Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην περιοχή γύρω από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη σε κοντινό ξενοδοχείο της πόλης.
Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί άτομα που διαμαρτύρονταν για την εκδήλωση, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στον αποκλεισμό μέρους των συγκεντρωμένων. Υπενθυμίζεται ότι για τη σημερινή ημέρα βρίσκεται σε ισχύ σχετική απαγόρευση συναθροίσεων στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, μέλη του ΠΑΜΕ και άλλοι συγκεντρωμένοι ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω. Διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και εκτόξευσαν πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι στη συνέχεια διαλύθηκαν στα γύρω στενά.

















