Στη φυλακή οδηγείται το ζευγάρι των γιατρών μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογητικής διαδικασίας που διήρκησε 17 ώρες. Με τη σύμφωνη γνώμη του 32ου Τακτικού Ανακριτή και του Εισαγγελέα, οι δύο σύζυγοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως, σχετικά με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στο ιδιωτικό ιατρείο της οδού Καρνεάδου.
Άρνηση κατηγοριών και αιχμές κατά του ΕΚΑΒ
Ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη βαριά κατηγορία που τους αποδίδεται, σύμφωνα με την οποία προέβλεψαν και αποδέχθηκαν ότι οι πράξεις και οι παραλείψεις τους θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Στους ισχυρισμούς τους, οι δύο γιατροί επιρρίπτουν την ευθύνη στο ΕΚΑΒ.
Υποστηρίζουν ότι τα μέλη του έφτασαν στο σημείο χωρίς φορείο αλλά με καρέκλα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ΚΑΡΠΑ κατά τη μεταφορά του καλλιτέχνη από τον πρώτο όροφο στο ασθενοφόρο και να χαθεί κάθε δυνατότητα ανάταξης.
Οι απαντήσεις για τα μηχανήματα και τη φωτογραφία
Σχετικά με τα δύο κατασχεθέντα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είναι απολύτως νόμιμα, φέρουν τιμολόγια αγοράς και έχουν δηλωθεί στον ΙΣΑ το 2025 και το 2026 με τις αντίστοιχες φωτογραφίες.
Όσον αφορά τους συναγερμούς των μηχανημάτων που χτύπησαν κατά τη διάρκεια της ιατρικής πράξης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η γιατρός ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για απλές ρήξεις αγγείων κατά την έξοδο του φλεβοκαθετήρα.
Η ίδια υποστήριξε επίσης ότι συνηθίζει να φωτογραφίζει ασθενείς της και έτσι αποτύπωσε και τον Γιώργο Μαζωνάκη κατά τη διαδικασία, αποστέλλοντας τη φωτογραφία σε τρίτο πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου γνωστοποίησε στον Ανακριτή.
Η υπερασπιστική γραμμή του γιατρού
Από την πλευρά του, ο σύζυγος και γιατρός ανέφερε ότι ο τραγουδιστής δεν ήταν δικός του ασθενής και ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν στο ιατρείο όταν εκείνος έφτασε. Όπως υποστήριξε, μόλις ενημερώθηκε για τις επιπλοκές στο διπλανό δωμάτιο, έσπευσε αμέσως να βοηθήσει, αφήνοντας τον δικό του ασθενή. Ο εν λόγω ασθενής κατέθεσε τη Δευτέρα στον Ανακριτή ως μάρτυρας υπεράσπισης του γιατρού.
Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε στις 13:00 της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί με την ανακοίνωση της απόφασης για την προφυλάκισή τους.

















