARBEN LLAPASHTICA)

Καταδίκη Χάσιμ Θάτσι: Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Κοσόβου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Γιώργος Μαζωνάκης: «Φτάσαμε σε 5 λεπτά» στο Κολωνάκι αναφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/105.8alexpolis?locale=el_GR)

Αγιασμός και έναρξη νέας πολιτιστικής χρονιάς για τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV