Μια ξεχωριστή παρουσία αποκτά για πρώτη φορά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας με το ευρύ κοινό και συστήνοντας ακόμη περισσότερο την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη δράση του ποντιακού ελληνισμού. Μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσωπικές επαφές της διοίκησης, η ΠΟΕ θα συμμετάσχει στην κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση της χώρας, η οποία πραγματοποιείται από το Σάββατο 5 έως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
Η συμμετοχή αυτή αποτελεί σημαντικό σταθμό για την Ομοσπονδία, καθώς μέσα από τη ΔΕΘ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στο κοινό το έργο και τις πρωτοβουλίες της, αλλά και τον πλούτο της ποντιακής παράδοσης.
Η ιστορία και ο πολιτισμός του Πόντου στη ΔΕΘ
Στο χώρο της ΠΟΕ οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και να ενημερωθούν για το μεγάλο ετήσιο φεστιβάλ και τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που υλοποιεί η Ομοσπονδία.
Η παρουσία στη ΔΕΘ δεν περιορίζεται, επομένως, στην προβολή του παρελθόντος. Στόχος είναι να αναδειχθεί η ζωντανή συνέχεια της ποντιακής ταυτότητας μέσα από τους ανθρώπους, τους συλλόγους, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που κρατούν ενεργή τη μνήμη και την παράδοση.
Παράλληλα, η συμμετοχή αποτελεί ευκαιρία για την ΠΟΕ να έρθει σε άμεση επαφή με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον Πόντο, την ιστορία των Ποντίων και τη σύγχρονη παρουσία τους στην Ελλάδα.
Ο χώρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος βρίσκεται στο περίπτερο 15, θέση 09. Οι ώρες λειτουργίας διαμορφώνονται ως εξής: σαββατοκύριακα 10:00-22:00, καθημερινές 16:00-22:00.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από τον χώρο της ΠΟΕ, να ενημερωθούν για τις δράσεις της και να συζητήσουν με τα μέλη και τους εκπροσώπους της.
«Να επαναφέρουμε μνήμες και να σχεδιάσουμε το μέλλον»
Η Ομοσπονδία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς το κοινό να επισκεφθεί το περίπτερό της στη διάρκεια της 90ής ΔΕΘ. «Θα είναι μεγάλη μας τιμή η επίσκεψή σας, ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις, να επαναφέρουμε μνήμες και να σχεδιάσουμε το μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά η Π.Ο.Ε.
Η πρώτη συμμετοχή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποκτά έτσι ιδιαίτερο συμβολισμό: η μνήμη του Πόντου συναντά το σήμερα και ανοίγει έναν ακόμη χώρο επικοινωνίας με την κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές.

















