pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ζεφύρι: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με «τηλεφωνικό κέντρο» – Εξαπατούσαν πολίτες ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές

Το οικονομικό όφελος από τη δραστηριότητα της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 175.000 ευρώ

4/09/2026 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις απάτες και τις διακεκριμένες κλοπές, με το πρόσχημα του υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ ή του λογιστή προχώρησε η ΕΛΑΣ, έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στο Ζεφύρι Αττικής. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα τα οποία είναι ήδη έγκλειστα σε σωφρονιστικό κατάστημα για παρόμοια υπόθεση.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, στην ίδια περιοχή, η ΕΛΑΣ είχε εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου μια οργανωμένη δομή με διακριτούς ρόλους, μεταξύ άλλων διευθυντικά στελέχη, τηλεφωνητές και εισπράκτορες. Οι «τηλεφωνητές» πραγματοποιούσαν καθημερινά μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες και, προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ ή λογιστές, χρησιμοποιούσαν διάφορα προσχήματα προκειμένου να τους πείσουν να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή και να τα αφήσουν σε σημεία με ελεύθερη πρόσβαση. Στη συνέχεια, οι «εισπράκτορες» μετέβαιναν στις οικίες και παραλάμβαναν ή αφαιρούσαν τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε ο χώρος που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως «τηλεφωνικό κέντρο», ενώ από τις έρευνες κατασχέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, μικρή ποσότητα τιμαλφών και 6.500 ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ενός σωλήνα που είχε συνδεθεί απευθείας με την αποχέτευση οικίας, προκειμένου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να απορρίπτονται τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης και να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός τους.

Το οικονομικό όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 175.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχει πιστοποιηθεί η κατά περίπτωση εμπλοκή των κατηγορουμένων σε τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις. Σε μία από αυτές, που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2026 σε περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, η λεία ανήλθε περίπου στις 150.000 ευρώ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών και διακεκριμένων κλοπών, με το πρόσχημα υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ ή του λογιστή.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου 2026, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των επιχειρησιακών ομάδων της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε χώρος που χρησιμοποιούνταν ως «τηλεφωνικό κέντρο» της οργάνωσης και συνελήφθησαν 2 μέλη της, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη 2 άτομα, τα οποία είναι ήδη έγκλειστα σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, καθώς έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου 2026, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, μεταξύ των οποίων «διευθυντικά στελέχη», «τηλεφωνητές» και «εισπράκτορες».

Ειδικότερα, οι δυο συλληφθέντες είχαν αναλάβει τον ρόλο των «τηλεφωνητών» και ήταν επιφορτισμένοι με τη συλλογή και ενεργοποίηση τηλεφωνικών συνδέσεων και συσκευών, την ανεύρεση υποψήφιων θυμάτων, καθώς και την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους και την εξαπάτησή τους.

Παράλληλα, οι δυο έγκλειστοι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα περιλαμβάνονταν ανάμεσα στα μέλη που κατείχαν ρόλο «εισπρακτόρων» και μετέβαιναν στις οικίες των θυμάτων, προκειμένου να αφαιρέσουν ή να παραλάβουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που τα θύματα είχαν προηγουμένως πεισθεί να συγκεντρώσουν.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), οι «τηλεφωνητές» πραγματοποιούσαν καθημερινά πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούσαν μέσω τηλεφωνικών καταλόγων και κατά την επικοινωνία τους, παρουσιάζονταν ψευδώς ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ ή λογιστές.

Επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, όπως την ανάγκη δήλωσης στην εφορία ή ασφάλισης μετρητών και τιμαλφών, καθώς και δήθεν διαρροή ηλεκτρικής ενέργειας, έπειθαν τα θύματά τους να συγκεντρώσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας και να τα τοποθετήσουν σε σημεία με ελεύθερη πρόσβαση εντός ή εκτός των οικιών τους.

Εν συνεχεία, τα μέλη της οργάνωσης με ρόλο «εισπρακτόρων», μετέβαιναν στις οικίες των θυμάτων και αφαιρούσαν τα χρήματα και τα τιμαλφή ή τα παραλάμβαναν, με το πρόσχημα της καταμέτρησης και εκτίμησής τους.

Για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, τα μέλη της οργάνωσης άλλαζαν σε σύντομα χρονικά διαστήματα τον χώρο εγκατάστασης του «τηλεφωνικού κέντρου», καθώς και τις τηλεφωνικές συνδέσεις και τους αριθμούς που χρησιμοποιούσαν.

Μάλιστα, στον χώρο όπου λειτουργούσε το «τηλεφωνικό κέντρο» είχε εγκατασταθεί σωλήνας, ο οποίος συνδεόταν απευθείας με την αποχέτευση οικίας, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να μπορούν να απορρίπτουν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δραστηριότητα και να δυσχεράνουν την ανεύρεσή τους από τις Αρχές.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μικρή ποσότητα τιμαλφών,
• 9 κινητά τηλέφωνα,
• κάρτες sim, και
• το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ.

Εκτιμάται ότι, το περιουσιακό όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, από την εξέλιξη της προανάκρισης, έχει πιστοποιηθεί η κατά περίπτωση εμπλοκή των ανωτέρω κατηγορουμένων σε 4 περιπτώσεις με παρόμοια μεθοδολογία. Μία εξ αυτών τελέστηκε τον Αύγουστο του 2026, σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, με τη λεία να ανέρχεται περίπου στο ποσό των 150.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο – Ελεύθεροι οι δύο διαδηλωτές

28/10/2026 - 9:55μμ
Επεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με τα ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.:  EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά σε αντιφασιστική συγκέντρωση λόγω ομιλίας Ηλία Κασιδιάρη

28/10/2026 - 7:17μμ
(Πηγή: skiathoslifegr)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» η Σκιάθος από την κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας και πλημμύρες στο οδικό δίκτυο

28/10/2026 - 6:27μμ
Στιγμιότυπο από την παρέλαση στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση στο ακριτικό Αγαθονήσι: Οι 7 μαθητές του νησιού συνάντησαν 13 μαθητές από τον Πειραιά

28/10/2026 - 4:45μμ
Στιγμιότυπα από βίντεο που δείχνουν τον Πλατανιά Πηλίου. Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Facebook / Γεγονότα)
ΕΛΛΑΔΑ

Νότιο Πήλιο: Πλημμύρες σε τρία χωριά – Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Τρίκερι

28/10/2026 - 3:11μμ
Ένα πύρινο ΟΧΙ στα Καρδάμυλα της Χίου, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδάμυλα Χίου: Το ΟΧΙ φώτισε τους λόφους – Ένα έθιμο που κρατά από το 1948

28/10/2026 - 2:17μμ
Aεροπορική επίδειξη της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.    Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: «Η ελευθερία δεν χαρίζεται» – Το μήνυμα του πιλότου του F-16 «ΖΕΥΣ»

28/10/2026 - 1:55μμ
Επικεφαλής της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου (πηγή: YouTube / ΕΡΤ3)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ άνοιξαν την παρέλαση – «Να μην ξεχνάμε την ιστορία μας»

28/10/2026 - 12:48μμ
Σύννεφα καλύπτουν ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κόκκινη προειδοποίηση σε 4 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

28/10/2026 - 12:24μμ
Κορδέλα της αστυνομίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο στις συγκεντρώσεις για 12 ώρες – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό

28/10/2026 - 9:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολές που εστάλησαν από το μέτωπο και σήμερα φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Εστίας Νέας Σμύρνης (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η Εστία Νέας Σμύρνης (δια)φυλάσσει τα γράμματα του ’40 και το ανθρώπινο ίχνος πάνω στο χαρτί

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/ISMAEL HERRERO)

Ισπανία: Στους 68 οι νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Εθνικό πένθος και ερωτήματα για μοιραία λάθη

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη ψυχολογίας για τον ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

EuroCup: Αγχώθηκε αλλά έκανε το 5Χ5 ο Άρης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Dogukan Keskinkilic / Pool)

Ερντογάν – Τραμπ: Στο τραπέζι η Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Μεγάλο «διπλό» στη Λετονία η Μύκονος

1 ώρα πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV